Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Dev platform'' son yolculuğunu Aliağa'ya yaptı
Türkiye'de bir süre petrol ve doğalgaz arama çalışması için de kullanılan yüzer platform, sökülmek üzere Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm tesislerine getirildi. GEMİSANDER Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Çeviker: "Platformdan 10 bin ton çelik elde edilmesi öngörülüyor" dedi.

Türkiye Petrol Arama Ortaklığı (TPAO) tarafından 2008 yılında kiralandıktan sonra Ege ve Karadeniz bölgesinde uzun süre petrol ve doğalgaz arama çalışması yapan yüzer sondaj platformu "Atwood Southern Cross" sökülmek üzere Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesislerine getirildi.



Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nden (GEMİSANDER) yapılan açıklamaya göre, Avustralya'dan 'Atwood Oceanics' firmasına ait 'Atwood Southern Cross' adlı yüzer petrol arama sondaj platformu, Malta'dan römorkörler yedeğinde Aliağa'ya getirildi.

Burada faaliyet gösteren bir firma tarafından sökümü gerçekleştirilecek yüzer platformun böylece 38 yıllık ekonomik ömrü de sona ermiş olacak. Aliağa'ya getirilen 80 metre uzunluğunda ki 40 metre yüksekliğinde, 12 bin grostonluk platform, gerekli izinlerin alınıncaya kadar Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesislerinde karaya oturtulmuş şekilde bekletilecek.

"10 ton çelik elde edilecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GEMİSANDER Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker, platformun çevre , iş sağlığı ve güvenliği konularındaki yasal kontrollerin ardından sökümüne başlanacağını söyledi.

Çalışmaların 3 ayda tamamlanmasının ön görüldüğünü aktaran Çeviker, şunları kaydetti:
"Platformdan 10 bin ton çelik elde edilmesi öngörülüyor. Derneğimize üye bir firmanın Avustralyalı firmadan satın aldığı bu dev platform Malta'dan başlayan yolculuğunu tesislerimizde sone erdirdi. Platform, 2008 yılında Türkiye Petrol Arama Ortaklığı tarafından geçici bir süre kiralanarak Türkiye'de de kullanılmıştı. Özellikle Gökçeada bölgesinde doğalgaz ve diğer petrol çalışmalarına katılmıştı.Türkiye'de geri dönüşüm faaliyetlerinin çevre ve ilçe sağlığına daha uygun yapılması nedeniyle platformun ülkemizde sökülmesi bizi hem sevindiriyor hem de gururlandırıyor."



Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 04.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALAPINAR Su Ürünl..
 POLARİS Denizcili..
 GAMMA Denizcilik
 HUG Denizcilik
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 KAMAN Denizcilik ..
 DERIN Denizcilik
 MİNA Denizcilik v..
 DENAL Denizcilik
 YENAL Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim