Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün açılışına 5 ay kaldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in 2016 yılının Mart ayında, yaklaşık 5 ay sonra açılacağı bilgisini verdiği Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor.



Ana taşıyıcı kablonun döşenme işleminde sona yaklaşılırken Aralık ayı başında tabliyeler döşenmeye başlanacak. Toplam 433 kilometre uzunluğundaki projenin yüzde 50’lik kısmın tamamlandığı belirtildi. İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak dev projeyle, yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlanması planlanıyor. Belirlenen geçiş ücreti ise 35 dolar artı kdv karşılığı Türk lirası.

ARALIK AYI BAŞINDA TABLİYELER DÖŞENMEYE BAŞLIYOR

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde İki yakayı birleştirecek tabliyeleri taşıyacak olan ana kablo toplam 330 bin metre ince çelik kablodan oluştuğu belirtildi. Ana kablonun çekilme işleminin devam ettiği yüzde 75’lik kısmen tamamlandığı öğrenildi. Önümüzdeki ay sonunda kablonun döşenmesinin bitmesinin ardından tabliyeler birbiri ardına yerlerine kaldırılacak. Yüzer vinçlerle getirilecek olan tabliyeler yerine yerleştirilecek.



433 KİLOMETRELİK PROJENİN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 89, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 81, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 74 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 50’lik fiziksel gerçekleşme sağlandığı belirtildi.





GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV

Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1500 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saatte inmesi ve yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 28.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATAK Holding
 HABAŞ Petrol Ürün..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 BOSMAR Gemi Acent..
 EGE Su Altı Hizme..
 CSM Denizcilik ve..
 KLAS Gemi acental..
 DENLİ Denizcilik
 TEKNOMARİN Denizi..
 AKUA MARİN A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim