Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'e MSC müjdesi
Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC’nin en tepe yöneticileri ile Cenevre’de buluşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni sefer haberleriyle döndü.

İsviçre’nin Cenevre kentinde dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC’nin tepe yöneticileri ile biraraya gelen İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni sefer müjdesi getirdi. Demirtaş, MSC’nin yıl boyunca İzmir’e yeni gemilerle 68 sefer yapacağını belirterek, “Kruvaziyer turizm gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok” dedi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son günlerde kamuoyunda gemi turizmi üstüne herkesin bir şeyler söylediğini hatırlatarak İzmir’i hiçbir kruvaziyer firmasının pas geçmesini istemediklerini belirtti. Demirtaş, “İzmir 3 yıl üst üste Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu seçildi. Firmalar da İzmir’den çıkmak istemiyor, ama biz de 10 yıldır vaat ettiklerimizin pek çoğunu yapamadık." dedi.



46'DAN 68'E ÇIKIYOR

İTO Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya ile birlikte MSC Crociere Başkanı ve CLIA (Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği) Avrupa Başkanı Pierfrancesco Vago, MSC Crociere CEO’su Gianni Onorato ve MSC Kurumsal Kara Turları Planlama Müdürü Gianluca Suprani ile bir araya geldiğini belirten Demirtaş, MSC’nin, geçen yıl 46 sefer ile 157 bin 90 yolcu getirdiğini hatırlattı. Demirtaş, şu bilgileri verdi “MSC, İzmir’den çok memnun. MSC 2015 yılında İzmir’e devamlı olarak iki gemi koyacak ve bu gemiler düzenli sefer yapacak Bir gemi de dönemsel gelecek. Böylece 2015 yılında MSC’nin İzmir’e olan sefer sayısı 46’dan 68’e yükselecek, 220 bin de yolcu getirecekler. MSC’nin 2016 programına göre İzmir’e 250 bin kişi getireceği öngörülüyor, kentimizde de yatırım yapması planlanıyor. MSC’nin bir önceki yıla göre göstereceği bu ciddi artış, İzmir’in telaşlanmasına gerek olmadığı gösteriyor. Başka firmalarla da temaslarımız sürüyor, ama ticari nedenlerle bilgileri kamuoyu ile paylaşamıyoruz.”

KRİTERLERİMİZ UYGUN

Kruvaziyer gemilerin gelişinde üç önemli kriter olduğunu belirten Demirtaş, bunun ilkinin gidilecek limanın güvenli olması, ikincisinin de uygun iklim koşullarına sahip örneğin soğuk iklimden gelenler için güneşli olması ve sezonunun 12 aya yayılması olduğunu söyledi. İzmir’in bu iki şartı da başarıyla karşıladığını belirten Demirtaş, “3’üncü kriter de yolcu başı maliyetin diğer limanlara göre daha ekonomik olması. Biz odamızın katkısıyla kent olarak yıllarca kriterlerin karşılanmasını sağladık. Ama son iki yıl ekonomik bir liman olamadık. Çünkü diğer ülkelere kıyasla pahalı sağlık sıhhiye hizmeti yanı sıra geminin limana yanaşmaya yardım hizmeti için iki romörkör almaya başladık. Bu ücret nedeniyle pek çok şirketin gündeminden çıktık. Elbette devlet verdiği hizmetin parasını alacak, ama çok yüksek rakamlar ile hizmet parası alınması gerçekten çok yanlış ve bizi çok olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

FUARA KATILACAĞIZ

6-19 Mart 2015 tarihlerinde ABD’nin Miami kentinde düzenlenecek olan Cruise Shipping Miami Kruvaziyer Fuarı’na katılacaklarını belirten Demirtaş, şimdiden tüm randevuların dolduğunu söyledi. Demirtaş, “İzmir’e olan ilgi aynen devam ediyor. Kimse merak etmesin, İzmir’de Kurvaziyer Turizm gelişerek devam edecek. Kısa vadede hedefimiz bir milyon yolcu” diye konuştu.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 16.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Makina San. ..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 UMAR Denizcilik S..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 İSKETE Deniz Taşı..
 EKSİM Denizcilik
 EREĞLİ Denizcilik..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 TUNCMETE Denizcil..
 BATUM Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim