Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Zübeyde Hanım Müze Gemisi hurdaya mı çıkıyor?
Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın ismini taşıyan, hem müze olarak, hem de gençlere denizciliğin anlatıldığı eğitim merkezi olarak hizmet veren gezici müze gemi 11.10.2014 tarihi ile son kez ziyaretçilere açıldı haberi tepkilere neden oldu. Geminin hurdaya çıkarılacağı söylentileri üzerine Sosyal Medyada imza kampanyası başlatıldı.



Zübeyde Hanım gemisi, 1987 yılında şehir hatları adına inşa edilmiş ve uzun yıllar İstanbullular’a boğazda iki yaka arasında taşıma görevini gerçekleştirmişti.

Bu görevini bitirdikten sonra Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ismini yaşatmak ve bundan sonraki dönemde de gençlere amatör denizciliği öğretmek için bir müze olarak hizmet etmesi için gemi elden geçirilip yerel seçimler öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan dönemin Ulaştırma Bakanı Bin Ali Yıldırım tarafından mart ayında açılışı yapılmıştı.

İstanbul’dan gelerek Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka’daki sahile demirletilen gemi için Yıldırım, “Bu gemi sadece bir yüzer müze değil aynı zamanda eğitim salonu ve atölyeleriyle de genç yavrularımıza, öğrencilerimize çok büyük destek verecek. Bu yüzer gemi, şimdi Karşıyaka’da, İzmirli hemşehrilerimizin özellikle gençlerimizin ziyaretine açık olacak ama bu bütün İzmir’in yüzer denizcilik müzesi, Zübeyde Hanım’ın anılarını yaşatan bir müze olacak. Zübeyde Hanım adını taşıyan bu müze istendiği takdirde başka sahillere, başka illere de gidebilme kabiliyetine sahip. Geminin motorları tamamen yenilendi, bütün aksamları elden geçti. İstanbul’dan çekilerek değil kendi gücüyle geldi. Şunu söyleyebilirim. Körfezde ulaşım için çalışan gemilerden daha iyi durumda” demişti.

Mart ayında İzmir’e getirilen ve iyi bir durumda olduğu belirtilen geminin daha bir yıl olmadan hurdaya çıkarılıyor söylentileri İzmirlileri rahatsız ederken gerçeğin ne olduğu konusunda bilgi beklenmeye başlandı.



Kaynak: Haberhürriyeti
Eklenme tarihi: 13.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 AKASYA DENİZCİLİK
 VERA Denizcilik
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 AQUANAUT Diving
 YAREN Denizcilik
 STARLINE
 AKMAR Denizcilik
 GÜNGÖR Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim