Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Donanma'nın amiral gemisi ''Anadolu'' yolda
Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi olarak tasarlanan TCG Anadolu Türkiye’nin en büyük gemisi olacak. 700 kişilik amfibi taburunu taşıyabilen gemide bir hastane de bulunacak. Gemide helikopter savaş uçağı ve hava araçları da iniş-kalkış yapabilecek.



Tasarımı tamamlanan ilk milli fırkateyn ‘TCG İstanbul’un ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından İstanbul’daki Sedef Tersanesi’nde yaptırılan Türkiye’nin en büyük ve donanımlı savaş gemisinin ismi ve borda numarası belli oldu. Ülkemiz donanmasının ana gemisi olacak savaş gemisini Türk Loydu’nun onaylayacağı (klaslandıracağı) öğrenilirken ismi TCG Anadolu olarak belirlendi. 225 metre uzunluğunda tasarlanan TCG Anadolu, pek çok açıdan ilkleri barındıracak. Savaş helikopterleri ve savaş uçakları için yeniden dizayn edilen pisti, 12 derecelik eğimle daha elverişli hale getirildi. Böylece gemiye F35B sınıfı, 5. Nesil av ve bombardıman uçakları da inebilecek. 8 gelişmiş savaş helikopterini taşıyabilecek gemi, Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek. Donanmamızın ana gemisi olarak hizmet verecek TCG Anadolu, dönebilen motorlu Osprey hava araçlarının gece ve gündüz operasyon yapmasına olanak sağlayacak kapasitede bir uçuş güvertesine de sahip olacak. Osprey, helikopter olmasına rağmen uçakların yapabileceği pek çok manevrayı yaparken barındırdığı pek çok özellikle biliniyor.



Bin 400 kişi taşıyacak

Çok Amaçlı Amfibi Hücum Gemisi olarak kullanılması planlanan TCG Anadolu, 1 amfibi taburunu normalde gerekli olan iletişim, muharebe ve destek araçlarına ihtiyaç duymadan istenilen bölgeye çıkartabilecek. 700 kişilik amfibi gücünün yanısıra toplamda bin 400 kişinin aynı anda bulunabileeği gemi, 8 deniz çıkarma aracını taşıyabiliyor. Gemi tek başına önemli bir askeri gücü binlerce kilometre uzağa taşıyabilecek. TCG Anadolu bünyesinde, ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarınan da bulunduğu en az 30 yatak kapasiteli askeri hastane de barındıracak.



‘Gurur duyuyoruz’

Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan, böylesine büyük bir askeri projede yer almanın kendilerini gururlandırdığını belirtti. TCG Anadolu’nun Türk donanmasının ana gemisi olacağını ve denizaşırı operasyonlarda ana gemi olacağını söyleyen Kalkavan; “Kıtalararası görev yapabilecek kadar donanımlı gemi ile ülkemizi savunma sanayinin geldiği gücü göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Silah sistemi yerli

2021’de hizmete girmesi planlanan geminin ana görevi amfibi görev gücünü nakletmek ve helikopter operasyonu yapmak. İkinci görev olarak da insani yardım ve kriz bölgelerinden insani transferi gibi amaçlar için kullanılacak. Tamamen çelik olacak gemi, 20-21 knot(37-39 kilometre) sürat yapabilecek. Tam yüküyle 28 bin ton ağırlığa erişecek gemi, 225 metre boy ve 32 metre eninde olacak. Havuz güvertesinde 4 adet Mekanize Çıkarma Aracı (LCM) veya 2 adet HavaYastıklı ÇıkarmaAracı (LCAC) taşıyabilecek gemi de 2 adet Personel Çıkarma Aracı (LCVP) bulunabilecek. 13 tank, toplam 27 adet Amfibi Zırhlı Aracı (AAV) (21 adet personel AAV, 3 adet komuta AAV, 3 adet kurtarma AAV), 6 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve 33 adet çeşitli araç kıtalararası taşınabilecek. 16 Knot rüzgarda yükleme ve boşaltma, 27 knot kuvvetli rüzgarda bile helicopter operasyonu yapabilecek gemi tüm silah ve savunma sistemini de kullanabilecek. Personel, helikopter ve araçlar için asansörler bulunan geminin 348 kalıcı personeli olacak. 56 uçuş pesoneli, 50 hastane personeli, 200 karargah pesoneli ve 550-700 kişilik amfibi komandosunu barındıracabilecek geminin silah sistemini Havelsan ve Aselsan yapacak.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 04.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 ARAZLAR Denizcili..
 DEDEMAN Holding A..
 NEOPLİS Otel
 ÖZEL Martı Denizc..
 ETA Petrol A.Ş.
 EFOR Denizcilik
 YALİ Denizcilik
 ALMEYDA
 SKY MARIN Yacht A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim