Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye tarihinin en büyük iş kazası bilançosu: 301 ölü
Soma maden faciasında son bilanço 301 madenci hayatını kaybetti. Enerji Bakanı Taner Yıldız, son işçilerin cenazelerinin de çıkarılmasının ardından kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kurtarma faaliyetleri bittikten sonra bizler buradan çekilip gitmiyoruz. Psikososyal destek ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na varıncaya kadar buradaki kardeşlerimizin yanında yer alacağız" dedi.

Yıldız, yaptığı basın açıklamasında Soma'da hiç temenni edilmeyen olay yaşandığını, herkesi hüzne boğduğunu, Türkiye'nin kalbinin Soma'da attığı bir kazanın yaşadığını belirtti.

Soma maden faciasında son bilanço 301 madenci hayatını kaybetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madende cesed ve yaşayan bir işçinin kalmamasından sonra açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satırbaşları;

- Kurtardığımız işçilere Allah sağlık versin çocukları ve aileleri ile birlikte huzur içinde yaşasınlar Allah onlara bir daha kaza bela vermesin.
- 1300 personel burada görev yaptı.
- Kimse emeğini niyetini burada esirgemedi, kordinasyon burada devam edece, bizler buradan çekip gitmiyoruz. Sağlık ve aile bakanlığızla burada olmaya devam edeceğiz.
- İçeride ummadığımız şekilde yangınlar çıktı.
- Kazanız sebepleri ile ilgili adli be idari soruşturmasları başlattık, ilk gözetimler yapıldı, yarım kalan çalışmalar için ikinci bir gözlem daha yapılacak.
- Madencilik sektörümüzün buradan çıkaracağı çok ama çok ders var.
- Ucu nereye dayanırsa dayansın bütün araştırmalar yapılacak,
- Psiko sosyal destek çalışmalarımı, sosyal sigorta çalışmalarımız devam edecek.
- Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını hep beraber izleyeceğiz. Siyasi partilerimizin başkanlarına ve sanat spor dünyasından gelen heyetlere teşekkür
ediyorum.
- Helal rızık için çalışan vefat eden arkadaşlara Allah'tan rahmet diliyor kederli ailelerine sabır diliyorum. Çocuklarına başarılar diliyorum.
- Bu acıların bir daha yaşanmaması için önlemlerin alınması adına elimizden geleni yapacağız.
- Araştırma önergesi verildi biz bunu destekliyoruz, Bakanlar Kurulu'da ilk bilgilendirmeyi yapmış olacağız.
- Bütün vatandaşlarımızın kalbi buradaydı bir eksik olmak kaydıyla 77 milyonun yüreği buradaydı.
- Yaptıklarımızı anlatmakta güçlük çektiğimiz bu ortamda lütfen yapdığımız konularda bizi savunmaya mecbur bırakmayın. Neyin üzerinden politika yapmak istiyorsanız burada yapmayın can pazarı var, millet onları affetmeyeceğiz, 110 bedenin üstüne beton dökülmesini hangi vicdan kabul edebilir. Bu maden ocağını kötü emellerine alet etmesinle, bizim kazandığımız paradan daha helal paraya kazanan arkadaşları kurtarmakla meşgulüz.
- 4 gündür sosyal medyada 100 150 civarı suriyelinin burada çalıştığı ve üzerine beton döküldüğü söylniyor. Bu nasıl bir vicdansır. İnsan biraz düşünür. İnsanlıkdışı bir yalandır.
- Bundan sonraki adam hukuk zemininde devam edecektir, herşey savcıların gözlemi altın yapılacak.
- AFAD'ın sitesini girin bütün isimleri göreceksiniz, ölüm oranının gizlendiği iddialarını ispatlasınlar. Bir şeyin saklanması mümkün olabilir mi?
- İçeride kurtulmayı bekleyen bir işçi kardeşimiz yoktur. Muhtemel kazalara karşı tedbirler alınıyor, üretimin dururulacağını tahmin ediyorum.
- Ailelrin bütün yardımları anında şimdilik karşılanıyor. Daha genel yardım faaliyetlerini önümüzdeki günlerle kamuoyu ile paylaşacağız.
- Kayıp olduğu iddia edilen işçi evinde olduğunu tespit ettik.
- Kazadan etkilenmeyen işçilerin de mağdur olmayacaklarını rahatlıkla söyleyebilirim.
- Kazanın nedeni konusunda temkinli olunması lazım, bizler çalışmaları dikkatli bir şekilde takip edip müfetttiş ve savcıların kararını bekleyeceğiz.
- Şimdiye kadar mevzuata uymayan 114 tane maden ve kömür ocakları kapatıldı. 2 ay önce olan kazada ocağın kapalı olduğu görünüyor ancak kaçak çalışıyor.
- Şirketin açıklamaları soruşturmada dikkat alınacaktır.
- 301 işçimin kimlik ve DNA tespitleri yapıldı. Son 2 akişinin DNA tespitini bekliyoruz. kimliği tespit edilmeyen herhangi bir işçi kalmadı.
- Bir evin yanması gibi bir durum değil, siz yangını söndürelim içeride insanlar kalsın derseniz bu bir alternatif ama biz bunu seçmedik, Önce insanları çıkardı.
- Ocak köşe bucak arandı herhangi bir cesede ve varlığa rastanmadı du birikintilere dahi bakıldı. Ailelrin talebi olmaması halinde bile bu detaylı rama yapıldı.
- İncelemerin biteceği tarihi savcı ve mifettişlerin çalışmalrı belirleyece. Biz bu konuda karar veremeyiz.
- Bir Enerji bakanı için en pratik yol telefonu açıp ithal kömür getirtmek ama biz yerli kömürü kullanmak ve istihdamı arttırmamız lazım. Ama bunu ne pahasına olursa olsun yapalım diyemeyiz tedbirler alınarak yapılmalı.
- Rakam belirsizliğini ben kabul edemem, sosyal medyada yayılan bilgilere karşılık bizim söyleyecek bir sözümüz yok. Tek tek teyit alarak rakam verdik.
- 301 kardeşimizi burada kaybettik Allah rahmet eylesin kederli ailelerine sabır diliyorum İnşallah böyle kazaları bir daha yaşamayız.

TEPKİ ÇEKEN YORUMLAR

Soma'daki son şehit sayısını 301 olarak açıklayan Bakan Taner Yıldız, Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in sözlerine tepki gösterdi.

İşte Yıldız'ın o sözleri:
"Çok destek görüyoruz, çok eleştiriler de alıyoruz. Ancak bugün bir eleştiri var ki bu kısmına dayanamayacağım arkadaşlar, Bir adam diyor ki, "Bunlar AK Parti mitingine gittikleri için, bunlar müstehaktır" diyor. Ben 76 milyonun yaralı olduğunu söylemiştim ama, 1 kişiyi bu sayıdan çıkarın. Ben buna artık hiç bir şey söyleyemiyorum. Böyle bir insanla yan yana nasıl çalışılabilir, böyle bir adamla nasıl bir fikir beyan edilebilir. Biz basının özgür olmasını istiyoruz ama, buna ne diyebiliriz. Ben herkesi 301 insanın cenazesine saygı göstermeye çağırıyoruz. Böyle bir cümle kabullenemez. Bu kadar da haksızlık olmaz.

Yılmaz Özdil'den tartışılan yorum!

Soma'da 301 işçimizin şehit olduğu acı kaza sonrası Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in yaptığı yorum herkesin tepkisini çekti.

Halk tv'de canlı yayına bağlanan Özdil, Soma'daki faciayı yorumlarken kullandığı "O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstehaktır, Türkiye layığını buldu" sözü her kesimin kanını dondurdu.
Özdil, o işçiler Başbakan Erdoğan'ın Manisa ve İzmir'deki mitinglerine para karşılığı katıldıklarını ve Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunduklarını bu sebepten dolayı da bu kazanın onlara müstahak olduğunu söyledi.

PROVOKASYONLARA MÜSAADE ETMEYİZ

Manisa Valisi Savaş, ''Başka taraftan gelip, bu tür provokasyonu yapan kişiler çantalarını alıp gidecekler, bıraktıkları hasar ise Soma'ya mal olacak, buna asla müsaade etmeyiz'' dedi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma ilçesinde ikinci bir emre kadar, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklama kararı aldıklarını açıkladı.

Vali Savaş, Soma Kaymakamlığında il ve ilçe yöneticileriyle düzenlediği toplantı ardından, Kaymakamlık binası önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Milleti yasa boğan olayla yüreklerin yaralandığını kaydeden Vali Savaş, genel bir durum değerlendirilmesi yaptıklarını, ilçede huzur ve güven ortamının korunması konusunda herkesimin ortak yükümlülük hissettiğini, bunun suistimal edilmesi yönünde görüş birliğine vardıklarını bildirdi.

Huzur ve güvenin tüm Soma'nın ortak sorunu olduğunu vurgulayan Vali Savaş, yaşanan olay sonrası madende mahsur kalanları çıkarılmasına yoğunlaşıldığı dönemde, bu faaliyetleri aksatacak, toplumda gerilimi yükseltecek nitelikte girişimlere müsamaha göstermeyeceğini, ilk günlerde de bunu ikna yoluyla yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Vali Savaş, şöyle konuştu:

"Gerilimi arttıran, suistimal, provoke eden bir takım kişi ve gurupların da ilçemize yönelmesiyle birlikte bazı kısıtlamalar getirdik. Her kesimin hassas olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bazı insanlarımız evladını, eşini kaybetmiş iken bu ortamı farklı bir takım şeyler için, şu dönemde çok normal olmayacak şeyler için kullanmak doğru değil. İfade özgürlüğü anlamında hususlara imkan da sağladık. Fakat bunun suistimali artması üzerine, dün itibariyle Soma'da toplantı ve gösteri yürüyüşlerini ikinci bir emre kadar yasaklama kararı aldık. Buna saygı gösterilmesini özellikle istiyoruz. Bu ifade özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilmemeli ve kamunun genel olarak huzurunun onarılamayacak derecede bozulmaması için alınmış bir tedbir olduğunun değerlendirmesini istiyorum.''

Acıyı millet olarak yaşadığımızı, paylaşılmasında kısıtlama olmadığını, mezarlık ziyaretine ya da yakınlarını ziyarete gelenlere yardımcı olduklarını ifade eden Vali Savaş, provokasyon ve toplumun huzurunu bozma yönünde faaliyetlerde bulunulmasına müsaade edilemeyeceğini belirterek, "Toplantı gösteri yürüyüşünü 3. gün yasakladık. Çünkü durum daha sonra onarılması zor olan aşamaya doğru götürülmeye çalışılıyor kanaati, bilgisi üzerine bunu sağladık. Başka taraftan gelip, bu tür provokasyonu yapan kişiler çantalarını alıp gidecekler, bıraktıkları hasar ise Soma'ya mal olacak. Buna asla müsaade etmeyiz" diye konuştu,

Sosyal medya üzerinden asılsız haberlerin yayılmak ve karışıklık yaratılmak istendiğini savunan Vali Savaş, vatandaşların bunlara itibar göstermemesini istedi.



Eklenme tarihi: 17.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ


DENİZCİLER S.O.S VERİYOR
İlla birşeylerin görülmesi için çok büyük kaza ve katliamlarınmı yaşanması gerekiyor, Buradan tüm yetkili ve ilgilileri göreve çağırıyorum. Türkiyedeki Tüm deniz çalışanlarının durumunu Ahlak akıl vijdan ve iman sahibi yürekli birileri duysun ve deniz çalışanlarının durumunu tüm gerçekleri ile ortaya koysun...

Yazan: Can Şirin - 22.05.2014 18:35:57




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 RANA Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 EGE Sualtı Gemici..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 AREL Denizcilik
 DENİZ-AY Denizcil..
 AYANOĞLU Denizcil..
 POLARİS Denizcili..
 İSTKUM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim