Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'in yeni gemisi 'Hasan Tahsin' seferlere başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yakıttan yüzde 30 tasarruf sağlarken yolculuk süresini kısaltan üç yeni arabalı yolcu gemisinden ilki olan "Hasan Tahsin", Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle ilk seferine çıktı. Törende konuşan Kocaoğlu, onay bekleyen Körfez ÇED raporu için, “Hiçbir eksik yok, siyasi irade var.” dedi.

Toplu ulaşımda deniz taşımacılığının payının arttırılması ve mevcut filonun modern, çevreci, engelli kullanımına uygun gemilerle yenilenmesi amacıyla "Deniz Ulaşımını Geliştirme" projesini uygulamaya koyan İzmir Büyükşehir, 15 yeni yolcu gemisinden sonra ihalesi ve inşası yaptırılan üç adet arabalı yolcu gemisinden ilkini İzmir Körfezi’yle buluşturdu. Başkan Kocaoğlu, geminin Bostanlı İskelesi’nden Üçkuyular İskelesi’ne saat 10.45’te yaptığı ilk seferine katıldı. Yeni geminin ilk yolcusu olan 15 yaşındaki Bartu Tuncay ve ilk otomobilin sürücüsü Timuçin Öner’e de günün anısına plaket verdi.



Seferden önce Bostanlı İskelesi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Kocaoğlu, “İzmir körfeziyle var olmuş, dünyaya açılmış, büyümüş bir deniz kenti. Büyükşehir, 2000'yi yıllarda rahmetli Ahmet Piriştina’nın girişimleriyle yedi gemi ve üç arabalı yolcu gemisiyle deniz taşımacılığına başladı. Göreve geldiğimizde, gemilerimizin ekonomik ömrünün dolduğunu tespit ettik. Araştırma yaparak, üniversitelerden, konunun uzmanlarından bilgi alarak karbon kompozit gemilerin yapılmasına karar verdik. Çeşitli nedenlerden bu gemilerin yapılmaması, tersanelerin ihaleye girmemesi için siyasi manipülasyonlar yaşadık. Yılmadık, 15 adet karbon kompozit geminin üretimine başlandı. Yedi tanesi geldi, çalışıyor. Geriye kalan sekiz tanesi, üç ay arayla gelecek. 2017 yılının ortalarında bütün gemilerimiz körfezde çalışamaya başlayacak.” dedi. Deniz ulaşımının daha etkin kullanılması için gemilerin yanısıra yeni iskeleler için de çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kocaoğlu, “Mavişehir’de mutlaka bir iskele kurmamız gerekiyor. Güzelyalı, Urla, Mordoğan, Karaburun’da iskele problemini çözüyoruz. Foça’da çözdük, yolcu taşımaya başladık.” diye konuştu.

'EKSİK YOK, SİYASİ İRADE VAR'

Onay bekleyen Körfez ÇED raporu hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocoağlu, şöyle devam etti: “Bir büyük hayalimiz daha var. İzmir Körfezi’nin dolmaması, bizden sonraki nesillere de hizmet etmesi, canlığının artması, yüzülebilir olması için bir çalışma hazırladık. Şu an ÇED sürecinde. Hiçbir eksiği ve hatası yok, siyasi irade var. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa hazırlattığı ÇED raporunda hiçbir hata, problem yok. Sadece ötelemek için gerekçe üretmek var. Siyasi irade, ‘Bu ÇED raporu çıksın.’ dediği an bir imzayla devreye girecektir. Hem limanız güçlenecek hem körfezde denize girebileceğiz.”

Gemiyi inşa eden ÇEKSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ise, “Gemi, uluslararası literatürde ‘she’ diye anılır. O yüzden biz buraya kızımızı vermeye geldik. Umarım uzun yıllar İzmir’e hizmet eder. Hasan Tahsin’in kardeşleri, 'Ahmet Piriştina' ve 'Kubilay' gemilerinin yapımı devam ediyor. Tamamen Türk tasarımcı ve mühendisleri tarafından inşa edilmiş, yüzde 75 yerli malı kullanılan bir gemidir.” dedi.

İzmir’in yeni arabalı yolcu gemileri, 78.90 metre boyunda ve 17.40 metre eninde, 450 yolcu, 71 araba, 10 motosiklet ve 10 bisiklet taşıma kapasiteli, çevreci taşıtlar. İzmir’deki eski arabalı yolcu gemilerine göre yüzde 30 yakıt tasarruflu ve çok daha hızlı. Mevcut gemilerin hızı 9-10 knot iken yenilerinki 14 knot. Yılda 480 bin olan yolcu sayısının, 800 bine çıkması hedefleniyor. Çevreci ve engelli dostu olarak ön plana çıkan İzmir’in yeni gemisinde, arabalarını karşıdan karşıya güvenle geçirecek İzmirliler körfezin tadını çıkarırken çocukları da kendileri için hazırlanan oyun alanında eğlenceli vakit geçirebilecek. Son teknolojiyle üretilmiş modern gemide engelli ve yaşlılar için asansör, vatandaşların evcil hayvanları için de özel bölümler bulunuyor.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 17.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURSAN
 GEDİZ Denizcilik
 THH Shipping
 EFOR Denizcilik
 EVMAR Denizcilik
 OLAY NAUTIC
 LALE Denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 CANAS Petrol ve G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim