Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'TCSG Yaşam' arama kurtarma gemisi göreve başladı
Savunma Sanayi Müsteşarlığınca yürütülen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi kapsamında RMK Marine Tersanesi tarafından inşa edilen 4 arama kurtarma gemisinden sonuncusu "TCSG Yaşam", Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı emrinde hizmete başladı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Limanı'nda demirleyen gemide düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geminin arama ve kurtarma faaliyetleri açısından oldukça donanımlı olduğunu, helikopter imkanının ise operasyon yeteneğini artırdığını belirterek, gurur verici bir günün yaşandığını söyledi.

Geminin yerli teknolojiyle üretilmesinin de ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Güzeloğlu, "Yaşam gemisi, dünya genelindeki arama kurtarma gemileri içinde hızıyla da önde. Gemi 22 deniz mili hızına sahip. Buna bağlı olarak eş zamanlı denizde arama ve kurtarma faaliyeti icra edecek botları var. Çok uzun menzilli radar ve haberleşme imkanları var" dedi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan da TCSG Yaşam gemisinin Suriye sınırından Muğla il sınırına kadar olan yaklaşık bin 200 kilometrelik sorumluluk alanında görev yapacağını, proje kapsamında inşa edilen arama kurtarma gemilerinden Dost'un Samsun'da, Güven'in İstanbul'da, Umut'un Marmaris'te, Yaşam'ın da Mersin'de konuşlandığını kaydetti.

Geminin, göç ve kaçakçılıkla mücadele, yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi gibi her türlü asayiş olayına müdahale kabiliyetlerini artıracağının altını çizen Erhan, geminin teknik yapısıyla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu hizmete giriş belgesini, Erhan da komutanlık flandrasını gemi komutanı Yarbay Oğuz Bavbek'e teslim etti. Bavbek de yemin ederek gemiyi teslim aldı.

Törenin ardından gemi basın mensuplarına ve katılımcılara gezdirildi.

TCSG Yaşam'ın özellikleri

NATO'nun uluslararası standartları çerçevesinde Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı için üretilen 88,6 metre/12,2 metre boyutlarında ve bin 700 ton ağırlığındaki TCSG Yaşam, arama ve kurtarma, karakol, kaçakçılığı önleme, keşif ve gözetleme, çevre kirliliğini önleme ve durdurma ile yangına müdahale edebilme yeteneklerine sahip. Gemi, kesintisiz olarak 8 gün denizde kalarak 3 bin deniz mili yol kat edebiliyor.

Arama radarı ve elektrooptik sensörleriyle arama kurtarma harekatı icra etme ve arama kurtarma harekatına katılan suüstü ve hava unsurlarını koordine etme imkan ve kabiliyetlerine sahip gemi, 10 tona kadar helikopterlerin gündüz ve gece şartlarında iniş-kalkış yapabilmesine olanak sağlıyor. Gemide, su yüzeyinden atık yağ/petrol sızıntısını toplamak üzere 250 metre uzunluğunda şişebilen suüstü bariyerlerinin yanı sıra sızıntıyı kimyasal yolla nötralize etmek için kimyasal püskürtme sistemi de bulunuyor.

Püskürtücüler, 16 deniz mili hızında seyir halindeyken 10 bin metrekarelik alanda 200 litrelik seyreltici dağıtabiliyor. Gemide ayrıca NATO standartlarında JP-5, yakıt, tatlı su ve yağlama yağı ikmal istasyonları yer alıyor.



Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 13.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NNC Shipping. co.
 ZRC Denizcilik
 ERTUR Yatçılık
 YEĞİNER SHIPPING ..
 FEYZ Denizcilik L..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 ALZE Turizm
 CTM Denizcilik
 ATA Holding A.Ş.
 ALABANDA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim