Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kanada'da mahsur kalan 12 Türk gemici dönecek
Phoenix Sun isimli gemiyi tamir için gittikleri Kanada'da, maaşlarını alamadıkları için mahsur kalan 12 Türk gemici Türkiye'ye dönüyor.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliğinden başkatip Serkan Özdemir ve sekreter Burak Toprak, Sorel'e giderek gemicilerin sorunlarını dinledi. Gemiye gıda yardımı da götüren Özdemir, yaptığı açıklamada, 12 kişinin 21 Eylül'de Airtransat Havayolları'nın İstanbul seferiyle Kanada'dan ayrılacağını söyledi.



Kaptan Semih Özkan'ın, maaşlarını alamamaktan dolayı mağdur duruma düştüklerini, 12 kişilik ekibin eylül ayı dahil üç aylık toplam alacağının yaklaşık 105 bin dolar olduğunu anlattığını belirten Özdemir, konunun Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nda (ITF) dava edildiğini kaydetti.

Özdemir, şu bilgileri verdi:
"Montreal'de görülecek davada tanık olarak ifade verecek 12 vatandaşımız, Türkiye'de bulunan ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve borçlarını ödeyemediklerini, bu nedenle ciddi mağduriyet yaşadıklarını, bu dönemde ailelerine devletimizin yardım elini uzatmasından müteşekkir kalacaklarını kaydetmiştir. Kaptan Özkan, mahkemede ifade verdikten sonra Airtransat adlı havayolu şirketinin seferiyle 21 Eylül'de Montreal'den İstanbul'a hareket edeceklerini, tek dileklerinin maaşlarını alabilmek olduğunu ifade etmiştir."

Öte yandan olayın kamuoyuna yansımasından sonra, basının görüşme taleplerini geri çeviren Menpas firmasından açıklama yapıldı. Açıklamada, gemicilerin iddiaları yalanlanarak, amaçlarının federasyona başvurarak daha fazla para kazanmak olduğu savunuldu.

Gemicilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtilen açıklamada, yetkililerin de olayı daha fazla büyütmeden bu kişileri ülkelerine gönderme tavsiyesinde bulundukları kaydedildi.


***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

12 Türk Gemici 2,5 Ay’dır Kanada’da mahsur
12 Türk gemici Kanada'da mahsur kaldı




Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 13.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ


Maaş ödemeleri
Maaş ödemedik diyecek değiller tabiki yalanlayacaklar. Tüm denizci arkadaşlarıma sesleniyorum; Bilmediğiniz tanınmadığınız firmalara gitmeyin. Piyasada maaş ödemesi üç ay sonra diyen firmaları ve bu firmalara giden arkadaşkarı anlamak mümkün değil. Krizden sonra maaşı zamanında ödememek marifet oldu fakat buna olanak sağlayan yine denizcilerdir. Maaş ödemiyor ve bu biliniyorsa GİTMEYİN!!!

Yazan: Emre Çevik - 15.09.2014 11:34:54




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MILLENIUM Yachtin..
 DİZMAN Denizcilik
 ALTERNATİF Denizc..
 İSKETE Deniz Taşı..
 BEYTUR Turizm
 PEARL NAVAL GLOBA..
 GN GROUP
 MEMORIES Yatching
 IDE Yachting
 ŞENER Kardeşler D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim