Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gelibolu'da 30. gemi denize indirildi
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gelibolu Tersanesi'nde yapılan 30'uncu gemi, düzenlenen törenle denize indirildi.

Gelibolu'ya bağlı Sütlüce köyü mevkinde bulunan Aksoy ailesine ait Gelibolu Tersanesi'nde 450 kişilik personel ile yaklaşık 6 ayda, Aksoy Denizcilik ve Azeri işadamı Raim Alekperov tarafından ortaklaşa inşa edilen, “Azov Coast” isimli kargo gemisi, düzenlenen törenle denize indirildi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 62 tersane olduğunu ve Türk denizciliğinin büyük ilerleme içinde bulunduğunu belirtti. Kırlı, şunları söyledi: “Piri Reis'lerin, burada yetişen büyük kaptanların, geleneğini sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi Gelibolu asırlarca Bahri Sefit eyaletinin, Ege denizinin ve bütün adaların merkezi olmuştur. Gelibolu Türk denizciliğinin simgesidir ve burada bir tersanenin olması yakışıyor. Bu tersanede gemiler yapılıyor. Her şeyden önce bu büyük eserin meydana getirilmesinde, emeği geçen herkese takdirlerimi sunuyorum. Türk denizciliği büyük bir ilerleme içerisindedir. Özellikle tersane yapım alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Türkiye'de bugün 62 tersane vardır. Bu 62 tersaneden birisi de Aksoy firmasına ait bu büyük tersanedir. Hakikaten ilimiz, ilçemiz ve bölgemiz için iftihar vesilesidir” dedi.

Aksoy Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy ise “Birazdan ait olduğu engin denizlere kavuşacak olan bu geminin, birincisini Şubat 2006, ikincisini Ekim 2006 yılında denize indirmiştik. Bugün dört gemilik bir serinin üçüncüsünü indiriyoruz. Şubat 2006 yılından bu yana, 15 aylık bir sürede üçüncü gemiyi denize indirebilmiş olmaktan dolayı gururlu ve onurluyuz. Bu geminin haricinde bu yıl, en az 5 gemi daha denize indirmeyi planlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, 8 bin 100 groston ağırlığında ve 142 metre uzunluğa sahip olan “Azov Coast” isimli kargo gemisi, düzenlenen törenle denize indirildi.

Eklenme tarihi: 12.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİSTEK Gemi Elekt..
 GRUP İSTANBUL
 SARP Yat İmalat S..
 GÜLHAN Denizcilik
 MİLENYUM Denizcil..
 BALU Yatçılık
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 ERTUR Yatçılık
 İSKOLDEN A.Ş.
 EFYA Denizcilik N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim