Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Çanakkale’ye kruvaziyer ile 14 bin turist geliyor
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını anma törenleri için Çanakkale’ye 18- 25 Nisan tarihleri arasında 14 kruvaziyer gemi ile yaklaşık 14 bin Avusturalya ve Yeni Zelandalı turist gelecek.

Çanakkele Deniz Savaşları’nın 100. yıldönümü nedeniyle Avustralya ve Yeni Zelanda’dan kruvaziyer gemilerle kente turist yağacak. 14 kruvaziyer gemi ile yaklaşık 14 bin yolcu ve gemilerde görevli yaklaşık 6 bin mürettebat geliyor. Kentteki yatak kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle atalarını, savaştıkları topraklarda anmak isteyen Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları kruvaziyer gemiler kiralayarak sorunu aşmaya yönelik pratik bir çözüm geliştirdi.

24 Nisan’da düzenlenecek olan resmi anma tör enlerine katılacak olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’i 7 destroyer koruyacak. Çanakkale Limanı’na aynı anda sadece 2 gemi yanaşabildiği için gelen gemilerin çoğu limanın karşısında açıkta demirleyecek.

21 Nisan’da 5 gemi gelecek

İlk gemi olarak 17 Nisan tarihinde MSC Orchestra geliyor. Gemi 26 Mart’ta Avustralya’nın Fremantle Limanı’ndan demir alıyor. Gemi, Avustralya’dan aldığı 3 bin 200 yolcu 17 Nisan’da Çanakkale’ye varacak. İki gün Kepez Limanı’nda kaldıktan sonra İstanbul, Kuşadası, Yunan adalarını gezerek 24 Nisan’da yeniden Çanakkale’ye gelecek ve bu kez demir sahasına gidip açıkta bekleyecek. MSC’nin Çanakkale’ye gelecek ikinci gemisi MSC Opera 2 bin 99 yolcu ve 700 tayfası ile 21 Nisan’da Kepez Limanı’na yanaşacak.

Nisan’ın 19’un da ise Saga Saphire 750 yolcusu ve 450 mürettebatı ile Kepez Limanı’na yanaşacak, 20 Nisan’da ayrılacak. Çanakkale en yoğun gemi hareketliliğini 21 Nisan’da yaşayacak. Bu tarihte Silver Wing ve Silver Cloud 296’şar yolcu ile geliyor. Yolcu sayısı az olan bu gemiler son derece lüks. Aynı gün Le Soleal gemisi 264 yolcusu ile Azamara Journey gemisi 694 yolcu ve MSC Opera 2 bin 99 yolcu ile gelecek. 22 Nisan’da Island Sky 110 yolcusu ile Celestral Cristal gemisi de 23 Nisan’bin 200 yolcusu ile açıkta demirleyecek ve 25’inde demir alacak.

25 Nisan’da bu kez Celebrity Constellation gemisi 2 bin 38 yolcusu ile Kepez Limanı’na yanaşacak. Bu gemi de 26 Nisan’da Çanakkale’den ayrılacak. 25 Nisan’da Gemini gemisi 916 yolcusu ile gelip, 26 Nisan’da ayrılacak. 26 Nisan’da Le Lyrial 264 yolcu ile Kepez Limanı’na yanaşacak. Son olarak 27 Nisan’da da Variety Voyager bin 593 yolcu ile limana yanaşacak.

Alana giriş sayısı 13 bin kişi ile sınırlandı

1’nci Dünya Savaşı sürerken, Avustralya- Yeni Zelanda askerleri (ANZAK) Birlikleri 25 Nisan 1915 günü Çanakkale’deki Türk topçu bataryalarını imha etmek için karaya çıkmış ve Aralık 1915’e dek süren kanlı muharebelerde yenilgiye uğratılmıştı. O tarihten beri Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları her yıl 25 Nisan’da ve ikinci çıkarmanın yapıldığı 6-9 Ağustos’ta Çanakkale’yi ziyaret edip atalarını anıyor. Bu yıl savaşın 100’üncü yıldönümü olduğu için Britanya Krallığı ile Avustralya ve Yeni Zelanda anma törenlerini daha gösterişli yapmak istedi. Avustralya ve Yeni Zelanda başbakanları ile İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in de törene katılacak olması Ankara’yı da harekete geçirdi. Çanakkale Deniz Savaşları’nın en önemli günü olan ve İngiliz donanmasının yenilgiye uğratıldığı 18 Mart 1915’in yıldönümündeki törenlere daha fazla önem veren Türkiye, bu kez 25 Nisan için de tören hazırlamaya karar verdi. ANZAC anma gününden iki gün önce, 23 Nisan günü İstanbul’da bir resepsiyon ve barış zirvesi’ planlayan Ankara, katılacak olan yabancı devlet ve hükümet temsilcileriyle 24 Nisan günü de Çanakkale’de tören düzenleyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu başbakanlara, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da devlet başkanlarına birer mektup göndererek “Çanakkale savaşlarının 100’üncü yıldönümünde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyacağız” dedi. Elde edilen bilgilere göre; Çanakkale Valiliği 25 Nisan’da tören esnasında alana giriş sayısını 13 bin kişi ile sınırladı. İzin kartı olmayanlar tören alanına giremeyecek. O tarihlerde okullardan öğrencilerin ve Türk vatandaşlarının da tören alanına girişine izin verilmeyecek. Açıkta demirleyen gemilerin yolcuları İstanbul ve diğer illerden getirilecek tur yatları ile karaya çıkarılacak. Çanakkale’ye yıl boyunca 68 yolcu gemisinin gelmesi planlıyor. Kent, 18-27 Nisan tarihleri arasında tarihinde görmediği yoğunlukta kruvaziyer gemisini ağırlamış olacak.


Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 11.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HİLAY Denizcilik ..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 SERHAT Feribot A...
 ÖZDADAYLILAR deni..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 ALESTA Denizcilik
 DEKAMAR
 MUÇO Yatçılık San..
 CONTAZ Gemi İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim