Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Global Liman' halka arz'dan vazgeçti
Halka arz tarihinde bir ilk yaşandı. Global Yatırım Holding halka arza başlarken strateji değiştirdi ve satıştan döndü. Yapılan açıklamada “Talepte sorun yoktu. Talep topladık ancak iş geliştirme yöntemini değiştirmeye karar verdik” denildi.



Global Yatırım Holding bağlı ortaklığı Global Liman’ın halka arzında 7-8 Mayıs’taki halka arzında talebin tahsisatın üzerinde gelmesine karşın; şirketin bundan sonraki yeni liman satın alma projelerini özel bir şirket olarak yürütmesine karar verdiğini, bu nedenle de halka arzın iptal edildiğini duyurdu.

Global Yatırım Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, Global Liman’ın borçlanma piyasalarındaki imkanlarını da gözönüne alarak, stratejik yatırımcılar veya özel sermaye fonları ile işbirliğini değerlendirmeyi planladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Global Liman’ın ek satış dahil 37.66 milyon adet hissesinin halka arzında toplam talep 51 milyon adet ile arz miktarının üzerinde gerçekleşti. Toplam yabancı yatırımcı talebi yabancı yatırımcılara ayrılan tahsisin önemli miktarda üzerinde oluşurken; yurtiçi kurumsal ve bireysel yatırımcı talebi de kendilerine ayrılan tahsisi karşıladı.

Yüzde 9.85 değer kaybetti

Yabancı yatırımcı talebi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (halka arzın yüzde 20’si) yanı sıra Amerika, Avrupa ve Asya’dan çoğunluğu uzun vadeli yatırımcılardan oluşan çeşitli yatırım kuruluşlarından gelen emirlerden oluştu.

Açıklamanın ardından Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamada, ilk seansta işleme kapatılan Global Yatırım Holding hisselerinin saat 14.20’de yeniden işleme açılacağı belirtildi. Buna göre, saat 14.20-14.30 arasında açılış seansı yapıldı. Açılış seansının ardından sürekli müzayede bölümünde işleme açılan Global Yatırım Holding hisse senetleri yüzde 9.85 değer kaybederek 2.38 TL’lik taban fiyattan işlem gördü.

Global Yatırım Holding hisseleri, bu sabah şirketin talebi üzerine Borsa İstanbul tarafından geçici olarak işleme kapatılmıştı.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 12.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARADENİZ Yatçılı..
 TUAN Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
 EGEBİRLİK Taşımac..
 MARİNTEK Danışman..
 ÇEŞME Balik Turu
 BORLU Çevik Akary..
 ARYA SHİPYARD CO.
 BAASE & ELSEK
 ALUNA ESTATES S.A
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim