Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Çin'in uçak gemisi ilk seferini tamamladı
Çin'in uçak gemisi Liaoning ve beraberindeki filo, ilk uzun mesafeli açık deniz seferini tamamlayarak limana geri döndü.

Şinhua ajansının haberine göre, Liaoning Güney Çin Denizi'ne yaptığı 37 günlük bilimsel araştırma ve askeri eğitim misyonunu başarıyla tamamladı.



Çingdao'daki askeri limana geri dönen Liaoning, Çin donanmasına ait iki hava savunma destroyeri ve iki füze firkateyninin eşliğinde çıktığı Güney Çin Denizi seferinde, bilimsel komutlandırma, savunma ve hücum, zorlu deniz şartlarında askeri dayanıklılık, pilot eğitimi gibi bir dizi test görevini yerine getirdi.

Hedef belirleme, entegre iletişim, meteorolojik destek yeteneklerinin de aralarında bulunduğu 100'den fazla eğitim ve test programını tamamlayan uçak gemisinin, hava sahası yönetim kapasitesi, muharebe ve güç sistemleri, deniz savaş teknolojisi, performans ve diğer göstergelerin geliştirilmesi çalışmalarında bulunduğu kaydedildi.

ABD ve Japonya tarafından izlenmişti

Liaoning ve beraberindeki filo, seferi sırasında Güney Çin Denizi'nde Diaoyü adalarına yakın noktadaki Tayvan Boğazı'ndan geçişi sırasında çok sayıda ABD ve Japonya donanma gemisi tarafından yakın takip altına alınmıştı.

Çin Savunma Bakanlığı, ABD, Tayvan ve Japonya tarafından izlenen Liaoning'in, "hiçbir ülkenin deniz sınırını ihlal etmediği" ve uçak gemisinin bölgede yapacağı faaliyetlerin "olağan düzenleme çerçevesinde olduğunu" açıklamıştı.

Ülkenin ilk uçak gemisi muharebe grubunu oluşturduğu belirtilen filonun, kısa ve uzun mesafeli hava savunma ve saldırısı ile denizaltı savunma gücü misyonlarını temsil ettiği belirtiliyor.

Ukrayna'dan alınan ve Türkiye'de Boğazlardan geçişi büyük ses getiren, eski adıyla "Varyag" yeni adıyla "Liaoning" uçak gemisi, önceki yıl Çin donanmasının en büyük müteahhit şirketi Çin Gemi İnşa Sanayi Kuruluşu tarafından ülkenin kuzeydoğu liman kenti Dalien'de törenle donanmaya teslim edilmişti.

ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Rusya, Hindistan, Tayland ve Brezilya'nın ardından uçak gemisine sahip olan 10. ülke konumunda olan Çin, Liaoning'in barışçıl amaçlarla kullanılacağını savunuyor.



Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 02.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR-GAZ
 CLUP CHERRY
 GÜLHAN Denizcilik
 TAM Denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
 GRUP Denizcilik S..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 YALOVA Sualtı Su ..
 SEA JOGGERS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim