Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Dış ticaretimizin yüzde 55’i denizcilik yoluyla yapılıyor
“Dış ticaretimizin yüzde 55’i denizcilik yoluyla yapılıyor. Büyüyen Türkiye için yeni havaalanları planlanıyor. Deniz taşımacılığı ise hiç tartışılmıyor. 2023 dış ticaret hedefimiz 500 milyar dolar. Limancılık geliştirilmeden bu nasıl yapılacak.”
Bu sözler Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a ait. Arkas kendi pratiğinde milyar dolara ulaşan yatırımlarla geleceğe hazırlanıyor... Ambarlı’da bulunan Türkiye’nin en büyük özel konteyner limanlarından Marport’a 255 milyon dolarlık yatırım yapılıyor.

Yatırımın ilk ayağında, Limak Çimento’nun Ambarlı Liman Tesisleri’ndeki arazisini 97 milyon dolara satın alan Arkas Holding, 64 bin metrekare arazi ile birlikte 40 bin metrekare deniz dolgusu ve iskele alanını Marport bünyesine kattı.
İtalya’da liman alıyor

Yeni araziye yapılacak yatırımlar ile Marport ’un yıllık konteyner elleçleme kapasitesinin yüzde 30 artarak 2 milyon 400 bin TEU ’ya çıkacağını ifade eden Arkas, İtalya’da imza aşamasında olduğu La Spezia’da ise 145 milyon dolarlık terminal yatırımı yapacaklarını açıkladı. Arkas, ayrıca gemi filosuna yaklaşık 140 milyon dolar değerinde 4 gemi ekleyecek.

Marmara’nın yüzde 34’ü Marport’un ithalat ve ihracat yükleri açısından pazar payının Marmara Bölgesi’nde yüzde 34, Türkiye genelinde ise yüzde 21 olduğunu ifade eden Arkas, tevsi proje sonrasında 400 metre boyundaki 18 bin TEU’luk dünyanın en büyük gemilerini de ağırlayabileceklerine dikkat çekti.

‘Autoport’ta haksızlık’

Kocaeli’nde kurduğu otomotiv ihtisas limanı Autoport ile ilgili olarak kırgın olduğu gözlenen Lucian Arkas, Autoport’un kullanım izninin iptal edildiğini dile getirdi. Autoport için Milli emlak’ın yeniden kullanım izni vermesi beklediklerini kaydeden Arkas, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin bir numaralı ihracat kalemi olan otomotive uygun bir liman altyapısının bulunmadığından yola çıkarak Kocaeli’nde 50 milyon dolar yatırımla yıllık 400 bin araç kapasiteli Autoport’u kurduk. Milli Emlak’ın yapmış olduğu tahsis işlemine karşı bölgedeki çok küçük bir alan sahibinin talebinin ertesinde gelişen bir takım davalar gündeme geldi. 49 yıllığına Arkas’a verilen kullanım izni iptal edildi. Kullanım iznimizin yenilenmesi talebinde bulunduk. Sürecin gelişmesini bekliyoruz.”

Afrika için İtalya’yı üs yapıyor

Lucien Arkas, armatörlük şirketleri Arkas Line’ın Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika limanları arasında düzenli haftalık seferler yaptığını söyledi. Batı Afrika’ya giden yükler için İtalya’daki yatırımları Terminal del Golfo’yu aktarma merkezi yaparak Arkas Line’ın servislerini de destekleyeceklerini ifade eden Lucien Arkas şöyle devam etti: “Batı Afrika konusunda İtalya’yı üs olarak kullanmak istiyoruz. Bu konuda İtalyan resmi makamları da çok istekli ellerini açmış bizi bekliyorlar. ‘Bir an önce yatırıma başlayın’ diyorlar. Bu konu hakkında İtalyan yetkililerle görüştük. Havayolları Batı Afrika’ya yolcu taşımak için nasıl tarifeli sefer başlatıyorsa biz aynısını yük taşımacılığı için denizde yapıyoruz” dedi.

Bu arada Demiryolu taşımacılığının gelişmesi ile birlikte Anadolu’nun da çok hızlı gelişeceğine dikkat çeken Arkas, “Demiryolu serbestleşmesi uygulamaya başladığında ucuz nakliye imkanı Anadolu’daki sanayi yatırımlarını destekleyecek ve geliştirecek” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 29.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FUDEN
 RİMİT Denizcilik
 BEKO Ticaret A.Ş.
 GRUP Asm
 KINAY Denizcilik
 ÇAĞLAR Denizcilik
 CANBAZ Denizcilik
 CTM Denizcilik
 APEKS Denizcilik
 GOKTAS Yatcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim