Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ABD, 4 Türk vatandaşı ve Türk sahipli 7 gemiyi KARA LİSTE'ye aldı
ABD Hazine Bakanlığı, İstanbul'da faaliyet gösteren ‘Milenyum Enerji’ isimli firmanın sahibi 4 Türk yetkilisi ve 7 Türk sahipli gemiye, Suriye’de Beşar Esad rejimine enerji ürünleri sağladığını iddiasıyla yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul merkezli, Milenyum Energy SA Şirketi ve bu şirketin yetkilileri Mustafa Aydın, Erkan Düzgören, Ufuk Kenar ve Serkan Düzgören isimli Türk vatandaşı 4 gemi işletmecisinin Suriye'de Beşar Esad Rejimine 6 LPG tankeri ve 1 genel kargo gemisi ile enerji ürünü sağladığı iddiasıyla yaptırım kararı alındığı belirtildi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adam Szubin tarafından yapılan açıklamada, aralarında Türkiye’de faaliyet gösteren Panama kayıtlı “Milenyum Enerji” isimli firma ve 4 Türk yetkilisi başta olmak üzere toplam 13 firmanın Suriye’de Beşar Esad rejimine enerji ürünleri sağladığı iddia edilerek kendilerine yaptırım uygulanacağı ifade edildi. Açıklamada, bakanlığın Esat rejiminin Suriye halkına karşı saldırılarda kullandığı petrol ürünlerini tedarik etmesine destek sağlayanlara yönelik baskıları artırıcı tedbirlere devam edileceği kaydedilirken, ABD ve AB’nin başlattıkları yaptırımları delici faaliyetlerde bulunan 4 Türk ve 13 firma kara listeye alındığı belirtildi.

5 MİLYON DOLAR TAHSİLAT YAPILMIŞ

Kara listeye alınan Suriye firması ‘The Eagles LLC’nin geçtiğimiz yıl bu kapsamda ABD tarafından kara listeye alınan bir başka Suriye şirketi ‘Abdülkerim Grubu’nun bir uzantısı olduğu ve merkezi İstanbul Şişli’de bulunan Milenyum Enerji’ye Suriye’ye petrol nakliyatı için 5 milyon dolar ödeme yaptığı iddia ediliyor. ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, yaptığı açıklamada, “Hazine Esat’ın destek ağını zayıflatmak için güçlü mali araçları kullanmaya devam edecek. Bu hedeflenen yaptırımlar, Suriye hükümetine halkına karşı uyguladığı şiddet kampanyasını durdurmak için ekonomik ve mali baskıyı yoğunlaştıracak” ifadesini kullandı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı bildiride Milenyum Energy’nin İstanbul Şişli’den yönetildiği belirtildi.

SURİYE'YE LPG GÖNDERMİŞLER

Milenyum’un Suriye’nin Esat rejimi kontrolündeki Banias limanına düzenli olarak sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) türü ürünlerin naklini ayarladığı belirtilirken, geçtiğimiz şubat ayında kara listedeki Suriye firması ‘The Eagles’ın 7 milyon dolar değerindeki 15 bin metreküp yakıtın naklinin ‘Milenyum’a ait ‘Tala’ isimli tanker ile gerçekleştirildiği, yine Nisan ayı ortalarında da Milenyum’un bir başka tankeri ‘Green Light’ ile 18 bin metreküp ve mart ayı içinde de yine aynı Milenyum’a ait ‘The Blue Way’ tankeri ile binlerce metreküp LPG gazının Suriye’nin Banias limanına ulaştırıldığı iddia edildi.

ROMANYA’YI KANDIRMIŞLAR

Esat rejimine ait olduğu iddia edilen ‘The Eagles’ın Milenyum’un yöneticisi Ufuk Kenar (35) ile çalıştığı kaydedilirken, ABD Hazine bakanlığı, Kenar’ın yanı sıra diğer 2 yönetici Erkan (35) ve Serkan Düzgören (36) ile Milenyum çalışanı Mustafa Aydın (27) için de yaptırım uygulanacağını açıkladı. Açıklamada Kenar’ın Esat rejimine gönderdiği LPG gazını Romanya’dan alırken, gazı Afrika ülkesi Eritya’ya göndereceğini belirttiği ancak, “Syn Maia” isimli tankere yüklediği gazın Mart 2014’de Suriye’nin Banias limanında boşaltıldığı iddia edildi.

4 TÜRK VATANDAŞI GEMİ İŞLETMECİSİ KARA LİSTEDE

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adam Szubin tarafından yapılan açıklamada, Kara Liste'ye alınan 4 Türk vatandaşının 1988 Doğumlu MUSTAFA AYDIN, 1979 doğumlu SERKAN DÜZGÖREN, 1980 doğunlu UFUK KENAR ve 1980 doğumlu ERKAN DÜZGÖREN olduğu belirtildi.

KARA LİSTEYE GİREN TÜRK SAHİPLİ GEMİLER

ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alınan Türk sahipli 6 LPG taşıyıcı tanker ve 1 adet genel kargo gemisi olduğu öğrenilirken, bu gemilerin Suriye'de Beşar Esad Rejimine enerji ürünü sağladığı iddia edildi.

M/V AQUA Sierra Leone flag; Vessel Registration Identification IMO 7529641

M/T BLUE DREAM Saint Kitts and Nevis flag; Vessel Registration Identification IMO 8002664

M/T BLUE WAY Panama flag; Vessel Registration Identification IMO 8800298

M/T BLUE GAS Sierra Leone flag; Vessel Registration Identification IMO 7909839

M/T GREEN LIGHT Panama flag; Vessel Registration Identification IMO 8810700

M/T MARIANA Sierra Leone flag; Vessel Registration Identification IMO 8016835

M/T TALA Panama flag; Vessel Registration Identification IMO 8012114



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 05.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANSAL Denizcili..
 OBA Denizcilik
 SELMAR Denizcilik
 HACI İBRAHİM HACI..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 MELİH Denizcilik
 KALKAVAN Group
 FORSA Yatçılık
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 BİRLEŞİK Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim