Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye’nin en büyük konteyner limanına ilk gemi geldi
Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk 10 limanı arasında olan Asyaport Limanı’na ilk gemi yanaştı.
Tekirdağ Barbaros’ta 300 bin metrekarelik alana kurulan ve 2.5 milyon konteynır kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük konteynır limanına bugün ilk konteynır gemisi geldi. Dünyanın en büyük konteynır şirketi olan MSC’ye ait olan 10 bin konteynır kapasiteli gemi Asyaport Limanı’na yanaşarak ilk ithalat yükünün indirilmesi ve ardından ilk ihracat yükünün yüklenmesiyle gemi Aliağa, Sines ve Le Havre limanlarına devam edecek.



MSC şirketine ait geminin limana yanaşması kapsamında tören düzenlendi. Asyaport Liman İşletmesi tarafından düzenlenen törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Asyaport Limanı Sahibi Ahmet Soyuer ve Asyaport Liman İşletmeleri Müdürü Kadir Uzun ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Törene katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz Asyaport Limanın Türkiye için önemli bir transit liman olduğunu belirterek, “Türkiye transit bir liman ülkesidir. Türkiye 9 milyonluk konteynır kapasitesine sahip bir ülke. Uzak doğudan gelen büyük yük gemileri Marmara ve Ege limanlarımıza geldikten sonra bu gemilerden aktarılan yükler daha küçük gemilerle Karadenize ve Avrupa’ya ulaştırılıyor. Marmara da Asyaport çok önemli bir aktarma limanı olmuştur. İki buçuk milyon konteynır kapasitesine sahiptir. Dünyanın ikinci büyük konteynır şirketi olan MSC’nin Türkiye de bu konumu seçmiş olması Asyaport için çok önemlidir. Bugün yanaşan gemide 10 bin konteynır taşıyarak bu limana gelmiş durumdadır. Türkiye Asyaport Limanı ile önemli bir transit liman kapasitesine sahip olmuş oldu” dedi.



Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu Türkiye’nin en büyük konteynır limanının Tekirdağ’da olması şehre çok büyük katkılar sağlayacağını ifade erek, “Asyaport Limanı Tekirdağ için çok önemli bir olay. Tekirdağ’ın göz bebeği bir yer olacaktır bundan sonra. İlimize doğrudan kazandırdığı gelirler dışında istihdama da çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Sağladığı istihdam her geçen yılda artacaktır. İl merkezi ve ilçelerde ki, sanayi kuruluşları için kolaylık sağlayacak istihdamı artıracaktır. Liman ve denizcilik hareketleri bakımından da Türkiye’nin en büyük konteynır limanı olacak. Ulaşımın rahatlaması bakımından ülke için çok önemli bir Hadise” diye konuştu.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 10.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARAS Deniz İnşaat..
 BALU Yatçılık
 OLAY NAUTIC
 UMDE Denizcilik
 ALESTA Denizcilik
 ADATEPE denizcili..
 CASPI Cargo Lines..
 GÜLNAK Denizcilik
 BATUHAN Denizcili..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim