Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bandırma Denizcilik Fakültesi 5 yıl'dır açılamadı
Bandırma 2009 yılında 15.659 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurduğu Denizcilik Fakültesini bir türlü hayata geçiremedi. Bandırma'nın vizyonuna ve sosyokültürel yapısına büyük bir sinerji oluşturacak Bandırmaya ek kültürel ve sosyal alanda katkılar sağlayacak denizcilik fakültesine dekan atanmasına rağmen gerekli alt yapının sağlanamaması nedeniyle dekanlık olarak eğitim vermeden bekliyor.

Denizcilik Yüksekokulu'ndaki öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini tamamlayarak yüksek eğitim amaçlı fakülteye devam edebilmesi için Bandırmalı milletvekilleri ve iş adamlarına büyük sorumluluk düşüyor.

Fakültedeki bazı eğitmenler konunun siyasallaştırılarak dondurulduğunu belirterek sadece fakülte bünyesinde bulunan ve daha az teknik yeterlilik gerektiren denizcilik İşletmeleri Yüksekokul bölümüne öğrenci alımı 2012 yılında tercih kılavuzunda yer alarak başlanmasına rağmen fakülteye gerekli yardımcı doçent seviyesinde ki akademisyen kadroların tedarik edilerek fakültenin eğitime geçmesi bugüne kadar sağlanamadı.

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Katında bulunan Denizcilik Fakültesi Dekanı Ramazan Yaman da tayini çıkması ardından dekanlık vekâleten bakılır duruma geldi. Bandırma'nın böyle bir önemli konuda kaybı uğramasının bütün vebalinin dönemimiz milletvekillerine ait olduğunu belirten vatandaşlar Bandırma'nın bağrında çıkan M. Cemal Öztaylan ve Namık Havutça'ya çağrıda bulunarak 2015 yılında denizcilik fakültesinin eğitime geçmesini talep ederek; "Bandırmalı bunun hesabını önümüzdeki sene seçimlerde soracaktır" dediler.

Kaynak: Gazetea24
Eklenme tarihi: 30.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ


ELEŞTİRİ
bu ne vicdandır yaa ehliyetlere sınır koy dünyanın hiç bir yerinde böyle uygulama yokken kursları kaldır myo mezunu nerden gemi bulacak bulursada zorla okul açarsın hoca bulamazsın eğitim veremezsin 3 tarafımız denizlerle çevrili ama denizcilikte rezil durumdayız kendi adıma utanıyotum

Yazan: Denizhan Ergünün - 1.06.2014 21:46:35


bır burası lazım
memlekette calıscak gemi yok 50 tane okul var bu kadar ınsan mezun olunca nerde calıscak.acmayın kardesım daha fazla okul pıyasayı mahvettınız.unıversıtelı cocuklar ıssız gucsuz.denızcılık fakultesınden mezun oluyolar bankacılık yapıyolar ne bıcım ısdır.
Yazan: can eren - 30.05.2014 21:25:38




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SUNSAİL
 DEN-TA Denizcilik
 GMARİN
 HABAŞ Petrol Ürün..
 AYGAZ A.Ş.
 EMSAN Denizcilik ..
 GÜLTER Denizcilik..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 ORSA Tanker İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim