Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
22 liman işletmecisinden Global'e: Bizi de alın!
Kruvaziyer yolcu gemileriyle seyahat eden turisti kim istemez. Gittikleri her ülkede ortalama kişi başı 350 dolar harcayarak, ülke ekonomosine normal turistten çok daha fazla katkı yapıyorlar. Dünyada kruvaziyer yolculuk yapanlar giderek artıyor. Pazar öyle iştah açıcı ki 5-6 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin sayısı da katlanmaya başladı. Örneğin, Miami tüm planlarını 2 milyar dolarlık Panama Kanalı'nın genişletilme projesine göre yapıyor. Dev gemiler bu kanaldan geçemiyordu. Oysa 2017'ten itibaren geçebilecek. Önümüzdeki yıllarda siparişi çoktan verilen 6 bin yolcu kapasiteli 40 gemi bu yüzden önemli. Özetle kruvaziyer sektörü büyüdükçe büyüyor ve bir Türk şirketi pazarda öne çıkıyor.

Global Yatırım Holding kurucularından Erol Göker ve Global Liman İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Arpak Demircan'a, dünya kruvaziyer turizminin yüzde 35'ini elinde bulunduran Miami'de, dünyanın birçok ülkesinden gelen liman işletmecilerinin gösterdiği ilgiye bizzat tanıklık ettik. Göker ve Demircan'a dünyanın çeşitli ülkelerinden 22 liman işletmecisi "Bizi de alın" diye geldi.

Kruvaziyerde dünyanın en büyüğü olan Royal Caribbean Cruises'in yüzde 25 ortak olduğu Global Liman İşletmeleri, Barselona Limanı'nın ardından dünyanın en büyük liman işletmecisi haline gelmişti.

Arpak Demircan, şu anda Mayıs ayındaki halka arz için çalıştıklarını ve yüzde 25-35 gibi yüklü bir miktarda bir fon beklediklerini ve fonun bir kısmını mevcut borçların vadesini uzatmakta, bir kısmını da yeni satın almalarda kullanacaklarını söylüyor. Halka arz için 7 bankadan oluşan bir konsorsiyum bir araya gelmişti, Demircan halka arzın yüzde 70'ini yurtdışı satış planladıklarını söylüyor.

İşaret Venedik'i gösteriyor!

Önce Akdeniz'i hedefleyen Global Liman İşletmeleri halihazırda 6 tane gizlilik anlaşması yapmış bile. Demircan liman ismi vermekten kaçınıyor ama içlerinde Avrupa'nın ilk 3'te olan bir limanının da olduğunu öğreniyoruz. Hal böyle olunca tüm işaretler Venedik Limanı'nı gösteriyor. 4.5 milyon kruvaziyer yolcuya ulaşan Global, bu yıl satın alacağı diğer limanlarla birlikte yolcu sayısını 8 milyona çıkarmayı hedefliyor.

İçeride Kuşadası, Antalya, Bodrum, yurtdışında Karadağ Bar, Barselona (Singapur ve Malaga dahil) ve Lizbon limanlarıyla 111 milyon dolar ciroya ulaşan Global'in bir yandan da gözünü Miami'ye diktiğini Erol Göker ile limanı gezerken seziyorum. Olmaz olmaz demeyin yani. Göker aslında Global Liman İşletmeleri'nde yönetici değil ancak denizcilik geçmişi öyle eski ki, Global'i bu yola itenin de o olduğunu tahmin ediyorum. Miami Limanı'nı gezerken, 'İstersek burayı da alırız ve çok da güzel ve daha verimli işletiriz' deyiveriyor. Dünyadaki toplam 22 milyon kruvaziyer yolcudan büyük bir kısmı, 150 milyon gecelemeyi Miami'de yapıyor ve yakında 5-6 binlik 40 lüks ve dev kruvaziyer gemi daha denizlere açılacağı konuşuluyor. Yani pasta giderek büyüyor. Arpak Demircan ise, San Diego Limanı ile de ilgilendiklerini ve Karayipler'e de baktıklarını söylüyor.



Kaynak: Sabeh
Eklenme tarihi: 25.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKETE Deniz Taşı..
 ÖZGÜN Company
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 ZAS Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 EŞMELER Tarım Ltd..
 GRUP İSTANBUL
 AKNUR Denizcilik
 YENAL Gemi İşletm..
 EFEMAY Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim