Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Poesia İzmir'e 3 bin yolcu getirdi
MSC Cruises filosunun en yeni gemisi 2008 yapımı "MSC Poesia", ilk seferini 3 bin yolcusuyla İzmir `e gerçkleştirdi.

Alsancak Limanı `na demirleyen, 293 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğindeki dev gemide bulunan turistler, kenti gezdi.

Gemi İtalyan MSC ile Arkas Holding ortaklığında Türkiye `nin ilk Cruise şirketi olarak kurulan MSC Cruises tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan MSC Kruvaziyer Türkiye Koordinatörü Nurdoğan Evliya , MSC `nin bünyesindeki 3 geminin, 3`er bin yolcuyla ilk seferlerini İzmir `e yaptıklarını, geçen yıl yaklaşık 70 bin kişinin bu yolla Türkiye `ye geldiğini söyledi.

Bu yıl Türkiye ve İzmir `e 110 bin kişiyi getirmeyi hedeflediklerini bildiren Evliya , bu gemilerde seyahat eden Türk yolcuların sayısının da her geçen yıl arttığına dikkati çekti.

Türkiye `de artık kruvaziyer yolcu potansiyeline ulaşıldığını belirten Evliya , her sefere yaklaşık 100-110 Türk turistin katıldığını ifade etti.

Tanıtım toplantısına katılan İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya ise kruvaziyer turizmle gemilerin İzmir `e gelmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Son yıllarda kruvaziyerle Türkiye `ye gelen yabancı turist sayısında ciddi artış olduğunu vurgulayan Sarıkaya , "Geçen yıl deniz yoluyla yaklaşık 300 bin turisti ağırladık. Bu yılki beklentimiz 400 binin üzerinde olacaktır. Bunun için her türlü hazırlığı yaptık. Misafirlerimizi bekliyoruz," dedi.

Arkas MSC Gemicilik Şirketi Genel Müdürü Hasan Piroğlu , gemi kaptanına plaket verdi. Gemi kaptanı da Vali Yardımcısı Sarıkaya ile Piroğlu ve Evliya `ya plaket sundu.

Çeşme Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, AA muhabirine İzmir `in "tek kurtuluşunun" kruvaziyer turizmi olduğunu, bunun için birçok geminin İzmir `e getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl yalnızca kruvaziyer turizmi sayesinde 400 bin turistin kente gelmesinin beklendiğini belirten Demir "Bunu 1 milyonlara, 1,5 milyonlara çıkarabilirsek işte, o zaman İzmir beklenen potansiyele ulaşmış olur. Buna ulaşmanın yolu da bu gemileri İzmir Limanı `na yaklaştırmak," şeklinde konuştu.

İzmir ve İstanbul `a uğrayacak

Toplam 30 hafta boyunca İzmir ve İstanbul `a uğrayacak MSC Poesia, haftalık düzenli turlarıyla Ege ve Adriyatik `in bazı liman kentlerine uğrayacak. Her hafta Türkiye `ye gelecek gemi, yolcularını Bari-İtalya , Katakalon-Yunanistan ve Dubrovnik-Hırvatistan `a taşıyacak.

2008 yapımı gemi 293 metre uzunluğunda ve 15 katlı. 3 bin 13 kişinin konaklayabileceği gemi 809 balkon, 1275 kabin, her birinde ayrı etkinliğin gerçekleştirildiği 22 bin metrekare yaşam alanına sahip.

Gemide biri çocuklar için üç yüzme havuzu, fitness /dinlenme salonları, koşu parkuru, sauna , Türk hamamı, jakuziler, dört restoran, 10 bar, üç katlı, 1250 kişilik tiyatro salonu, gece kulüpleri ve alışveriş merkezleri yer alıyor.

Eklenme tarihi: 24.04.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GAMMA Shipping
 BYZAS Turizm
 ATİPOST Turizm Lt..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 SEA JOGGERS
 HAY Shipping
 AKSAY
 DADAYLILAR
 CENKER Denizcilik..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim