Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Umarım Mavi Marmara'nın başına gelen bizim başımıza gelmez
İsveç'in Göteborg şehrinden geçen hafta yola çıkan ve 1,5 ayda taşıdığı yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştırmayı planlayan "Marianne" adlı gemi, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a ulaştı. Geminin kaptanı, "Umarım Türklere ait Marmara gemisinin başına gelen bizim başımıza gelmez" dedi.

İsveç'ten Gazze'ye doğru yola çıkan "Marianne" yardım gemisi, Malmö'den sonra Kopenhag'a uğradı. Geminin sembolik olarak tıbbi malzeme ile elektrik üretiminde kullanılan güneş enerjisi panelleri taşıdığını belirten Kaptan Joel Opperdoes DHA'ya yaptığı açıklamada, "Umarım Türklere ait Marmara gemisinin başına gelen bizim başımıza gelmez. Ama ne olursa olsun, yasa dışı olan ambargoyu delerek Gazzeye ulaşmaya çalışacağız" dedi.



Malmö-Kopenhag arasındaki seyahatte gemide yer alan Türk asıllı Danimarka Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, "Güneş bizimleydi. 2010'da buna benzer bir gemi olan Mavi Marmara, İsrail askerinin saldırısına uğramıştı. Dokuz kişi öldürüldü. İsrail'in yaptığı yasa dışıdır, insanlık dışıdır. Çünkü Filistinlilere tıbbi yardım, gıda yardımı ve inşaat malzemesi gibi yardımların gitmesini engelliyor. Gemi, Gazze'ye gidinceye kadar birçok limana uğrayacak ve bizim yaptığımız gibi limanlar arasında çeşitli siyasetçiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri gemide olacak. Tüm dünya liderlerine buradan seslenmek istiyorum; Filistin ve İsrail arasındaki savaşın durması gerekiyor. Savaşın durması için de önce ambargonun kalkması gerekir. Filistin halkına artık özgürlük verilmeli" dedi.

"ENDİŞEMİZ VAR"

Gemide bulunan Suriye asıllı Doktor Haifaa Awad, "Biz Malmö-Kopenhag arasındaki seyahatte gemide bulunarak, Gazze'deki durumu dünyanın dikkatine çekmek istedik. Gazze, dünyanın en büyük açık cezaevi durumunda. Ambargo kaldırılmalı ve uluslararası anlaşmalar, Cenevre Konvansiyonu hayata geçirilmeli. Hastalar hak ettikleri tedaviyi görebilmeli, Gazze hastanelerine gerekli yardım yapılmalı, çocuklar tedavi edilmeli. İsrail'in yaptığı kabul edilemez" dedi.

Gemi Kaptanı Opperdoes ise "Bu gemi bir balıkçı gemisiydi, bir süre sonra Gazze'de olmak üzere yola çıktık ve Kopenhag'a uğradık. Gemide tıbbı malzeme ve elektrik üreten güneş enerjisi panelleri var. Çünkü Gazze'de her iki saatte bir elektrikler kesiliyor. Yükümüz sadece sembolik. Bizim amacımız ambargoyu kırmak. Böylece büyük yük gemileri de girebilsin. Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı unutmadık. Tabii ki biz de aynı saldırıya uğrama endişesi duyuyoruz. Ambargo sürdüğü müddetçe biz de Gazze seyahatlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Gemi Kopenhag'dan ayrılmadan önce, Kopenhag Limanı'nda destek konseri düzenlenecek. Konserden elde edilecek gelir, seyahat masrafları ve Filistinliler için kullanılacak.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 15.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CENKER Denizcilik..
 MOBYDİCK Yat
 ATN DENİZCİLİK SA..
 İLKE Denizcilik
 A&G Denizcilik
 AKUADEM Ltd Sti
 TURMAR Gemicilik ..
 METE KARDEŞLER De..
 İSKOLDEN A.Ş.
 ARAS Gemi Kurtarm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim