Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'de tekne battı: 4 ölü, 7 kayıp
İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi açıklarında kaçakları taşıyan tekne battı. Biri çocuk 4 ceset bulunurken, 7 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Çeşme Alaçatı Azmak koyu yakınlarında kaçakları taşıyan ve Yunanistan’ın Sakız adasına ulaşmaya çalıştığı belirtilen tekne battı. Denizde can pazarı yaşanırken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Teknede 36 kişi olduğu bilgisi verildi. Denizden çok sayıda kişi kurtarılıp, kıyıya çıkarılırken, biri çocuk 4 kişinin de cesedi denizde bulundu. 7 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

9 KAYIP ARANIYOR

Alaçatı’dan denize açılan balıkçılar denizde 4 ceset görünce saat 08.30 sıralarında Sahil Güvenlik’i arayıp bilgi verdi. Sahil Güvenlik denizde arama çalışması başlatırken, Jandarma da karada arama yaptı. Jandarma kıyıda denizden yüzerek çıkan 27 kaçak buldu. Bu kaçaklar, lastik botla Sakız Adası’na doğru yola çıktıklarını ancak, karadan ayrıldıktan kısa süre sonra içinde 39 kişi bulunan botun battığını söyledi.

Bu arada Sahil Güvenlik, balıkçıların 4 ceset gördüklerini söylemesine rağmen denizden ikisi kadın 3 ceset çıkardı. Kaçakların botta 39 kişi olduklarını söylemesi nedeniyle kayıp 9 kişinin arandığı belirtildi.

INTERPOL İNSAN KAÇAKÇILIĞI İÇİN GÖREV GÜCÜ OLUŞTURUYOR

Uluslararası polis teşkilatı INTERPOL İnsan kaçakçılığı ile ilgili aralarında Afganistan, Cezayir, Avustralya, Mısır, İran, Irak, İtalya, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Umman, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Suriye ve Türkiye’nin de bulunduğu bir görev gücü oluşturuyor.INTERPOL resmi sitesinde yayınlanan habere göre Tahran’da yapılan toplantıya yer verilirken ,insan kaçakçılığının önlenmesi için alınan kararlar açıklandı.

BÖLGESEL GÖREV GÜCÜ KURULMASI PLANLANIYOR

Tahran’da yapılan ve 16 ülkenin temsilcilerinin katıldığı "İnsan Ticaretiyle Mücadelede 3. INTERPOL Bölgesel Operasyon Atölyesi"’ konulu çeşitli ülkelerden gelen uzmanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika genelinde operasyonel faaliyetlerini koordine etmek için bölgesel bir görev gücü kurulması ve insan kaçakçılığı ile mücadele için INTERPOL araçları ile teknik hizmetlerinin daha fazla kullanılması doğrultusunda karar aldılar. 2 ve 3 Aralık 2013 tarihlerinde uluslararası suç şebekeleriyle mücadelede veritabanlarınında ortak kullanımı ele alındı.

Tahran’da yapılan görev gücü toplantısına Afganistan, Cezayir, Avustralya, Mısır, İran, Irak, İtalya, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Umman, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Suriye ve Türkiye. Katıldı.Ayrıca Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) ,Uluslararası Göç Örgütü(IOM) ve Birleşmiş Milletler(BM) temsilcileri de toplantıda yer aldı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 09.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPELLA Denizcili..
 BANDIRA Maritime ..
 MİNERAL den. san ..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 BYZAS Turizm
 KALE Grubu
 EMSAN Denizcilik ..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 AKMAR Denizcilik
 DERPINA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim