Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Donanması Akdeniz'de
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin planlı tatbikatlarından olan 'Beyaz Fırtına 2014' kapsamında 'Seçkin Gözlemci Günü', Akdeniz açıklarında gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel de tatbikatı TCG SALİHREİS (F-246) Fırkateyni'nden izledi. Gerçek mühimmattan olan fiili güdümlü mermi ve torpidonun kullanıldığı tatbikatta TSK, adeta dosta güven, düşmana korku saldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan; 8 firkateyn, 3 korvet, 18 hücumbot, 6 denizaltı, 3 mayın avlama gemisi, 10 yardımcı sınıf gemi, 4 karakol gemisi, 3 SAT Tim'i, 2 SAS Tim'i, 13 deniz helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan; 8 görev uçuşu deniz hava gayreti, 1 hedef çekme uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan; 17 sahil güvenlik botu, 4 sahil güvenlik helikopter, Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT); 1 istihbarat uçağının katıldığı tatbikat, Akdeniz açıklarında icra edildi. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’nin sevk ve idaresinde gerçekleştirilen, fiili güdümlü mermi ve torpido atışlarını da kapsayan tatbikatı, basın mensupları TCG SALİHREİS (F-246) Fırkateyni'nden izledi. Akdeniz Körfezi’nden yaklaşık 120 kilometre açıkta yapılan tatbikatı, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile kuvvet komutanları da izledi. İki yıl aradan sonra yapılan 'Beyaz Fırtına 2014' tatbikatı, füze menzillerinin uzun olması nedeniyle Ege’nin ardından ilk kez Akdeniz açıklarında yapıldı. 3 bin 951 personelin katıldığı tatbikatta yine ilk kez çok sayıda güdümlü füze bir arada kullanıldı. Saat 11.00 sıralarında başlayan tatbikatta senaryo gereği; TSK envanterinden çıkarılan Serdar Gemisi, hava ve su üstü karşı kullanılan Manpad Stinger güdümlü mermisi, su üstü hedeflerine karşı kullanılan Hellfire-Penguin güdümlü mermileri ve torpido atışlarıyla batırılmaya çalışıldı. Tatbikat kapsamında ayrıca, 3 insansız hava aracı (İHA), RAM nokta savunma güdümlü mermisi, Sea Sparrow güdümlü mermisi ve gelişmiş Sea Sparrow güdümlü mermisi ile vurularak imha edildi.

“DENİZ KUVVETLERİ, DIŞ POLİTİKANIN EN ÖNEMLİ UNSURU”

Tatbikatın ardından TCG SALİH REİS Fırkateyni'nde basın mensuplarına açıklama yapan Org. Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege ve Doğu Akdeniz’de devam eden Beyaz Fırtına-14 tatbikatı süresince sergilenen harbe hazırlık seviyesi, modern mühimmatla desteklenen hassas angaje kabileyi ile şartlar ne olursa olsun çevre denizlerde başta olmak üzere dünya denizlerinde hak ve menfaatlerimizi koruyabilecek seviyede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Dünya kamuoyunun savaşta ve barışta yaşanan sivil can kayıplarına tepki gösterdiğine değinen Özel, “Bu husus, hassas angaje kabiliyetinin de önemini artırmıştır. Bu nedenle bugün izlediğimiz atışlarda gösterilen başarılardan dolayı gurur duyduk. Bu başarı sahip olduğumuz teknolojinin yanı sıra eğitim seviyesinin bir sonucudur. Böyle tatbikatları ancak büyük devletlerin güçlü silahlı kuvvetleri yerine getirebilir. Silahlı Kuvvetler'in ulaştığı noktadan gurur duyuyorum. Deniz Kuvvetleri, ülkemizin deniz alaka ve menfaatlerinin teminatı ekonomik çıkarlarının koruyucusu ve dış politikasının da en önemli unsurlarından biridir. 3. kez aktive edilen Barbaros Deniz Grubu'nun Afrika seyri de bu kapsamda değerlendirilmelidir. Türk donanmasının gücü gösterilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Tatbikatın amacı; gerçek hedeflere fiili güdümlü mermi ve torpido atışları icra ederek birlik ve gemilerin harekata hazırlık seviyelerini artırmak, asimetrik tehditlere karşı ünsiyetlerini geliştirmek denizlerimizde varlığın hissettirilmesi.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 31.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERS Denizcilik
 GLOBUS Uluslarara..
 DENAL Denizcilik
 ASWAN Shipping
 ÖZSTAR Denizcilik
 ERENLER Denizcili..
 YAREN Denizcilik
 İDÇ Denizcilik
 BEREM Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim