Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Boğaz'daki yalıya gemi çarptı
İstanbul'da kuru yuk gemisi Kanlıca'da 42 numaralı Ethem Pertev yalısına çarptı. Olay anında yalının içinde olan Etel Baler ve ailesi şok yaşadı. Saat 13.01'de meydana gelen kazada can kaybı yaşanmadı.



Marmara'ya açılan 106 metre boyundaki Sierra Leone bayraklı Majed and Randy isimli kuru yük gemisi saat 12:54 civarında boğaz geçişi esnasında dümen arızası nedeniyle Kanlıca önlerindeki Ethem Pertev yalısına çarptı. Gemi, kazadan hemen sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında demirledi.



CAN KAYBI YOK

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından kaza yerine Kurtarma 3 römorkörü ile Kıyı Emniyeti 8 hızlı tahlisiye botu ve bir kılavuz kaptan gönderdi. Kaza sonrasında gemide ve tarihi yalıda hasar meydana gelirken, can kaybı ve çevre kirliliği olmadığı rapor edildi. Majed and Randy gemisi saat 13:52'de Kurtarma 3 römorkörü refakatinde ve kılavuz kaptan eşliğinde Büyükdere’ye demirletilmek üzere hareket etti.

POLİS ÖNLEM ALDI

Kanlıca muhtarı Yusuf Kıroğlu, yaptığı açıklamada, kaza sonrası yalının etrafında güvenlik çemberi oluşturulduğunu, kimsenin yalıya girmesine izin verilmediğini kaydetti. Muhtar Kıroğlu, kazaya geminin dümeninin kilitlenmesinin yol açmış olabileceği şüphesini dile getirdi. Muhtar Kıroğlu söz konusu komşu yalının Kenan Doğulu'ya ait olduğunu söyledi.

SÜSLÜ YALI OLARAK BİLİNİYORDU

Boğaziçi’nin en güzel yalılarından biri olan Ethem Pertev Yalısı’nın diğer bir adı da Süslü Yalı. 1860’larda yaptırılan Kanlıca’daki yalının ilk sahibi, Sultan Abdülmecid’in gözdelerinden biri olduğu düşünülen Fatma Hanım olduğu için yalıya ‘Saraylı Hanım Yalısı’ da denildi. Yalı da 1932’de Şirket-i -i Hayriye kaptanlarından Hayri Bey'e satıldı. Yalı daha sonra 1982’de Evyap Holding’e satıldı. Ethem Pertev Yalısı 2000’de ise Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa’nın soyundan gelen Murat Köprülü tarafından satın alındı.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 21.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İDÇ Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 TEMEL Denizcilik ..
 ULUSAL Denizcilik
 DEVAL A.Ş.
 FORSA Uluslararas..
 SMARİNE Elektrik
 ÜSTÜN Denizcilik
 UNIMARIN Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim