Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz'de sıcak saatler, Güney Kıbrıs alarmda
Türkiye’nin, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi’nin sismik araştırma yapacağı Doğu Akdeniz’de bazı bölgeler konusunda yayınladığı Navtex’in (gemi adamlarına uyarı) yürürlüğe girdiği bugün, Rum Yönetimi’nin alarmda olduğu, bazı üçüncü ülkelerle birlikte Türk gemilerinin hareketlerini yakından izlediği haber verildi.

Fileleftheros gazetesinin “Barbaros’un İzinde... Lefkoşa ve Üçüncü Taraflar Türk Hareketlerini İzlemek İçin Alarmda” başlıklı manşet haberinde, Rusya ve İsrail’in, Türk hareketlerini ve özellikle Barbaros’un bölgeye geliş tarihini dikkate alarak Kıbrıs açıklarında yapacaklarını duyurdukları tatbikatlarının bugün itibarıyla başlayacağını hatırlattı.

Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerden rahatsız görünen İsrail ve Mısır ile sürekli irtibat halinde olduğuna işaret eden gazete, Rum Ulusal Konseyi’nin bugün saat 10.00’da toplanacağını ve Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’i kaynak göstererek, gerekmesi halinde yarın da toplanabileceğini kaydetti. .

TÜRKİYE’NİN SİSMİK ARAŞTIRMALARINA BAŞLAYACAĞI AN BİLİNMEDİĞİNDEN MESELE SİNİR HARBİNE DÖNECEK

Politis “Ulusal Konsey Bugün Gözü Barbaros’ta Toplanıyor” başlıklı haberinde, Ankara’nın Doğu Akdeniz’de yapacağını ilan ettiği sismik araştırmalara başlamak için seçeceği anın Rum Yönetimi için sinir harbine dönüştüğünü yazdı.

Gazete diplomatik kaynaklara dayanarak sismik araştırmaların toplamda 20 gün sürdüğünü ancak ilan ettiği Navtex 20 Ekim’de başlayıp 30 Aralık’a kadar devam edeceğinden, Türkiye’nin araştırmalarına başlamak için bu tarih aralığının hangi noktasını seçeceğinin bilinemediğine işaret ederek “Mesele tam bir sinir harbine dönecek” vurgusunu yaptı.

Gazeteye göre Rum Yönetimi yetkilileri “Türkiye’nin sismik araştırmalara başlaması halinde, ortaya çıkabilecek bütün tehlikelerin Güvenlik Konseyi gibi mercilere yapılacak girişimlerde değerlendirilmesi gerektiğini” söylediler.

Gazete Rum Yönetimi’nin, güvenliğini sağlamak için alabileceği çeşitli siyasi ve hukuki tedbirler bulunduğunu, bu tedbirlerin Rum Ulusal Konseyi’nin önceki toplantısında katılımcılara açıklandığını belirtti.

Gazete Anastasiadis hükümetinden kaynakların, Türkiye’nin araştırmalara başlaması halinde uluslararası alandaki müttefiklerinin şimdiki kadar ılımlı davranmayacağı ve şu ana kadar yaptıkları gibi açıklamalarla yetinmeyecekleri konusunda “iyimserlik” belirttiklerini de ekledi.

Simerini haberini manşetten “Kıbrıs MEB’inde Sular Kaynıyor... Türkiye’nin Gemi Adamlarına Uyarı Belgesi Bugün Yürürlüğe Giriyor... Türkiye’nin Meydan Okumalarını Bugün Hayata Geçirip Geçirmeyeceği Net Değil... Ulusal Konsey Bundan Sonra Atılacak Adımları Belirlemek Üzere Toplanıyor” başlığıyla verdi.

Rum Yönetimi’nin ve üçüncü ülkelerin dikkatlerinin Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi’nin hareketlerine çevrildiğini belirten gazete, Doğu Akdeniz’i “kaynayan kazana” benzetti.

Alithia haberini “Türk Meydan Okumaları ve Rusya, İsrail- Kıbrıs Tatbikatları... Ulusal Konsey Türk Meydan Okumaları İçin Bugün Toplanıyor” başlığıyla okurlarına aktardı.



Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 20.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 M&M
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 PAK Kimya
 IŞIK Group Shippi..
 AYSA Denizcilik A..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 ETA Petrol A.Ş.
 SEALİON Shipping
 V-GO Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim