Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
GEMİMO İzmir'in gemileri ile ilgili Kocaoğlu'dan özür bekliyor
Körfez için alınan yeni gemilerin tersaneye gönderilmesi üzerine GEMİMO, "Herkes yerli yersiz konuşuyor" diyen İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan özür beklediklerini açıkladı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 117 milyon euro ihale bedeliyle yaptırdığı, yeni nesil karbon kompozit gemilerinden bir türlü randıman alınamaması, tepkileri de beraberinde getiriyor.

Gemilerden ilki olan Çakabey'in İzmir'e getirilip, uzun süre kızakta bekletilmesi, sefere başladıktan kısa süre sonra da Yalova'daki tersanaye gönderilmesinin ardından, Dokuz Eylül gemisinin de tersanenin yolunu tutması, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası'nın (GEMİMO) tepkisine yol açtı.

Karbon kompozit gemilerin körfezde yolcu taşımacılığı için uygun olmadığını her fırsatta dile getiren odanın İzmir Şubesi, "Olur olmaz herkes, yerli yersiz konuşuyor" diyen Kocaoğlu'ndan özür dilemesini istedi.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakkı Toros, Egeli Sabah'a yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katamaran gemilerinin sorunları ile ilgili haberleri üzülerek izlediklerini aktardı. Toros, şöyle devam etti:
"Sayın Aziz Kocaoğlu gelen ilk gemi Çakabey'in kısa sefer müddetinden sonra Yalova'ya yapıldığı tersaneye tekrar gitmesi üzerine 'ufak tefek sorunlar var, yeni boya sürülecek. Herkes yerli yersiz konuşuyor' demişti. Biz de 'gemiler ufak bir sorun için tersaneye gitmez' demiştik. Çakabey'in tersanede 5 ay kalması tespit ve görüşlerimizin doğruluğunu bir defa daha göstermiştir. Çakabey'in gelmesi ile Üçkuyular iskelesinde bağlı olan 9 Eylül gemisi de aynı sorunlar yüzünden Yalova'ya gitmiştir. Sırada Atatürk 1881 ve Soma 301 gemileri vardır. Proje, şartname, ihale, teslim, işletme aşamalarında yapılan hatalar, gemilerin sorunlu durumları için yaptığımız açıklama ve kamu bilgilendirmelerine sayın Başkan 'olur olmaz konuşuluyor' dememeli, söylediklerimizin gerçekleştiğini görmeli, hataları kabul ederek, yapıcı olduğumuzu kabul edip odamızdan özür dilemelidir."

DENİZCİLERİ DİNLEMELİ

Aziz Kocaoğlu'nun "Ben denizden anlamam" dediğini hatırlatan Toros, "Maalesef deniz ulaşım yetkililerinin de denizci olmadıklarını gördük. Denizciler olarak aldığımız eleştiriler üzerine İzmir kamuoyuna tekrar açıklıyoruz. Defalarca yardımcı olma isteğimize rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB'ye bağlı, denizcilik ile ilgili ihtisas odası olan GEMİMO'dan herhangi bir görüş istememiştir ve bu günlere gelinmiştir. Yaptığımız eleştiriler denizcilik mesleğimize saygımız ve İzmirlinin doğruları görmesi adınadır. Ulaşım yetkilileri sorunların devam etmemesi için denizcileri dinlemeli, bir an önce tedbirleri almalı ve körfezde belediyenin kendisine ait, her an kullanabileceği çekek yeri ve havuz olmalıdır" diye görüş belirtti.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 29.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ZAS Denizcilik
 BYZAS Turizm
 AKUADEM Ltd Sti
 DİNÇ denizcilik
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 YÜTEK Denizcilik
 PLUTO Dalış Merk.
 AYKIN Deniz Nakli..
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim