Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'in iskele sorunu
Yeni gemiler yanaşamıyor diye 1 milyon 369 bin lira harcanarak revize edilen iskelelerdeki malzemeler yerlerinden söküldü.

İzmir'de 117 milyon euroya mal edilen yeni nesil karbon kompozit gemilerin teslim alınması ve işletilmesine ilişkin sorunlara, iskelelerin yenilenmesi çalışmalarında uğranılan başarısızlık da eklendi. Yeni gemiler, mevcut iskelelerde yolcu indirip bindirirken sıkıntı yaşanınca iskelelerde revizyon çalışması başlatıldı. İlk olarak Bostanlı ve Karşıyaka İskeleleri'nde başlatılan çalışma 1 milyon 369 bin liraya mal oldu. Maliyetin büyük bölümünü geminin yanaşması sırasında iskeleye çarpıp hasar görmemesi için monte edilen kauçuk malzeme oluşturdu. Ancak söz konusu kauçuk malzemeler kısa sürede aşınınca İzmir Büyükşehir ekipleri çareyi kauçukları sökmekte buldu. Gemilerin iskeleye çarpmaması için daha önce kullanılan kamyon lastiklerinin yerine usturmaçalar yapıldı. Ancak kamyon lastikleri, bu kez usturmaçaların üstüne konuldu. Vatandaşlar "madem lastik koymaya devam edecektiniz, neden yüz binlerce lira harcayıp bu malzemeyi taktınız?" diyerek tepkilerini dile getirdi.



UCUZ ATLATILDI

Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı ve Karşıyaka İskelesi'nin ardından Konak İskelesi'nde çalışma başlattı. Konak İskelesi'nde usturmaça ve baba yenileme çalışması 393 bin 107 liraya mal oldu. Fakat onun da kaderi Bostanlı İskelesi'ndeki revizyon çalışmaları ile aynı oldu. Yenilenen iskele babaları hizmete yeni girmiş olmasına rağmen, çok kısa sürede koptu. Yolcu indirmek için Konak İskelesi'nde babaya bağlı bekleyen Turyol'a ait Harran Ovası isimli gemi, yeni yapılan babalara bağlandı. Yeni nesil gemi Konak İskelesi'ne yanaşırken denizde oluşan dalgaların etkisiyle sallanmaya başladı. Geminin bağlı olduğu halatın basıncına dayanamayan baba dibinden koptu. Sert bir şekilde olduğu yerden kopan baba Harran Ovası'nın camını patlattı. Uzmanlar, hem iskelelerdeki deformasyonun, hem de Konak İskelesi'nde ucuz atlatılan kazanın, tamamen iş bilmezlikten kaynaklandığını dile getirdi. Gemi Mühendisi ve Büyükşehir Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Ünal Özsır, " Konak İskelesi'ndeki babaların gemileri taşıması mümkün değil" dedi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 07.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Deniz Nakliy..
 ORCA Denizcilik N..
 TRANSAL Denizcili..
 ERTUR Yatçılık
 MAYAMARINECYPRUS ..
 SEFER Chartering
 ANTMARİN A.Ş
 ARTI Gemi Kiralam..
 CANBAZ Denizcilik
 GN GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim