Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Göksu fırkateyni Kopenhag'da ziyaretçi akınına uğradı
NATO Tatbikatı çerçevesinde Danimarka'nın Kopenhag limanına uğrayan ve üç gün Langelinekaj limanında kalan Göksu fırkateyni Kopenhag'dan ayrılarak Riga'ya doğru yola çıktı.

Başta Hollanda, Almanya ve ABD gemileri olmak üzere diğer NATO gemileri kapılarını ziyarete açmazken, kapılarını ziyarete açan Göksu fırkateyni Türklerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Danimarka'da Türkler çok uzak bölgelerden Kopenhag'a gelerek Göksu'yu ziyaret ettiler. Gemi Komutanı Albay Ahmet Gül'ün talimatı ile diğer subaylar, ziyaretçi Türklerle bire bir ilgilendiler. Her ziyaretçi gruba bir ast subay eşlik ederek gemiyi gezdirdi, Türk ordusunun gücü ve gemi hakkında bilgi sundu. Gemiyi gezen gençlerin en çok ilgilendikleri ise gemideki Helikopter ve silahlar oldu. Gemiyi ziyaret edenler arasında çok sayıda Danimarkalının da bulunduğu görüldü. Danimarkalılar Türk askerinin gösterdiği sıcak ilgiden dolaya büyük mutluluk duyduklarını söylediler. Gemiyi gezen Türkler'den eski Karete dünya şampiyonu Erdinç Arslantaş "Danimarka'da bir Türk savaş gemisi ve bayrağımızın dalgalandığını görmek beni ve çocuklarımı çok duygulandırdı. Çocuklarım ve ben ilk kez bir savaş gemisini gezdik. Geminin Komutanı Albay Ahmet Gül bizimle bizzat ilgilendi. Subaylar Danimarkalı ziyaretçilerin çocuklarını kucaklarına alıp sevdiler. Burada yaşayan bizler için askerlerimizin bıraktığı iyi izlenim çok önemli. Askerlerimizle gurur duyduk" dedi.



Gemiyi ailesiyle ziyaret eden Kerim Gönen de çok duygulandığını belirterek "hayatımda ilk kez bir savaş gemisini ziyaret ettim. Bu geminin bizim gemimiz olması beni çok duygulandırdı. Bayrağımızın Kopenhag'da dalgalandığını görmek, askerlerimizle birlikte olabilmek bizi o kadar onurlandırdı ve duygulandırdı ki bunu anlatacak kelime bulamıyorum" dedi. 19 Mayıs'ı da gemide, Türk halkının ziyareti ile kutlayan subaylar "bizim yurt dışında uğradığımız limanlarda gördüğümüz en büyük ilgiydi. Burada başta Büyükelçimiz Mehmet Dönmez olmak üzere, Türk medyası ve halkından büyük ilgi gördük. Herkese sıcak ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederek, güzel anılarla ayrılıyoruz" dediler. Göksu Fırkateyni Riga, Talin ve Gdansk limanlarına uğradıktan sonra temmuz ayında Fransa ve İtalya üzerinden Gölcük'e dönecek.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 21.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİSTEK Gemi Elekt..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 ESA Denizcilik
 RİZE İPEKYOLU Den..
 ALGEM Denizcilik
 YAĞCI Denizcilik
 HAMALOĞLU Denizci..
 DENTAŞ Denizcilik
 NEGMAR Denizcilik..
 ETA Petrol A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim