Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Küresel denizciliğin kalbi Atina’daki Posidonia fuarında atıyor
Yunanistan’ın başkenti Atina’da ’Uluslararası Posidonia Denizcilik Fuarı’ düzenleniyor.

Fuarda en çok tartışılan konuların başında ‘enerji tasarrufu’ gelirken, dünyanın en büyük denizcilik fuarına 93 ülkeden bin 800 şirket açtıkları stantlarda hizmet ve ürünlerini tanıtıyor. Önde gelen 33 Türk firması da fuardaki yerini aldı.

Dünya denizcilik sektörünün kalbinin attığı fuar, yeni yatırımlara zemin hazırlarken, hizmet, ürün ve son teknolojik gelişmeleri tanıtmak isteyen sektör temsilcilerini bir araya getirdi. İki yılda bir düzenlenen fuarın açılışı, Başbakan Antonis Samaras tarafından yapıldı. 2 Haziran'da başlayan fuar, yarın sona erecek. Fuar kapsamında düzenlenen programlarda, ‘enerji tasarrufu’ ne çok konuşulan gündem maddelerinin başında geliyor. Bu bağlamda petrol, akaryakıt, madeni yağlar ile benzeri konularda hizmet veren şirketler de ürünlerini tanıyor.

Japonya, Çin ve Kore en fazla katılım ile dikkat çekerken, Türkiye’den de sektörün önde gelen temsilcileri açtıkları stantlarda ürün ve hizmetlerini tanıtıyor. Gemi yapımı, tersanecilik, taşımacılık ve denizcilik sektörlerine hitap eden fuar, dünyanın en büyüğü olarak tanımlanıyor. Yarın sona erecek fuarı, makine aksamı üreticilerinden, tedarikçilere, armatörlerden finans uzmanlarına kadar gemicilik ve açık deniz piyasasıyla ilgilenen yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

RESEPSİYONDA ‘DÖNER’ KUYRUĞU

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve heyeti fuarı ziyaret etti. Fuara katılan 33 Türk firmasının stantları ziyaret eden Kalkavan, firma temsilcilerine başarı diledi. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras da Türkiye’den firmaları yalnız bırakmadı.

Bu arada Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Uluslararası Posidonia Denizcilik Fuar’ı kapsamında Türk delegasyonuna bir resepsiyon verdi. Yoğun ilgi gören resepsiyon, Türk ve yabancı çok sayıda yatırımcıyı bir araya getirdi. Resepsiyonda Türk yemek ve tatlıları ikram edildi. En çok rağbeti ise ‘Türk döneri’ gördü.

KOMŞU YUNANİSTAN DENİZCİLİKTE LİDER

Küresel denizcilik sektöründe lider durumda bulunan Yunanistan’ın gemi filo sayısı 3 bin 669. Yunanistan, dünya denizcilik sektörünün toplam kapasitesinin yüzde 16,16’sını, Avrupa’nın ise yüzde 46,72’sini temsil ediyor. Posidionas fuarına büyük önem veren ülke, ekonomik krizin etkisini azaltmak için yabancı yatırımcı ile olan bağını güçlendirmek ve yeni bağlantılarla sektörden daha fazla pay kapmak istiyor. Yunan denizcilik sektörü, ülkenin GSMH’sının yüzde 7’sini sağlıyor. Yaklaşık 2 bin kişiyi de istihdam ediyor.



Eklenme tarihi: 06.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VENTO Deniz İşlet..
 MFS Line
 ALFA SİSMİK Deniz..
 VBG Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
 PRUVA Denizcilik ..
 İSKOMARİNE Denizc..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 SUDE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim