Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiciler isyan etti: ''Mülteci Gibi Yaşıyoruz''
Panama Bayraklı ‘ECOLE’ isimli LPG tankerinde çalışan gemiciler, zor şartlarda çalıştıklarını, ücret alamadıklarını ve bununla beraber aç ve susuz bırakıldıklarını belirttiler.

Gemi Söküme tesislerine sökülmek üzere getirilen Çandarlı Körfezinde bekletilen ‘ECOLE’ isimli gemi çalışanları, çalışma şartlarına ve ücretlerinin ödenmemesine isyan etti. Gemiciler, “Temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz yakıtımız çok az kaldı. Elektriğimiz çoğu zaman yok. Maaşlarımızı da alamıyoruz” şeklinde yakınarak sitem ettiler.

“AÇ VE SUSUZ BIRAKILDIK”

Kendi hallerine bırakıldıklarını söyleyen Gemi Kaptanı Serkan Can, “Sinop’ta gemiye katıldım. İki aya yakındır bu gemideyim. İlk geldiğim zamanlarda burada çalışanlar maaşlarını alamamıştı. İlk başta hem armatör kollayarak hem de birazda personeli kollayarak sabrettim. Ama çok açlık ve susuzluk çektik. Maaşlarımızın ödeneceğini söylediler. Ödenmediği gibi bizi kendi halimize bıraktılar. Şu an karanlıktayız ve az miktarda da yakıtımız kaldı. İçme suyumuz yok, çamaşır makinemiz çalışmıyor. Toplamda 130 bin dolar alacağımız var. Hep bizi yarın diye ötelediler. Personelimizde borç zamanı gelenler var. Çalışanlarımız borcu borçla kapatma yoluna gidiyor. Gemi de çalışıp ta borçları olanlar artık illallah etti. Son olarak 6 kişiyi gemiden indirdik. Bende gemide kaldım. Son toparlamaları yapıp bende dava açıp ayrılacağım” dedi.

“GEMİDE SU, KUMANYA VE YAKIT YOK”

Tayfalardan Caner Yaman, “Biz Aliağa’da yaklaşık olarak bir aydır demirliyiz. Gemi hurdaya verilecek diye geldik ve bu durumla karşı karşıya kaldık. Dört aydır para alamayan personel arkadaşlarımız var. Ve onlarla beraber hakkımızı aramaya avukata geldik. Maaşını geminin hurdaya verileceği gün temin edileceğinin taahhüdünü vermişlerdi. Bir ay kadar önce İstanbul’dan buraya geldik. Bir hafta önce gemiyle ilgili bir haciz durumu oldu. Şirket tarafından da bize gemiyi bırakıp gidebilirsiniz. Tek taraflı olarak sözleşmenizi fesh ediyoruz diye yazı geldi. Bizde bu süre zarfından gemiden inip hakkımızı aramaya çıktık. Yasal süreç içerisinde devlet yetkililerinden yardım istiyoruz. Gemide yabancı arkadaşlarımız var. Onlarında durumu kötü gemide su, kumanya ve yakıt yok. Bu zaman zarfında şirket yetkilerince de destek verilmedi bize” dedi.

“AİLELERİMİZ KÖTÜ DURUMDA”

Gemide beraber çalıştığı çoğu arkadaşının evine haciz geldiğini söyleyen Murat Yılmaz ise, “Ailelerimiz kötü durumda, dört aydır da maaşlarımızı alamıyoruz. Çoğu arkadaşımızın evine haciz geldi. Kartı olanlara da kart borcu geldi” şeklinde konuştu.



Kaynak: Aliağaekspres (Soner Tülek)
Eklenme tarihi: 06.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Bicer
Armatörlerde biraz vicdan biraz insanlıktan nasip almamıslar ne diyelim adalet her zaman lazım

Yazan: Ahmet - 12.09.2013 08:39:35




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CEM Shipping
 İS-BİR Denizcilik..
 ALASONYA Denizcil..
 İSTANBUL MARİNE P..
 LALE Denizcilik
 REKA Denizcilik
 TEMEL Denizcilik
 UGUR 44 Vapur Ac..
 NEGMAR Denizcilik..
 ANGELS PRO ACTION
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim