Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yüzen şehir istanbul’da
Dünyanın en büyük 10 yolcu gemisinden olan Royal Princess, bugün Karaköy Limanı’na demir attı. Yolcu gemisi büyüklüğüyle gemiden çok bir şehri andırıyor. Gezmesi bile üç saat süren gemide adeta yok yok. 330 metre uzunluğunda yani üç futbol sahası büyüklüğünde olan gemi 19 kat, yüksekliği ise 67 metre. Bu yükseklik yüzünden gemi Boğaziçi Köprüsü’nden geçemiyor. Bir buçuk ay önce suya indirilen gemide 36’sı suit olmak üzere bin 780 adet yolcu kabini bulunuyor. 3 bin 600 yolcu kapasitesinin bulunduğu Royal Princess’ta bin 500 personel görev yapıyor. Ayrıca yolcular için 8 restaurantın bulunduğu gemide 6 havuz, spor merkezleri, bin kişilik bir tiyatro da hizmet veriyor. Gemide tatil köyünde olacak her şey bulunurken, yolcular ayrıca Casino ve alışveriş merkezinde zamanını geçiriyor.

Her gün 300 kg yağ tüketilen gemide günlük taze ekmek ve pastane ürünleri yolculara sunuluyor. Royal Princess’da güvenlik de en önde gelen unsurlardan biri. Gemi karaya demir attığında çalışanlar hemen tatbikatlar gerçekleştirerek olası bir kazaya karşı önlem alıyor. Geminin birçok bölgesinde güvenlik kameraları ile takip yapılırken, tek yasak ise bir yangına karşı kapalı yerlerde sigara içilmesi.

Yolcuların bu muhteşem 12 günlük seyahat için ödeyeceği ücret ise kişi başı bin 200 euro. Gemiyi en özel yapan özelliklerden bir tanesi de ismi. Geminin ismini geçtiğimiz günlerde anne olarak İngiliz kraliyet ailesinin üçüncü veliaht prensini dünyaya getiren Cambridge Düşesi Kate Middleton verdi. Bu yüzden geminin en güzel yerinde Middleton’un fotoğrafının olduğu çiçeklerle bezenmiş bir köşe bulunuyor. 47 metre genişliğindeki Gemide “Seawalk” denilen özel bir bölüm de mevcut. Burada bulunan bölümde 28 mm kalınlığındaki camın üzerinden yürüyerek denizin üzerinde hareket ediyormuş gibi manzara izlenebiliyor.

Gemiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Princess Cruises Türkiye temsilcisi Golden Bay Tour’un Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı ise geminin 1,5 ay önce suya indirildiğini söyleyerek, “330 metre uzunluğunda 3 bin 600 yolcu ve bin 500 personelle 5 bin kişi taşıyabilen bir gemi. 8 farklı restaurant var. 6 havuzun bulunduğu gemide birçok dükkan var. Tatil köyünün içinde her şey var. 19 katlı bir gemi. Yüksekliği 67 metre olduğu için Boğaziçi Köprüsü’nden geçemiyor. Venedik’ten başlayıp Barcelona’da biten tur kişi başı bin 200 euro. Gemide sadece kapalı alanlarda sigara içmek yasak. Geminin en önemli özelliği çok fazla sayıda yolcu taşıyıp hizmet anlamında kusursuz olması” dedi.



Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 25.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FIRST GROUP Inter..
 DEVAL A.Ş.
 APM Denizcilik Na..
 MARİST Shipping
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 SERPEN Shipping
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 İS-BİR Denizcilik..
 NİKMARİNE
 DADAYLILAR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim