Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
İstanbul'da deniz ulaşımı durdu
İstanbul'da deniz ve hava seferleri aksadı. Halk iki yaka arasında ulaşımı Marmaray ile sağlıyor...

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis son 24 saatte hayatı adeta felç etti. Boğaz Köprüsü görünmez hale geldi, trafikte otomobiller sis lambalarını kullandı. Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlar aksadı. Şehir hatları vapur seferleri tam 3 kez iptal edildi. Hal böyle olunca İstanbullu Marmaray’a yüklendi, duraklar doldu taştı kuyruklar dışarıya kadar uzadı.

Dün aksam saatlerinde etkisini gösteren sis, gece saatlerinde yoğunlaştı ve sabah saatlerinde de sürdü. İstanbul’un bazı bölgelerinde etkili olan sisli hava, trafikte sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Trafikte ilerlemekte zor anlar yaşayan sürücüler, araçların sis lambalarını ve dörtlülerini yakarak ilerledi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 50 METRENİN ALTINA DÜŞTÜ

Boğaziçi Köprüsü, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii, Tekstilkent’teki çok katlı ikiz kule, sis yoğunluğu nedeniyle adeta görünmez hale geldi. Sisli hava etkisini sürdürüyor. Her iki boğaz köprüsü civarında ve kıyı bölgelerde etkili olan sis nedeniyle zaman zaman görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü.



VAPUR SEFERLERİ 3 KEZ İPTAL OLDU

Sabah erken saatlerde İBB'ye bağlı şehir hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi. Sadece Üsküdar - Beşiktaş seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyordu. Saat 08:35 itibariyle şehir hatları vapur seferleri yapılmaya başlandı.

Vapur seferleri durunca, Marmaray'da yoğunluk arttı

Saat 09.10'da sis nedeniyle vapur seferleri bir kez daha iptal edildi.

İskelelere gelen vatandaşlar vapurların çalışmadığını görünce motorlarla karşıya geçti. İskelelerde vatandaşlara seferlerin iptal olduğu yönünde uyarılar yapıldı. Bazı vatandaşlar, alternatif ulaşım araçlarını kullanmak yerine iskele önünde beklemeyi tercih etti.

Yoğun sis nedeniyle ikinci kez iptal edilen seferler saat 12.00 itibariyle Kabataş - Kadıköy - Bostancı / Adalar seferi hariç yeniden başladı.

İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle saat 14.45'de vapur seferlerinde 3. kez iptaller oldu.

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada iptal edilen hatlar şu şekilde açıklandı:
-KADIKÖY - EMİNÖNÜ
-KARAKÖY - KADIKÖY
-KARAKÖY - HAYDARPAŞA
-ÜSKÜDAR - EMİNÖNÜ
-ÜSKÜDAR - BEŞİKTAŞ
-KADIKÖY - BEŞİKTAŞ
-KADIKÖY - KABATAŞ
-HALİÇ HATTI

SİS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ

İstanbul'daki yoğun sis hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na bir çok uçak iniş yapamadı. Görüş mesafesinin 200 metre altına düşmesinden dolayı Pegasus Havayolları'nın İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya, Samsun, Tiflis, Tahran, Beyrut, Omsk, Tel-Aviv ve Ercan, Anadolujet'in Adana, THY'nin Ankara ve Air Manas'ın Bişkek'den gelen uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemedi. Uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

ATATÜRK HAVALİMANI DA ETKİLENDİ

Sis, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı ve çevresinde de etkili olmaya başladı. Sis,Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı durumunda olan Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiğini olumsuz olarak etkiliyor. Havadaki trafik yüzünden yakıt kritiğine giren uçaklar Atatürk Havalimanı'na inmek için emergency (acil) iniş istiyor. Sis, Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesini 200 metreye kadar indirirken karşı meydanlardan Atatürk Havalimanı'na uçmak isteyen uçakların kalkış müsadesi de kademeli olarak veriliyor. Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenen 12 uçak başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere farklı meydanlara yönlendirildi. Sisin etkili olmasıyla birlikte uçuşlarda gecikmeler yaşanıyor. Atatürk Havalimanı'nda ayrıca rüzgar yüzünden yapılan pist değişikliği de gecikmeleri artırıyor. Atatürk Havalimanı'nın adeta sis yüzünden görünmez hale gelmesi ilginç görüntüler oluştururken, uçaklar ve kule sis içinde kaldı.

MARMARAY DOLDU TAŞTI

Trafikteki aksaklıklar üzerine İstanbulluları Marmaray'ı tercih etti. Bunun üzerine duraklar doldu taştı, kuyruklar tıpkı ilk günkü gibi dışarıya kadar uzadı.

EĞİTİM UÇUŞLARINA SİS ENGELİ

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi'nde sis hayatı olumsuz etkiledi. Çevreyolu ve İstanbul yolunda yoğun sis nedeniyle sürücüler güçlükle ilerledi. Görüş mesafesinin yer yer 20 metreye kadar düştüğü ilçede Çorlu Havalimanı'nda yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Hava sıcaklığının 7 derece olduğu ilçede sisin öğle saatlerine kadar sürmesi bekliyor.



Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 19.02.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEAM SHIP Crew
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 ULUÇAY Yatçılık
 TRİO Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 UZAKLAR Denizcili..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 KAPTANOĞLU Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim