Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Libya’da ölen kaptanın amcası: 'Devlet bu işin takipçisi olmalıdır'
Tuna-1 isimli yük gemisinin Libya açıklarında hem karadan hem de havadan vurulduğu saldırıda hayatını kaybeden 3. Kaptan İlker Büyükdere’nin amcası Hasan Büyükdere, "Devlet bu işin bir şekilde takipçisi olmalıdır. İşin iç yüzünün aydınlatılması gerekir" dedi.



İspanya’dan aldığı alçıpanı Libya’ya götürdüğü iddia edilen kuru yük gemisi ’M/V Tuna-1’, dün akşam Tobruk’a doğru hareket ettiği sırada Libya’nın yaklaşık 13 mil açığında herhangi bir uyarı yapılmaksızın karadan ağır silah saldırısına uğramıştı. Saldırıda 3. Kaptan İlker Büyükdere hayatını kaybetti. İlker Büyükdere’nin amcaları Hasan ve Mustafa Büyükdere, cenazeyi almak için Fethiye’ye geldi. Fethiye Adliyesi’ne giden Hasan ve Mustafa Büyükdere süreç hakkında nöbetçi savcıdan bilgi aldı.

Fethiye İskelesi’nde cenazeyi almayı bekleyen amca Hasan Büyükdere, devletin olayı ortaya çıkarmasını ve bir şekilde takipçisi olmasını istedi. Büyükdere, olayı firmanın kendilerini aramasıyla öğrendiklerini kaydederek, “İşin iç yüzünün aydınlatılmasını bekliyoruz. Her şey ortaya çıkarılmalıdır. Devlet bu işin bir şekilde takipçisi olmalıdır. Dün Sabah saat 9.00 sıralarında İlker Büyükdere’nin amcası olduğumu öğrenmişler ve telefonla aradılar. İlker Büyükdere’nin vefat ettiğini, Libya açıklarında gemiye bir saldırı olduğunu söylediler. Geminin Fethiye’ye geleceğini duyunca bunun üzerine biz de Fethiye’ye geldik” dedi.

Dün akşam 2. kaptanla telefonla görüştüğünü de söyleyen Hasan Büyükdere, “Gemi 10 mil açıktayken bir saldırı olmuş. Önce topçu atışı geminin arka kısmını karaya verdiklerini söylüyor. Karadan uzaklaşmak istiyorlar, o esnada bu kez hava saldırısı olmuş. 2 kez saldırı yapılmış, tam o sırada İlker de geminin arka kısmında açıkta merdivenlerden kaçmaya çalışıyormuş, gemi o sırada isabet almış. Maalesef İlker de o esnada ölmüş. 5-6 yıldır gemide çalışıyordu. Burada savcıyla görüştük. İşlemlerin hızlandırılmasını istedik. İşin iç yüzünün aydınlatılması gerekir. Her şey ortaya çıkarılmalıdır. Bize geminin İspanya’dan yüklediği alçıpanı götürmekte olduğu bilgisi verildi” diye konuştu.

“İNTERNETTEN ÖĞRENDİK”

Diğer amca Mustafa Büyükdere ise yeğeninin gemiye yapılan saldırıda öldüğünü internetten öğrendiklerini söyledi. Büyükdere şöyle konuştu:
“3. kaptan olan yeğenim Libya açıklarında gemiye yapılan saldırıda öldü. Bize geminin ve cenazenin Fethiye’ye geleceğini söylediler. Cenazeyi bekliyoruz. Otopsi işlemlerinin hızlandırılması için savcı ile görüştük."

Öte yandan, saldırıya uğrayan geminin akşam saatlerinde Fethiye Limanı’na ulaşması bekleniyor.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Mezunlar Birliği'nden Şehit İlker Büyükdere açıklaması
- ABD'den Türk gemisi açıklaması
- Alçak saldırıda hayatını kaybeden 3.Kaptan; İlker Büyükdere
- Saldırıya uğrayan gemi Türkiye'ye getirilecek
- Türk gemisi Akdeniz'de bombalandı; ölü ve yaralılar var


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 12.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÜSTÜN Denizcilik
 KAYIKHANE
 ŞENER Petrol Deni..
 TUR YAT SAN
 HASRETLER Gemicil..
 UNIMARIN Denizcil..
 SANTRA Denizcilik..
 DETEK Deniz Tekno..
 MARİN Römorkör ve..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim