Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
UNESCO ''Selçuk-1'' i eğitim gemisi ilan etti
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Selçuk Üniversitesi'ne (SÜ) ait bilimsel araştırma ve inceleme gemisi Selçuk-1’i su altı arkeolojisi eğitimlerinde kullanmak üzere resmi eğitim gemisi ilan etti.

UNESCO, internet sitesi aracılığıyla yaptığı duyuruda, Selçuk-1 gemisinin, UNESCO Genel Merkezi ve UniTwin Sualtı Arkeolojisi Network’un amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceği belirtildi. Ayrıca geminin, su altındaki kültürel mirasın korunmasına yönelik olarak devletlerarası eğitim programları düzenlenmesinde kullanılacağı da siteden duyuruldu.

SÜ Su altı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, UNESCO UniTwin Sualtı Arkeolojisi Network'ün, su altı arkeolojisi alanındaki akademik programların diğer ülkelerde de yaygınlaşması, ortak yüksek lisans ve doktora programlarının yürütülebilmesi amacıyla 2012 yılında kurulduğunu söyledi.

Liderliği 2012'den beri SÜ tarafından yapılan ve koordinasyon merkezi Antalya Kemer'de bulunan Network’ün üyeleri arasında Japonya'dan Tokyo, Danimarka'dan South Denmark, Mısır'dan İskenderiye, Polonya'dan Varşova, Avustralya'dan Flinders ve İngiltere'den Southhampton gibi üniversitelerin yer aldığını anımsatan Öniz, şöyle devam etti:
"Sualtı arkeolojik kazı ve araştırmalar için donatılan 27 metre boyundaki Selçuk-1 araştırma gemisi, yaz aylarında Antalya kıyılarının arkeolojik araştırmalarında kullanılıyor. Selçuk-1 araştırma gemisinde, su altı arkeolojisine yönelik her türlü kazı ve araştırma teknolojisi bulunuyor. Ayrıca gemi Akdeniz'de bir üniversiteye ait en büyük su altı arkeoloji gemisi olma özelliğini taşıyor."



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 08.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR-GAZ
 AKUA MARİN A.Ş.
 ARAZLAR Denizcili..
 PAPATYA Yat
 KARTAL Gemi İşlet..
 SEASON İnşaat Tur..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 MARDES Gemi
 GEMAK
 KONVOY Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim