Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizcilerin Yunanistan'ın kara sularını ihlal ettiği iddiası
Yunanistan'ın kara sularını ihlal ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 Türk'ten 3'ünün beraatine, diğerinin ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda kara sularını ihlal ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 Türk'ten 3'ü beraat etti, diğeri hakkında tutukluluğun devamına karar verildi.

Geçen yıl 26 Mayıs'ta Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nden tekneyle denize açılan, Çatal Ada bölgesinde Yunan sahil güvenlik görevlilerince alıkonularak, kara sularını ihlal ettikleri iddiasıyla yargılanan Murat Bıçak, Cangül Tör ve Doğan Coşkun, beraat etti.

Tekne sahibi Kaan Camuzcuoğlu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Murat Bıçak, gümrük kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 26 Mayıs'ta Çatal Ada'dan dönerken Yunan sahil güvenlik botunun teknelerine sebepsiz yere ateş ettiğini söyledi.
Sahil güvenlik ekibinin isabet alan teknelerini İstanköy Adası'na götürdüğünü belirten Bıçak, "Bizim onların üzerine teknemizi sürdüğümüzü söylediler. Bu nedenle 'kara sularını ihlal, ülkeye kaçak girme ve kazaya sebep olma' suçlarından yargılandık. 62 gün Yunanistan'da kaldık. Dışişleri Bakanlığına, Başbakanlığa mail ve tweet attık. Türk yetkililer devreye girdi ve Türkiye'ye dönebildik" diye konuştu.

Bir yıl boyunca karar duruşmasını beklediklerini dile getiren Bıçak, kendisiyle iki arkadaşının beraat ettiğini ancak tekne sahilinin halen Atina'da tutuklu bulunduğunu anlattı.

Sürpriz şekilde yargılanan 2 sahil güvenlik görevlisinin suçlu bulunduğunu ve disiplin cezası aldıklarını aktaran Bıçak, "Tarif edilemez sevinç yaşıyorum. İtibarımı geri kazandığıma inanıyorum. Bir yıl boyunca bu büyük günü bekledim" görüşünü paylaştı.

Bıçak, 40 yaşına kadar çalışıp kazandığını yaşadığı olay nedeniyle kaybettiğini vurgulayarak, yatlarda kaptanlık yaparak geçimini sağladığını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) dava açmayı planladığını belirten Bıçak, "Denizcilikle uğraşan bir iş adamıyım. İki iş yerim 2,5 ay boyunca kapalı kaldı. Maddi manevi zarara uğradım. Bunların telafi edilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.
Geçen yıl 26 Mayıs'ta tekne sahibi Kaan Camuzcuoğlu, iş yeri sahibi Murat Bıçak, arkadaşları Cangül Tör ve Doğan Coşkun denize açılmış, Çatal Ada bölgesinden döndükleri sırada tekneleri Yunan sahil güvenlik ekibince durdurularak, İstanköy Adası'na götürülmüştü.

Tekne sahibi Camuzcuoğlu tutuklanmış, Bıçak, Tör ve Coşkun 2 biner avro kefaletle yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Türk yetkililerin devreye girmesinin ardından Bıçak, Tör ve Coşkun, 62 gün sonra yurtdışı yasakları kaldırılarak ülkelerine dönmüştü.



Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 22.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEKNOMARİN Denizi..
 GRUP Asm
 ERDOĞAN Shipping
 KEREMPE Denizcili..
 GRUP İSTANBUL
 IŞIK Group Shippi..
 CK Shipping
 OZKAN DENİZCİLİK
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 ALZE Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim