Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tunus'ta mahsur kalan Türk denizciler feryat etti: Bizi kurtarın
10 ay önce Tunus’a götürülerek kaderlerine terk edilen Türk denizciler isyan etti. 11 aydır maaş alamadıklarına dikkat çeken denizciler, "Denizciyiz ama unutulmayı hak etmedik. Burada hapis hayatı yaşıyoruz. Yetkililer sesimizi duysun" dedi

Çalıştıkları gemi, borcu nedeniyle bağlanınca 4 Türk denizci Tunus’ta mahsur kaldı. 10 aydır kurtarılmayı bekleyen denizciler Türkiye’deki yetkililere seslendi: “Bizi kurtarın” HCB Denizcilik şirketine ait Bekir Hacıbekiroğlu adlı Türk bayraklı gemi, borcu nedeniyle 2015 yılının Nisan ayında Tunus’un Sousse Limanı’nda bağlandı. Bu süreçten sonra gemide çalışan denizciler kaderine terk edildi. Çalmadık kapı bırakmayan denizcilerin 10 aydır sesini duyan olmadı.



ELÇİLİK: GEMİYİ TERK ETMEYİN

Mahsur kalan denizcilerden Yalçın Açıkgöz, Aydınlık gazetesinden Tarık Tekgözli'ye konuştu. Haziran ayında Türk Büyükelçiliği’ne gittiklerini ifade eden Açıkgöz, mağduriyetlerini anlattıklarını ancak yerlerine denizci gelmeden gemiden ayrılamayacaklarının kendilerine belirtildiğini söyledi. Büyükelçilik yetkililerinin 10 ayda sadece 3 kez gemiye geldiğini hatırlatan Açıkgöz, “Her gelişlerinde biraz harçlık verip ‘Darlanmayın. Durumu Ankara’daki tüm makamlara ilettik’ dediler. Ancak aylardır bekliyoruz. Denizciyiz ama unutulmayı hak etmedik. Burada hapis hayatı yaşıyoruz” diyerek feryat etti.

"MAAŞ ALAMIYORUZ"

11 aydır maaş alamadıklarını belirten Açıkgöz, “Şirket yetkilileri ilk zamanlarda ‘Kafanıza takmayın. Sizi mağdur etmeyeceğiz’ dedi. Ancak 4 kişi için her ay toplam 300-500 dolar gönderdiler. Anlayacağınız kumanya parasıyla burada yaşantımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Diğer ihtiyaçlarımı kardeşlerimin ve eski eşimin yolladığı harçlıklarla karşılıyorum. Buradaki liman başkanlığı da bize sahip çıktı. Yardım kuruluşlarından gemiye kumanya göndertti. Suyumuz bittiğinde su yolladı, çöpümüzü aldı” ifadelerini kulandı.

"KIZIMI 1 YILDIR GÖRMÜYORUM"

Kızını 1 senedir görmediğini söyleyen Yalçın Açıkgöz, alacaklarını almadan Türkiye’ye dönmek istemediğini belirterek, “Uzun süre kızımın yanında kalmak istiyorum. Eğer alacaklarımız ödenmezse Türkiye’ye döndüğümde mecburen başka bir gemide iş bulup çalışmam gerekecek. Burada çekmiş olduğum cefanın bana, sefasının gemi sahibine kalmasını istemiyorum” dedi.

ŞİRKET YETKİLİSİ: MÜSAİT DEĞİLİZ

Aydınlık gazetesi, Tunus’ta 4 Türk denizcinin mahsur kalması nedeniyle HCB Denizcilik şirketini aradı. Santral görevlisi, şirket yetkililerinin toplantıda olduğunu, saat 15.00’da aranmasını söyledi. Şirketi belirtilen saatte tekrar arayan gazete, ne için görüşmek istediğini belirttikten sonra bir süre telefonda bekletildi ve şirket yetkilisinin “müsait” olmadığı taraflarına iletildi.

Ulusalkanal

***************************************

(GÜNCELLEME/EKLEME : 04.02.2015)

Gemideki mağdurlardan bir personelin oğlu olan Yakup Demir’in www.gemipersoneli.com sitemize gönderdiği mesaj ve fotoğrafları haberimize ekliyoruz.

Yakup Demir’in gönderdiği bilgi ve belgeler aşağıdaki gibidir;

Olayla ilgili ayrıntılı bilgi;

Hacıbekiroğlu denizcilik ltd.şti. ait Bekir Hacıbekiroğlu gemisinde babam güverte reisi olarak çalışmaktadır. 2015 nisan ayında gemi borçlarından dolayı Tunus ülkesinin Başkent Tunus’a yaklaşık 150 km uzaklıktaki Sousse limanında mahkeme kararı ile M/V Bekir Hacıbekiroğlu gemisi bağlatılmıştır. Gemi personelinin evraklarına Tunus limanı yetkililerince el konulmuştur. Şirket en son 2014 yılı kasım ayında maaş ödemesi yapmıştır. 1 yılı aşkın süredir maaşları ödenmiyor. Gemide sağlık koşulları oldukça vahim durumdadır. Bimer üzerinden şikayette bulunduk , gemideki durumu takip ettiklerini ancak yaşam şartlarının uygun olmadığını yazmışlar. Babam yüksek tansiyon rahatsızlığı nüksetmiştir. Pisikolojik olarakta burda kaldık ölüp gitcez diye bir endişe içine girmiştir. Resimler ve videoları sizinle paylaştım. Konuyu haberlere taşımak istiyoruz yardımlarınız rica ediyoruz.

Tunus konsolosluğundan ve Bimer’den gelen mailler aşağıdadır,

********

İlgi: 23.10.2015 tarih ve 1016233 sayılı Bimer Başvurunuz.

Sayın Demir,

Armatör ile kiralayan şirket arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Tunus’un Sousse limanında bağlatılan M/V Bekir Hacıbekiroğlu adlı gemideki mürettebatın yardım talebinin alınmasını müteakip Büyükelçiliğimiz tarafından Tunus makamları nezdinde müteaddit kereler yazılı ve sözlü girişimde bulunulmuş, konu üst düzey Tunus makamlarının dikkatine getirilmiş, bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı’nda Genel Müdür, Adalet Bakanlığı’nda Bakan düzeyinde temas yapılmıştır. Ayrıca, armatör şirket ile de görüşülmüş, mürettebatın durumu konusunda şirket yetkililerine bilgi verilmiştir. Girişimlerimizde, gemide kötüleşen koşullara dikkat çekilmiş, gemi personelinin tamamının Türkiye’ye dönmesine izin verilmesi, herhâlükârda adli sürecin hızlandırılması talep edilmiştir. Bu bağlamda, Tunus Adalet Bakanı ile görüşülmesi sonrasında, sözkonusu Bakanlık’tan alınan yazılı yanıt makamlarımıza sunulmuştur. Yanıtta özetle, bağlatılma kararının kaldırılabilmesi için armatör ya da sigortacı şirketin uygun bir teminat veya güvence vermesinin gerekli olacağı, ayrıca yargılama sürecinin her aşamasında dosyayla ilgilenen avukatın davanın öne alınmasını talep edebileceği kayıtlıdır. Mürettebatın bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini teminen adli sürecin mümkün olduğu ölçüde hızlandırılması talebimiz ilgili Tunus makamlarına nezdinde takip edilmeye devam edilecektir.

Saygılarımızla,

T.C. Tunus Büyükelçiliği
Konsolosluk Şubesi

********

21.11.2015 tarih ve 1124316 sayılı BİMER başvurunuz.

Sayın Demir,

Başkent Tunus’a yaklaşık 150 km uzaklıktaki Sousse limanında mahkeme kararı ile bağlatılan M/V Bekir Hacıbekiroğlu adlı gemiye Konsolos dâhil dört kişilik Büyükelçiliğimiz ekibiyle 26 Kasım tarihinde üçüncü kez ziyaret gerçekleştirilmiş olup, babanızın içinde bulunduğu 4 kişilik gemi mürettebatının sorun ve sıkıntıları dinlenmiştir. Ziyaret vesilesiyle ayrıca, Büyükelçiliğimizin yardımları gemideki personele iletilmiş, Tunus liman yetkililerinden gemimizeistisnai kolaylık göstermeye devam etmeleri istenmiştir. Gemi mürettebatıyla yapılan görüşmelerde, personel sağlık sorunlarından bahsetmemiş, daha ziyade armatör şirketten maaşlarını halen alamadıklarını ve uzun bir süredir gemide bulundukları için Türkiye’ye dönmek isteklerini belirtmişlerdir. Mürettebatımıza müteaddit kereler Tunus Dışişleri Bakanlığı’nda Genel Müdür, Adalet Bakanlığı’nda Bakan düzeyinde yapılan yazılı ve sözlü girişimlerimize atıfla gemide bulunması gereken asgari personel sayısının dört olması gerektiğinin Tunus makamlarınca kaydedildiği ve gemiden ayrılabilmeleri için armatör tarafından Tunus’a dört yeni personel gönderilmesi gerektiği hususu yinelenmiştir. Öte yandan, gemiye ilişkin davanın 8 Aralık tarihinde görüleceği ve armatör şirketin yeni bir avukat tuttuğu, armatörün her ay gemi personeline kumanya alınabilmesi için 1.200 Tunus Dinarı para gönderdiği öğrenilmiştir.

Saygılarımızla,

T.C. Tunus Büyükelçiliği
Konsolosluk Şubesi”

*********************

GEMİDEN GÖNDERİLEN RESİMLER





















www.gemipersoneli.com



Eklenme tarihi: 04.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Dolandırıcılık
Bu lar kendi akrabalarini rizede dolandiran ve paralari murkleri alip cocuklari sefaletlige birakan insanlar basta babalari ferhat olmak uzere ke di akrabalarini dolandiranlar uzak durunuz gun gelecek herkez hesabi i odeyecek

Yazan: Mechul - 1.01.2024 16:34:08


bekır hacı bekıroğlu gemısı hakından
hayırlı günler değerlı denızcı kardeşlerım şahsım gemının kaptanı benım ve gemıde olan bıtenlerden medya ve haber yayn yapan ve benım ersonelım yorum yapmış olup ben ıyı nıye kulanarak gemıde olan bıtenlerden şahsıma bır şey söran yok ayrılmak ıstıyen persönelım dahı şahsıma dılekçe dahı yazan yok herkes kendı kafasına göre yorum yapıyor yapabılır sörunyok denız iş kanunlarına göre bır gemıde maaş kumanya odenmıyorsa gemı hele bağlıysa o persönel rahatlıkla ya denız polısıne gıder yada bağli olduğü başvuru yapar könsölösluğün yorumunu okudum evet 3 kez gemıme gelınmıştır yardımları bıze 400.dınar madı yardımda bulunulmuş onun dışinda 3 adet pışmış tavuk 2 kılo patates ıkı kılo söğan 3 lıtre zeytın yaği 10 karışik makarına ve dertejan 3 ekmek şimdıye kadar gemıme gelen bıryılda almış olduğümuz yardım bukadar amma velakın ben persönelımıhıç bır zaman madı ve manevı yonden mağdur bırakmadım artı turkıyeden gelen kaptan arkadaşlarımdan herzaman yardımda bulundular ve denızcıler aç kalmaz bır bırımıze saıp ız amma yanımda çalışan personel hıç bır zaman benım yapabılecek olduğüm göruşume katılmamıştır ayreten könsölösluğün yazışmalarınede dıyeceklerım var ben şahsım askar dönatım belgesını 4 de duşurturdum artı akabınde gemıyı L.könumunayaparak askarı dönatım belgesını 2 kıye düşurturdum ve guverte reızı turkıyeye gelmış olup bır kışı gemıde vazlalık var könsölösluk gelsınde barı bunu uygulatırsın bayrak devletının vermış olduğü askarı dönatım belgesı uluslar arası bruksel kanunlarına uygun bır belgedır ve tunus yetkılılerın hıç kıvırma şansı yok gelsınlerde barı bır kışiyı hemen gönderelım görelım kım kım neyaptığinı gemı hakında haberler yazışmalar hakında kaptanın haberı olur haber veren könsölösluk varmı gelsınlerde könuşalım bakın ben persönelıme talımat verdım gıdın tunus turk könsölösluğüna sığinın turkıyeye ıyadesını ısteyın mecburen gönderecek gemıye katılmasınlar kımse kımseyı gemıye mecbur ve zörbalıkla çalıştır bunu denızcıle bılır herkes bır kafadan könuşuyor tamam döğrudur maaş almıyorlar ozaman gemıyı terk etsınler ımıgreyşıne ve könsölösluğa sığinsınlar herkes yorum yapıyor benı kımse könuşturmasınlar burdakı olan bıtenler den hıç kımsenın haberı yok neler çektığimı bır allah bır de ben bılırım çalışan gemıde kaptanlık kölay ben kımsenın burnu kanamadan 7 kışiyı turkıyeye ıyadesını ben yaptım burda ınsan haklarına saygı gösteren yok geksınlerde beşgun gemıde kalsınlar görelım gemını fötoğraflarına bakarsanız temızlık könusunda persönel temız yaşadıkten sönra gemı temız olur kısa ve öz yorum temızlık könusunda ben gemıye kumanya alıyordum yemek kavgaları çıktı ve gemıye gelen şirketın tarafnda kı parayı kendılerıne dağitıyıyorum ayreten benım kendı paradanda yardımcı oluyorum fakat benım persönelım ben gemı kaptanı olarak ben yuruduğümde yanımda olmalı oyle persönel yok yanımda yalnız oteden berıden döma laflarlan bu işler çözum getırmez bırlık beraberlık için de çözulur herkes başka bır yerden könuşüyor oda benım için geöerlı değil benım için gecerlı olan resmı yazışmalardır ve kaptana orneğinı verırler bız işte bunları bunları yaptık dıye bırılerı çıksın ben tek başima mucadele verır ken persönelım ayrı bıl daldan mucadelesını verıyor kaptanın sörumlulukları ıçerısınde ben şahsım yazışmalarımı yaptım mahkemenın sönucunu beklıyordum ve mahkeme bıtı sıra ben de allaha emanet olun yanlış yanlış haberler vermeyın kaptanın göruşunu alın telefönum şu 94 849 787 tunus hatı +90.216 KÖTLAN ARIYABILEN ARAR ADAM GIBI ÇEVAP VEREYIM böyle yazmaklan değil kaun ların on görduğü şartlar ne gerekıyorsa yapılmaktadır devlet yetkılılerı de ılgılenmektedır yalnız könsölösluk harıç bunu böyle bılın
Yazan: kaptan yaşar uyumaz - 15.06.2016 22:04:55


İflasile korunan
Devlet destekli kimse birşey yapamıyor
Yazan: Önemli değil - 15.06.2016 12:27:09


SAFFETBEYE
bende o gemide süvari olaragörkev yaptım ozamanda personel maaşlarını alamıyordu doğru dürüst kumanya yoktu gemide birçok olumsuzluk vardı bu yüzden gemiden ayrılmak zorunda kaldım aradan onca sene geçmesine rağmen hiçbirşey düzelmemiş çok üzüldüm allah yardımcınız allah selametversin
Yazan: S TAYYAR SÖKMENSÜER - 19.03.2016 16:25:47


dolandırıcı armatörler
Malesef kötü niyetli bir armatöre denk gelmişsiniz.gemi almak için kullandığı banka kredilerinden kurtulmak için Iflas erteleme alıp birçok kişinin canını yakmış ve en sonunda hakkını yediği insanların ah'ı ayağına dolanmış bir armatördür hacıbekiroğlu denizcilik.
Yazan: denizci dostu - 15.03.2016 21:00:54


yalnız değilsiniz...
Yalçın Çarkçıbaşım benim, beril 1 gemisinde birlikte çalıştığım,bu alemin en delikanlı adamlarından birisidir.önümüzdeki ay insaAllah sahil güvenlikte motor teknisyeni olarak işbaşı yapacağım ve elim biraz da olsa para görecek.ben de birçok denizci gibi ekonomik anlamda sefilleri oynuyorum.önümüzdeki aylarda hala orada kalırlarsa elimden geleni yapacağım.biraz daha dayanın çarkçıbaşım!!!
Yazan: ali rıza batı - 8.02.2016 21:31:19


DESTEK VERİN
LÜTFEN HERKEZ PAYLAŞSSIN DESTEKLERİNİZLE BÜYÜYECEĞİZ..
Yazan: YAKUP DEMİR - 5.02.2016 13:59:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYAZ Deniz Taşım..
 DEEP Maritime
 ÇANAKKALE Liman İ..
 BARBAROS Yatçılık
 DENİZCİLER Turizm
 FENWICK MARITIME
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 SENKRON Travel
 RANA Denizcilik
 MALATYA Büyükşehi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim