Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yardım Gemisi'ni Bakan Çağlayan uğurladı
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Batı Afrika ülkelerinden Nijer, Moritanya ve Senegal'e un ve şekerden oluşan gıda yardımı götürecek ‘İyilik Gemisi'ni, düzenlenen törenle Mersin Limanı'ndan Afrika'ya uğurladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ocak ayında düzenlenen Afrika seyahati sırasında gündeme gelen 'İyilik Gemisi', Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla bugün yola çıktı. Başbakanlık TİKA ve Türk Kızılayı'nın desteği, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği bünyesindeki Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu'nun organizasyonu ile başlatılan kampanya kapsamında 25 firma un ve şeker, 13 firma da nakdi yardımda bulundu.

Mersin Limanı'nda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı törende konuşan Ekonomi Bakanı Çağlayan, Başbakan Erdoğan ile Afrika seyahatleri sırasında, geziye katılan ihracatçıların Gabon, Nijer ve Senegal'e un yardımında bulunmak istediklerini dile getirdiklerini aktardı. Bundan çok mutlu olduğunu ifade eden Çağlayan, ilk 100 tonunu kendi şahsi hesabından ödemek kaydıyla kampanyayı başlattıklarını belirtti. Kampanyanın bir yardım seline dönüştüğünü vurgulayan Çağlayan, "Arkasından TİKA ve Kızılay'ı devreye soktuk ve gerek Moritanya gerek Senegal gerek Nijer olmak üzere toplam bu gemi 20 milyon liradan fazla şeker ve undan oluşan gıda malzemesini şimdi ihtiyacı olan kardeşlerimize götürecek. Bu gemide Moritanya ve Senegal'e ayrı ayrı 2 bin ton şeker gidiyor. Nijer'e 2 bin 750 ton şeker, 2 bin 950 ton da un sevk ediyoruz. Öyle umut ediyoruz ki, inşallah bu sevkıyatla en iyi şekilde ihtiyacı olan insanlara, en kısa süre içinde dağıtılacak ve amacına ulaşacaktır" dedi.

Türkiye'nin, AK Parti hükümeti döneminde Afrika'ya özel bir önem gösterdiğini ve dünyanın her neresinde olursa olsun yardıma muhtaç olan bütün ülkelere ve insanlara aynı duyarlılık içinde her geçen gün yardımını artırdığına dikkat çeken Çağlayan, "Dünyada ekonomik krizin en derin şekilde yaşandığı, OECD ülkelerinin birçok ülkesinin ekonomik krizden dolayı yardım bütçelerini kıstıkları bir ortamda, bundan 10 yıl önce IMF'nin kapısında 1 milyar dolar borç almak için bekleyen Türkiye, geçen sene dünyada ihtiyacı olan ülkelere hiçbir karşılık beklemeksizin 2,5 milyar dolar dış yardım yapan ülke olmuştur. Ülkemizle ne kadar iftihar etsek o kadar azdır. Allah verdikçe biz vereceğiz" diye konuştu.

Türk insanının işe duyarlılığını çok daha fazla artırmak gerektiğinin altını çizen Çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın kısa süre önce ekmek israfıyla ilgili yaptığı çağrıyı anımsatarak şunları söyledi: "Ülkemizde günde 101 milyon ekmek üretiliyor ve bunun 95 milyonu tüketiliyor. Her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. 6 milyon ekmek demek yılda 2 milyar ekmek demektir. 2 milyar ekmek de yaklaşık 1 milyar dolara yakın bir meblağ demektir. 1 milyar doların çöpe gitmek yerine ihtiyacı olan bu ülkelere, insanlık alemine gitmesinin ne anlama geldiğini sizlerin takdirine bırakıyorum."

2010'da yapılan bir araştırmada dünyada obeziteden ölen insanların sayısının 3,4 milyon olduğunun tespit edildiğine işaret eden Çağlayan, "3,4 milyon insan obeziteden hayatını kaybederken açlık ve yoksulluğun olduğu ülkelerde 1 milyon insan da yeterli beslenememekten, açlıktan hayatını kaybetmiş. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Böyle bir dünyada yapılan bu yardımların, verilen bu desteklerin ne kadar önemli hale geldiğini bu istatistik ortaya koyuyor. Bizim hükümet olarak Afrika kıtasına bakışımız farklı. Afrika'da bugün sadece gıda yardımı değil, eğitimde, sağlıkta, altyapı ve üstyapı gibi birçok alanda mühendislik ve bilgi paylaşımı konusunda Türkiye, Afrika'nın her yerinde ciddi şekilde rol oynuyor. Türk müteşebbislerinin Afrika'ya yaptığı yatırım miktarı 5 milyar dolar. Bunları yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Nihat Adıgüzel de Kızılay'ın 5 yılda dünyanın 72 ülkesindeki insanlara hizmet götürdüğünü belirterek, "Bugün Nijer, Moritanya ve Senegal'i de buna eklersek bu sayı 75 ülkeye ulaşacak. Afrika ülkeleri hayat mücadelesi veriyor. O ülkelerle aramızdaki kilometreleri sevgiyle aşıyoruz. Desteklerimiz devam edecek" dedi.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ünlü ise Nijer, Moritanya ve Senegal'in insanlık adına büyük bir trajedinin yaşandığı ülkeler olduğunu kaydederek, yaptıkları bu yardımla bu insanlara bir nebze olsun katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Konuşmaların ardından, Bakan Çağlayan tarafından kampanyaya destek veren firma temsilcilerine plaket verildi. Törende daha sonra Çağlayan'ın butona basmasıyla ‘İyilik Gemisi' Batı Afrika'ya doğru yola çıktı.



Kaynak: Gazetea24
Eklenme tarihi: 13.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAFİR Gemi Tasima..
 OLAY NAUTIC
 SARIOĞLU Denizcil..
 SEA PARTNER Inc.
 NOSA Den. Loj. It..
 DOĞRU Denizcilik
 SVR Maritime Corp
 GÜLNAK Denizcilik
 BEYTUR Turizm
 DEVAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim