Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Komşu’yla denizde ve tarımda dev ortaklık!
Türk ve Yunan limanları arasında taşımacılık için düzenli deniz hatları kurulacak. Kruvaziyer gemileri iki ülkeye de uğramaya teşvik edilecek. Ortak gemi ve yat inşası ile tarımda işbirliği de gündemde.

Sakız Adası’ndan Türkiye’ye sokulmak istenen silahların yakalanmasıyla güvenlik alanında sıkı ilişki geliştiren Türkiye ile Yunanistan, denizcilik ve tarım alanlarında dev bir işbirliğine imza attı.
Hükümetin 6 Ağustos 2013’te TBMM’ye sevkettiği ‘Türkiye ile Yunanistan Hükümeti Arasında Denizcilik Alanında İşbirliğine İlişkin Kanun Tasarısı’yla Türkiye ve Yunanistan arasında denizcilik faaliyetleri farklı bir boyut kazanıyor.

Anlaşmanın dostane ilişkiler temelinde işbirliğinin geliştirilmesini amaçladığı vurgulanan tasarıda, Türk limanları ve Yunan limanları arasında konteyner ve Ro-Ro taşımacılığı için düzenli deniz hatları kurulmasının teşvik edileceği vurgulanıyor.

Anlaşma tasarısında mutabakata varılan işbirliği konuları şöyle sıralanıyor:

Tersanede işbirliği

- Teknik ve idari uzmanlık değişimini de içerecek şekilde, Türk özel denizcilik şirketleriyle, Yunan özel denizcilik şirketleri arasında ortak taşımacılık alanında işbirliği sağlanacak.
- Türk limanları ve Yunan limanları arasında konteynerler ve Ro-Ro taşımacılığı için düzenli deniz hatları kurulacak.
- Deniz ticareti, liman yönetimi ve idaresi konusunda işbirliği imkânlarının araştırılması, tecrübe ve bilgi değişimi gerçekleştirilecek.
- İki ülke deniz idareleri arasında, denizcilik öğrenimi alanında işbirliği ve denizcilik eğitimi alanında tecrübe değişimi ve işbirliği geliştirilecek.
- Denizcilik teknolojilerinin değişimi, yatırımlar ve işbirliği gibi karşılıklı menfaatlerini ilgilendiren konular masaya yatırılacak.
- Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de deniz turizmini geliştirmek için kruvaziyer gemileri, her iki ülke limanlarına uğramaya teşvik edilecek.
- Özel şirketler arasında gemi inşası, gemi onarımı, gemi bakımı, yat imalatı ve yat imalatı tesisi yatırımı, gemi geri dönüşümü ve gemi inşa tesisi yatırımı alanlarında işbirliği ilerletilecek.

Kendiliğinden uzayacak

Türkiye-Yunanistan arasında denizdeki işbirliği tarafların itirazı söz konusu olmadığı takdirde birer yıllık sürelerle kendiliğinden uzayacak.

5 yıl sürecek

Hükümet TBMM’ye sevkettiği bir anlaşmayla da Yunanistan’la tarım alanında da sıkı işbirliğine girecek. 5 yıllık anlaşmaya göre, Türkiye ve Yunanistan, ‘bitkisel üretim, gıda güvenilirliği ve hijyen uygulamaları, hayvan yetiştiriciliği, su ürünleri, tarımsal altyapı ve mekanizasyon, modern sulama sistemleri, üretim ve pazarlama konuları, tarım kooperatifleri, coğrafi işaretlerin korunmasında ilgili ulusal makamlar ile koordinasyon, sulama projeleri’ başlıklarında ortak projeler geliştirecek.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 11.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 ERŞEN Denizcilik
 GENÇ Denizcilik
 ATİPOST Turizm
 ERK Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 POLARİS Denizcili..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 AKAR Shipping
 USTAOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim