Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Haliç Tersanesi de şeyhlere mi satılıyor?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü`nün tarihi Haliç Tersanesi `ni özelleştirmesini öngören dilekçesi, İBB Başkanlığı tarafından onaylandı . İBB Başkanı Kadir Topbaş `ın İDO ve İGDAŞ özelleştirmelerinden 10 milyar dolara yakın para beklediği açıklaması, Türkiye `de bu kadar yüklü paraları verecek firmaların olmadığı fikriyle birleşince, birçok İBB Meclis üyesi özelleştirmelerin yabancı sermayeye yarayacağı tahmininde birleşti.

DEVLET MALI DENİZ ...

İBB `ye bağlı Emlak Müdürlüğü, Kadir Topbaş `a sunduğu dilekçede, Belediye Başkanlığı `na bağlı deniz taşımacılığı ile taşınır- taşınmaz demirbaşların 30 yıl süreyle işletilmesi için devredilmesini teklif etti. Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Mahmut Kocameşe`nin imzasını taşıyan dilekçede bu işlemlerin 5393 sayılı Belediye Kanunu `nun 18`inci maddesi gereğince Başkanlığın yetki alanında olduğu hatırlatılarak, "Bu durum uygun görüldüğü takdirde; Denizcilik İşletmeleri `nden devir alınarak mülkiyeti Başkanlığımıza geçen 84 adet gemi ve yüzer vasıta, gemi içindeki büfeler, reklam alanları vb her türlü unsurları, demirbaşlar ile Haliç Tersanesi ve Belediyemize ait deniz toplu ulaşımını ile ilgili taşınmazlar ve mülkiyeti başkanlığa ait olan 2 feribot ve 5 deniz otobüsü ile bunların kullandıkları tüm iskelelerin ve hatların kullanım haklarının 30 yıl süre ile brüt cirodan alınacak gelir payı karşılığında işlettirilmesi amacıyla karar alınmasını arz ederim" teklifinde bulunuldu.

YENİLEDİLER, ŞİMDİ SATIYORLAR

İBB Meclis üyelerinden Hüseyin Sağ , Haliç Tersanesi için alınmış özelleştirme kararının zamanlamasının "çok ilginç ve şüphe uyandırıcı" olduğunu belirtti. "Çünkü ihale edeceğiniz iskeleleri yenilediniz, bunun için masraflar gösterdiniz, hatta en son iskeleyi 25.04.2008`de hizmete alıyorsunuz . Ayrıca 2 tane yeni feribot aldınız. Bonus olarak da zamanında çok övdüğünüz tarihi Haliç Tersanesi `ni veriyorsunuz" diyen Sağ, ihale işlemlerindeki çelişkilere de dikkat çekti. Haliç Tersanesi `nin Araplara verileceğine dair duyumları ve tahlilleri olduğunu kaydeden Sağ, "Burada da büyük rant olmalı ki, tarihi bir iskeleyi, SİT alanı olmasına rağmen peşkeş çekecekler" dedi. Müze yapılması gereken Tersaneyi turizm tesisi yapacakları iddiasından bulunan ve bunun da tarihsel dokuyu parçalayacağını belirten Sağ, şöyle devam etti:

"Böylesine önemli bir ihalede işlem dosyasında ortada sadece bir tane kağıt var, yani daha dosya bile oluşturulmamış. Kimse sormuyor `bu acele niye` diye. Arap şeyhleri her geldiğinde bu hükümet onlara büyük ihaleler verdi. Sanırım bu tersanenin satışı da, Tayyip Bey `in 10 gün önceki Arap misafirlerini açıklığa kavuşturacak. Buna dair duyumlar aldım. Zaten Topbaş `ın beklediğini söylediği 10 milyar dolar parayı verecek çok az yerli şirket var. Yani demem o ki; eskiden yolcu gemilerinde 1., 2. mevkiiler olurdu, sanırım bu satıştan sonra haremlik selamlık olacak. İstanbullular olarak bunu engellemeliyiz."

Eklenme tarihi: 26.04.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKELE Denizcilik..
 MİRA Denizcilik
 SMARİNE Elektrik
 KALYON Denizcilik..
 ESENKIYI Denizcil..
 TRUVA Denizcilik
 GEMPORT A.Ş.
 AKMAR Denizcilik
 YALOVA Sualtı Su ..
 PACMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim