Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kalkavan:''Sloganımız Denizci Ülke Denizci Millet''
İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye'nin bir deniz ülkesi olduğunu belirterek, "Kara topraklarımız kadar değerli bir mavi vatanımız var. Denizlerimizden yeteri kadar faydalanamıyoruz" dedi.

Kalkavan, Manavgat ilçesinde, sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Uzun zamandır dile getirdikleri "Denizci ülke, denizci millet" sloganının mutlaka hayata geçirileceğini belirten İMEAK DTO Başkanı Kalkavan, şöyle konuştu: "Çünkü, bu ülkenin denizlere ihtiyacı var. Ülkenin dış ticaretinin yüzde 89'u deniz yoluyla geliyor. İçeride deniz yoluyla çok fazla ticaretimiz olmasa da dış ticaretimizin büyük bölümü deniz yoluyla geliyor. Deniz turizmimiz ciddi bir büyüme içerisinde. Turizmden ciddi pay alıyor. Dolayısıyla kıyılarımızı hem tersane hem limanlar, hem deniz turizmine baktığınızda denizden bütünüyle faydalanamıyoruz."

Denizcilik eğitimine büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oda olarak bunu destekliyoruz. Şu an 28 bin çocuğumuz denizcilik eğitimi alıyor. Bu büyük bir rakam. Neredeyse Avrupa'nın tamamına yakın denizcilik eğitimi alanlar kadar eğitim veriyoruz. Gelecekten daha umutluyuz, çok daha iyisini başaracağız. Ama bazen istediğimiz hızla gidemiyoruz, çeşitli sebeplerden. Hiç bir zaman umudumuzu kaybetmememiz lazım. Ne bezeceğiz ne bıkacağız. Umudumuzu hiç kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Denizcilik ve deniz, Türkiye'nin çıkış yollarından bir tanesi. Bacasız sanayi deriz. Dünyanın ticaretinden pay almak, hem turizm hem taşımacılık hem sanayi olarak yapabileceğimiz şey çok kolaylıkla yürütebileceğimiz çok eşit şartlarda rekabet edebileceğimiz bir alan."

Krizin en fazla vurduğu sektörlerden birinin gemi ve yat inşası olduğunu anlatan Kalkavan, şunları söyledi: "Ama bu da geçecek. Önemli olan ayakta kalabilmek. İleriki dönemlerde çok daha iyi bir denizci ülke, denizci millet profili çizeceğiz. Çünkü bu yola baş koyduk. Bunun en büyük kanıtı denizcilik eğitimi alan büyük bir ordumuz var. Dolayısıyla şimdiye kadar son 10 yılda yapılan çok büyük başarılar var, çok büyük yol katettik. Bundan sonra daha hızlı ve daha büyük başarılara inşallah hep birlikte ulaşırız"

SEÇİM GEZİSİ İÇİN MANAVGAT'TA

Manavgat’a yaklaşan seçimler öncesinde seçim gezisi için geldiklerini belirten Kalkavan, "Hem Antalya'da 4 Mayıs'da hem merkezde 9 Mayıs'da. Seçim dolayısıyla sahaya indik dolaşıyoruz. Sorunları, görüşleri alıyoruz. O yüzden buradayız. Herkesi dinliyoruz, cevap veriyoruz" diye konuştu.



Kaynak: MyNet
Eklenme tarihi: 24.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELKENZ Denizcilik..
 KARE Eğitim Ltd v..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 PASİFİK Gemi Onar..
 ALFEKS ALESTA Den..
 ANKA Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 DENİZ Destek
 ÖZEL Martı Denizc..
 INTERTRANS Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim