Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan Elvan’dan denizcilik sektörüne çifte müjde
TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı’na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan sektöre iki önemli müjde geldi. Ekonomik ömrünü tamamlayan kosterler, yeni bir finansman modeli çerçevesinde hurda teşviki ile hizmetten çekilirken, gemi inşasındaki teminat sorunu için de Kredi Garanti Fonu devreye girecek.

Bakan Elvan konuya ilişkin şunları söyledi: “Yabancı gemilere ödediğimiz navlun miktarının azaltılması ve bu navlunun Türk sahipli veya Türk bayraklı gemilere ödenmesi için planlarımız var:

Birincisi, yaşlı koster filomuzu hurda teşviki sağlamak suretiyle yenilemek. Daha önce kara taşıma araçlarında yaptığımız gibi ekonomik ömrünü tamamlamış kosterleri hurda teşviki vermek suretiyle hizmetten çekeceğiz. Bununla ilgili yasal düzenleme için arkadaşlarımız çalışmaları tamamladılar. Yüzde 30 teşvik ile özsermaye ve yüzde 70 gemi ipoteği karşılığında banka kredisiyle koster filomuzu yenileyebilecek bir modeli de sizlerle paylaşıyoruz.”

İkincisi de, ürün olarak ihracata yönelik yeni gemi inşasının teminat sorununu Kredi Garanti Fonu kullanılarak çözmek. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu 1 milyar liralık ilave teminat imkânı verecek. Teminatta 5 kat kaldıraç kullanılabilecek olduğundan, toplam kredi teminat değerinin 5 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Hisarcıklıoğlu’ndan Elvan ve Babacan’a teşekkür

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Türk iş dünyası ve denizcilik sektörü adına söz konusu müjdeler için Bakan Elvan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a teşekkür etti. Lütfi Elvan’ın planlamacı kökeni sayesinde kalkınmada kamu-özel sektör istişaresine ve ortak akıl oluşturulmasına çok önem verdiğini ve iş dünyası olarak bu yaklaşımı çok önemsediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da denizcilikle ilgili bu güzel gelişmelerin ortaya çıkarılması sürecinde büyük emekleri olduğunu belirtti. TOBB Başkanı “Her zaman özel sektörün yanında olan ve sorunlarının çözümü için çaba gösteren sayın Elvan ile sayın Babacan’ın vizyonuna ve emeklerine sağlık diyorum. Hepimiz daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye’nin peşindeyiz” diye konuştu.

Konsey toplantısından çıkan sonuçlar

Öte yandan TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısında şu konularda çalışma yapılması kararlaştırıldı:

“Türk bayrağından yabancı bayrağa kaçış önlenmeli. Türk bayraklı gemilerin taşıma payı arttırılarak navlundan kaynaklanan cari açığın aşağıya çekilmesi sağlanmalı. Eximbank’ın Liman, Gemi İnşa ve Taşımacılıktaki etkinliği arttırılmalı. Yolcu taşımacılığında mali sorumluluk sigorta teminat ve primleri sektörlere uygun hale getirilmeli. Denizcilik eğitiminde kullanılmak üzere staj gemisi uygulaması devreye sokularak desteklenmeli. Koy ve kıyılarımızın korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Deniz Ticaret Odalarıyla işbirliği yapılmalı.”

******************

Denizde çalışanlar için de müjdeler bekliyoruz !
www.gemipersoneli.com


******************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
TOBB Başkanı: Deniz filomuzu güçlendirmemiz gerekiyor


Kaynak: Aktifmedya
Eklenme tarihi: 21.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MED MARİNE HOLDİN..
 TEXPERT Teknoloji..
 YALOVA Sualtı Su ..
 UZAKLAR Denizcili..
 DALYAN Denizcilik
 DMY Denizcilik A...
 KARADENİZ Yatçılı..
 SEASON İnşaat Tur..
 GARANTİ Denizcili..
 CAPT.ELSEK Intern..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim