Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'i 'liman kenti' yapacak tarihi adım
Arkas Holding, İzmir'in dış ticaret potansiyelini yeniden canlandıracak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Konteyner terminali projesi ile İzmir ticareti kadar, ekonomisi ve ulaşımına da katkıda bulunulacak.

Türk denizciliğinin ve liman işletmeciliğinin öncü kuruluşlarından Arkas Holding, İzmir'i ve Ege Bölgesi'ni liman ve dış ticaret merkezi olduğu günlere taşıyacak dev bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Çamaltı Tuzlası'nda inşa edilecek proje, Ege'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Tamamlandığında bölgeye ekonomik açıdan canlılık getireceği tartışmasız olan bu proje ‘deniz üzerinde inşa edilecek bir konteyner terminali'.

Projenin hayata geçmesi ile, büyüme rekorları kıran Türkiye ve İzmir ekonomisi ve dış ticareti, bu büyümeyi sürdürülebilir bir hale getirecek. Arkas Holding AŞ Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç, basın toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut limanların kapasitesinin artırılamaması ve yeni limanların yapılmaması halinde kısa vadede dış ticaretin çok olumsuz etkileneceğini belirtti. Genç, “Uzun zamandır ihracatçının ve ithalatçının başlıca sorunlarından biri olan lojistik dezavantajlarına az da olsa yardımcı olacak bir proje bu. Dış ticaret yapan kuruluşlarımız daha hızlı ve daha ekonomik bir şekilde mallarını sevkedip, diğer ülkelerle eşit şartlarda rekabet edebilecek. Ayrıca İzmir dış ticaretteki stratejik konumunu da daha verimli bir şekilde kullanabilecek” dedi.

Yarım milyon metrekarelik platform

Proje için Ege ve Dokuz Eylül gibi bölgenin ve Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin de katılımıyla Çamaltı Tuzlası bölgesi araştırıldı. Terminal projesinin dikkat çeken diğer özellikleri ise hem finansal hem de inşaa boyutları. Doğal SİT alanına ve uluslararası sulak arazilerin korunmasına yönelik çizilen Ramsar sınırı dışında kalması için karadan 3,5 kilometre uzağa yapılacak terminal, şu anda yüksek kapasitelerle çalışan ve gelecekte yetmeyeceği herkesçe kabul edilen İzmir Limanı'nın yükünü hafifletecek. Deniz üzerinde 490 bin metrekarelik bir ada şeklinde kurulacak terminal bittiğinde 2 milyon TEU'luk kapasiteye ulaşmış olacak. Projenin sadece inşa kısmı için 190 milyon dolar harcanacak. Son teknolojiye sahip elleçleme ekipmanlarıyla donatılacak terminal bu özelliğiyle de hız ve verimlilik açısından oldukça üst düzeylerde hizmet verecek. Arkas, halihazırda İstanbul Ambarlı Marport limanındaki elleçleme ekipmanları ile Türkiye liman işletmeciliğinin en verimli firmalarından biri.

Rakamlarla dev proje:

- 490.000 metrekare stoklama alanı
- 2.000.000 TEU elleçleme (yükleme - boşaltma) kapasitesi
- 16 – 16,5 metre su derinliği
- 190 milyon dolar yatırım
- 68 futbol sahası büyüklüğünde terminal alanı
- Çevre etkisini yok etmek için 3 boğaz köprüsü uzunluğunda yol


ARKAS HOLDİNG Hakkında:

Arkas Şirketler Grubu, kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinin sonunda Eylül 2000'de Arkas Holding çatısı altında toplandı. Bünyesinde 30 şirket yer alan Arkas Holding, 3200 çalışanı ile uluslararası konteyner taşımacılığından liman işletmeciliğine kadar uzanan geniş bir iş alanında, entegre hizmet sunuyor. 2003'te Arkas taşımacılık sektöründe altyapı ve hizmet teknolojisi yatırımlarını sürdürerek, 2332 gemiye acentelik hizmeti verdi ve gerçekleştirdiği 868.130 TEU'luk hacimle bir önceki yıla göre yüzde17,26'lık bir artış kaydetti. Arkas diğer yandan kara taşımalarında 9768 TIR'la 146.582 tonluk bir iş hacmine, hava kargodaki rakamlar ise 28.015 sevkıyata ulaştı. Çok yakın gelecekte Türkiye'nin bugünkü dış ticaret hacminin katlanarak artacağı öngörüsüyle 3200 Arkas çalışanı, müşteri odaklı çalışmalarını 2004'te de sürdürüyor.





Kaynak: Gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 12.08.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOSMAR Gemi Acent..
 MARMARA RoRo
 EMİR Denizcilik
 GÖCEK Yatçılık
 ATLAS Gemi İşletm..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 HANMAR Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 BANMARİN Denizcil..
 SANTRA Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim