Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Güney Kore’de gemi kazasının 1. yıl dönümü olaylı geçti
Güney Kore’de geçen yıl meydana gelen Sewol gemisi felaketinin 1. yıl dönümü olaylı geçti. Ansan şehrinde gerçekleştirilen anma merasimine ise başta iktidardaki Seanuri Partisi Genel Başkanı Kim Moo-sung olmak üzere birçok üst düzey devlet yetkilisinin katılması, felakette ölenlerin yakınları tarafından engellendi.

Geçen yıl 16 Nisan’da Sewol adlı yolcu gemisinin batması sonucu Güney Kore'de, 304 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin çoğunun lise öğrencisi olması, ülkede büyük üzüntüye neden olmuştu. Ardından kazanın daha derin bir şekilde soruşturulması ve tekrar bu tür kazaların meydana gelmesini engellemeyi ön gören bir takım yasa tasarılarından oluşan Sewol Özel Yasa Paketi hazırlanmış, fakat iktidarın muhalefeti ile paket mecliste kalmıştı.

Bugün yapılan Sewol Kazası 1. Yıl dönümü Anma törenlerinde ise olaylar çıktı. Hayatını kaybeden liseli öğrencilerin memleketi Ansan şehrinde düzenlenen anma merasimlerinde, iktidar üyeleri zor anlar yaşadı. Cenaze kabul alanına gelen iktidardaki Seanuri Partisi Genel Başkanı Kim Moo-sung, Parti Gurup Başkan Vekili Yu Seung-min gibi partinin ileri üst düzey kadrosu, ölenlerin yakınları tarafından büyük tepki ile karşılaştı. Merasimin yapıldığı alana sokulmayan iktidar kadrosu alanı terk ederken de zorluklar yaşadı.

BAŞBAKANI SALONA ALMADILAR

Ansan’daki görüntülere benzer olaylar Pengmok Limanı’nda da yaşandı. Sewol gemisinin batmadan önce yolcularını alıp son kez denize çıktığı yer olan Pengmok Limanı’nda da büyük anma töreni düzenlendi. Sabah erken saatlerde anma törenine katılmaya Pengmok Limanı’na giden Başbakan Lee Wan-gu, burada ölenlerin yakınları tarafından tören alanına sokulmadı. Tepki ile karşılanan Başbakan Lee, ölenlerin yakınlarına Sewol Özel Yasa Paketi üzerinde tekrar düşünüp, herkesin tatmin olacağı şekilde meclisten geçirme sözü vererek limandan ayrıldı.

Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin Sewol Gemisi felaketinin 1. yıl dönümünde Güney Amerika ülkelerine ziyarete gidecek olması, basında tepkilere neden olmuştu. Bugün öğle saatlerinde ülkeden ayrılması beklenen Park’ın, aniden Pengmok Limanı’na gitmesi dikkat çekti. Kazazedeler diğer iktidar yetkililerine gösterdikleri tepkiyi Devlet Başkanı Park’a göstermedi.

Sewol Facia’sınde yakınlarını kaybedenler, Sewol Özel Yasa Paketi’nin meclisten geçmesini istiyor. Fakat yasa paketindeki bazı maddelerden dolayı paket, iktidara takılmış durumda.

Öte yandan, hala 9 kişinin cesedi gemi ile beraber denizin derinliklerinde bulunuyor. 5 aydan fazla yapılan arama kurtarma çalışmalarına rağmen 9 kişinin cesedi bulunmayınca, geçen yıl Ekim ayında havaların soğuması ile çalışmalara son verilmişti. Kazazedelerin tümü, havaların tekrar ısınması ile son 9 kişinin cesedinin de çıkarılmasını istiyor.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 17.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ Destek
 İSKETE Deniz Taşı..
 KADIOĞLU Denizcil..
 DADAYLILAR Shippi..
 AYNACI Denizcilik
 GİRİT Yatcilik
 LORİ Denizcilik
 TURMAR Gemicilik ..
 SUNSAİL
 DEKAMAR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim