Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kuşadası'na Kruvaziyer akını
Aydın'ın Kuşadası ilçesi'ne bu sabah, toplam 6 kruvaziyer gemisi ile 15 bin 350 yolcu giriş yaptı. İki bayram sonrası Kuşadası'ndaki esnaf, kruvaziyer bayramı yaşıyor.



Bugün sabah saatlerinde Ege Ports Limanı'na yanaşan 6 gemi ile yaklaşık 15 bin 350 yabancı turist Kuşadası'na günübirlik giriş yaptı. Yolcuların bir kısmı sabah Efes turuna katılmak üzere tur otobüsleri ile limandan ayrıldı. Gemilerde kalan yolcular da şehir merkezine yöneldi.

Seaburn Legend, Ryndam, Azamara Quest, Norwegian Jade, Europa 2, Serenade of the Seas isimli gemilerle gelen çoğunluğu ABD'li turistlerin haricinde Alman, Fransız, İngiliz ve Japonlar, ilçeye günübirlik giriş yaptı. Tur operatörlerinden Seasog acentesi yetkilisi Mert Kafavoğlu, sezonun sonuna yaklaşırken yoğunlaşan trafik sebebi ile hem acentaların hem de esnafın mutlu olduğunu belirterek, "Kuşadası ülkemizin kruvaziyer sektöründe en önemli limanlarından biri. Özellikle Eylül ve Ekim aylarında artan trafiğimiz yolcu profili açısından da en üst seviyeye çıkıyor" dedi.



Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ise Kuşadası'nda 2014 sezonunun ilk 9 ayında toplam 395 gemi ve 530 bin yolcu ile sezonun son çeyreğine girildiğini ifade etti. Gerek konaklama gerekse günübirlik turist sayısının geçen yıla oranla arttığını kaydeden Akdoğan, "Sezon sonunda istatistiksel olarak daha net rakamlara ulaşacağız. Ancak her zaman belirttiğimiz üzere Kuşadası Limanı ülkemizin hatta Akdeniz'in en önemli kruvaziyer limanıdır. Liman işletmecisi firmamız ise bugün ülkemizin yurt dışına açılan en önemli liman işletmecisidir. Ancak hala şehrimizin çözülmesi gereken kentleşme sorunu turizmin gelişmesindeki en büyük engeldir" diye konuştu.

Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 15.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ESRA Denizcilik
 DOĞANBEY Denizcil..
 ARSLAN Shipping
 CEO Maritime Co.
 ALPAGUL Denizcili..
 TUNCMETE Denizcil..
 AYANOĞLU Denizcil..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 ECE Gemi İnşaa
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim