Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
‘Kefelioğlu’ araştırma gemisi törenle denize indirildi
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Kefelioğlu Araştırma ve İnceleme Gemisi düzenlenen törenle denize indirildi.

Düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi eğitim Görevlisi Haluk Kefelioğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, eğitim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Törenin açılış konuşmasını Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık gerçekleştirdi. Balık, "Biz denizcilerin denizcilikle ilgili araştırmacıların olmazsa olmazı olan deniz taşıtıdır. Yüzen bir vasıtadır. Bugüne kadar Fatsa Deniz Bilimleri olarak, fakülte ve yüksek okul olarak 8 yıllık kuruluş tarihimizden bu zamana kadar yüzen bir vasıtamız yoktu. Eskide olsa bir vasıta aldık ve tadilat yaparak bir araştırma gemisi yaptık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denizden av gücünü azaltmaya yönelik olarak çekmiş olduğu gemiyi üniversitemize bağışladı. Bakım ve onarımını gerçekleştirdik ve denize indirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültemizin artık bir araştırma ve inceleme gemisi var. Gemimiz 7 metre boyutundadır” dedi.

Ordu Üniversitesi kuruluş döneminde kurucu rektörlüğünü yapan ve araştırma gemisinin ismine soy ismi verilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Görevlisi Haluk Kefelioğlu ise yaptığı açıklamada, “Fatsa Deniz Bilimleri Fakültemizi kurduğumuz bina eskiden et balık kurumunu işletme binası olarak kullanıldığı yerdi. Bizler büyük bir çaba ile buraları tadilat yaparak eğitime kazandırdık. Ordu ili görev yaptığım süreç içinde çok büyük şeyler ve kazanımlar sağladı. Bütün onurlarımın ilkini ve Ordu ilinde aldım. Ordu Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğünü yaptım. Şimdi ise araştırma ve inceleme gemisine verilen soy ismim gerçekten beni çok onurlandırdı. Ordu Üniversitesi her zaman huzur üniversitesi olmuştur. Huzurlu kentin üniversitesi aynı şekilde eğitimine devam ediyor. Çok mutlu oldum ve Kefelioğluoğlu Araştırma ve İnceleme Gemisi benim soy isimim taşıyacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversitemizin onur ve gurur duyacağı bir fakültenin Fatsa’da olması Fatsa içinde Ordu içinde önemli konu olduğunu belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “3 tarafı denizlerle çevrili ülkede yaşamamamıza rağmen denizlerimizden yeterince istifade edemiyoruz. Herhangi bir ülkeye gidin bu Afrika ülkesi de olsa deniz kenarında ise limanlar, tekneler ve hareketli bir şekilde çalışan gemiler görürsünüz. Karadeniz’de bunun eksikliğini yaşadık. Ordu iline tayinim çıkınca burada yaşayanların denizden tam anlamıyla istifade ediyorlardır diye düşündüm. Fakat buraya geldiğimde büyük bir hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. Yapısından doyalı olduğunu düşünüyorum. Deniz kenarında imkanlarımız varken faydalanamamaktan dolayı bunun üzüntüsünü yaşamak gerekiyor. Talebelerimiz okumuş öğrencileri mezun vermiş ama aynı işi yapan farklı fakülteler olunca ziraat fakültelerinin de benzer bölümleri var. Bu yüzden öğrencilere iş bulmakta zorlandılar böyle olunca Türkiye genelinde su ürünleri bölümü maalesef öğrencilerin tercih etmemesi ile karşı karşıya geldi. Türkiye’de su ürünlerini tercih eden öğrencilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez fakat zamana ayak uydurarak asıl talep olan bölümün açılması da hakikaten çok yerinde olan bir davranış bu açıdan rektörü ve dekanımızı kutluyorum. Öğretim üyesi bulmakta zorlanıyorlar inşallah onu da temin ederlerse inşallah yeni işletmecilik uzun yol kaptanlığına kadar giden süreç izlenir ki çünkü bu gemiler diplomalı kaptanlar tarafından kullanılması gerekir dolayısıyla iyi bir kaptan eğitimi almak kitaptan gemi resmi görmek ile olmuyor bunun için uygulamalı eğitim şart” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kefelioğlu Gemisi alkışlarla Karadeniz’le buluştu. Program geminin gezilmesi ve ikram ile son buldu.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 14.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALABANDA Deniz Ta..
 OZI Yatching
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 TAM Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 GÜNGÖR Denizcilik
 NOVA Shipping
 YEĞİNER SHIPPING ..
 ATLAS Gemicilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim