Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Şeytan Üçgeni'nde kaybolan gemi 90 yıl sonra bulundu
Küba sahil güvenlik ekipleri denizde buldukları terk edilmiş gemiyi incelediklerinde hayrete düştü. Yük gemisi 1925'te Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolmuştu.

Tarih boyunca çok sayıda geminin, teknenin ve uçağın kaybolduğu Bermuda Şeytan Üçgeni'ne dair çarpıcı haberlere bir yenisi eklendi. İnternette birçok yabancı blog, Küba sahil güvenlik ekiplerinin, 16 Mayıs tarihinde, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde, başıboş halde dolaşan büyük bir yük gemisine müdahale ettiğini aktardı. İddialara göre sahil güvenlik ekipleri, Küba karasularına giren gemiyle irtibat kurmaya çalıştı. Fakat gemiden hiçbir cevap alınamadı. Ekipler güverteye çıkınca, geminin tamamen terk edilmiş olduğunu gördü. İnternet kullanıcıları hayalet geminin bundan tam 90 yıl önce kaybolan SS Cotapix adlı kömür yüklü gemi olduğunu öne sürdü. Haberlere göre sahil güvenlik polisleri, kaptanın seyir defterini bulmayı başardı. Kübalı uzman Rodolfo Salvador Cruz'un "1 Aralık 1925 günü, kaptanın notları aniden kesiliyor. Notların son bulduğu tarihe kadar herhangi bir anormallik söz konusu değil" ifadelerine yer verildi. Aynı bloglarda Kübalı yetkililerin "Bu gibi olayların gizemini çözmek zorundayız. Bu tür kazalar tekrar ederse, ekonomimiz büyük zarar görür" açıklamaları yaptıkları iddia edildi. Ancak Kübalı yetkililerden resmi açıklama yapılmadı. Uzmanlar iddianın gerçek dışı olabileceğine dikkat çekti.



2 BİN 340 TON KÖMÜR TAŞIYORDU

Resmi kayıtlara göre SS Cotopaxi adlı gemi ABD'nin Güney Carolina limanından 29 Kasım 1925'te demir aldı. Kaptan W. J. Meyer komutasında 32 mürettebatla yola çıkan gemi 2 bin 340 ton kömür taşıyordu. 77 metre uzunluğunda ve saatte 17.6 kilometre hız yapabilme kapasitesindeki gemiden 1 Aralık 1925'te acil durum çağrısı alındı. Battığı söylenen geminin enkazı bugüne dek bulunamadı. Geminin acil durum çağrısı gönderdiği yer, tam olarak Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen sulardı. ABD'nin Miami sahilleri, Porto Rico adasının San Juan bölgesi ve Bermuda adası arasında kalan Pasifik Okyanusu suları, yıllardır gizemli kazalarla anılıyor. ABD donanma tarihinde yaşanan en yüksek kayıplı kaza bu sularda gerçekleşmişti. USS Cyclops adlı gemi, 4 Mart 1918'de 306 mürettebatıyla ardında tek bir iz bırakmadan bu bölgede kaybolmuştu. 28 Aralık 1948'de 32 yolcu taşıyan Douglas DC-3 tipi bir uçak yine bu bölgede kaybolmuş, uçağın akıbeti hakkında net bir bilgiye ulaşılamamıştı. Yıllar boyunca Bermuda Şeytan Üçgeni'nde meydana gelen kazalar doğaüstü güçlere, uzaylılara ve açıklanamayan şanssızlıklara yoruldu. Bilim insanları ise bu kazalarla Gulf Stream akıntısının, manyetik alanların, düşük hava basıncının ya da deniz altındaki doğalgaz kaynaklarının bağlantısını kurmaya çalıştı.

GEMİNİN SEYİR DEFTERİ BULUNDU

Sahil güvenlik geminin seyir defterini buldu. Kübalı uzman Rodolfo Salvador Cruz "1 Aralık 1925 günü, kaptanın notları aniden kesiliyor. Notların son bulduğu tarihe kadar bir anormallik söz konusu değil" diye konuştu.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 26.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAMUZLAR Sea Prod..
 BARBAROS Yatçılık
 CK Shipping
 GENÇER Denizcilik
 JALE Tur
 DALSAN Liman İnşa..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 MARİST Shipping
 AKAR Shipping
 FARİN Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim