Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kuşadası'na yolcu gemisi akını
KUŞADASI Limanı'na 7'si sabah saatlerinde 1'i de öğleden sonra olmak üzere yanaşan 8 lüks yolcu gemisiyle 9 bin turist geldi.

Kuşadası'na bugün sabah saatlerinde Panama bandıralı ‘Europa’, Yunan bandıralı ‘Aegean Pearl’, ‘Aquamarine’, ‘Cristal’, ‘The Emarald’, Bahama bandıralı ‘C. Columbos’, ‘Estoria’ ve ‘Legend Of The Seas’ isimli gemilerle 9 bin kişi giriş yaptı. Gemilerden 6'sı Kuşadası Limanı'ndaki iki iskeleye demirlerken, ‘C.Columbos’ limanda yer olmadığı için açıkta demirlemek zorunda kaldı. ‘Legend Of The Seas’ ise yer olmadığı için yoluna devam edip, öğleden sonra tekrar gelmeyi tercih etti. Gemiden inen turistler Efes Antik Kenti'ni gezip, Meryamana Evi'ni ziyaret ederek hacı oldu. Öğlen tekrar Kuşadası'na dönen turistler çarşıyı gezip, bol bol alışveriş yaptı.

ÜÇÜNCÜ İSKELE ŞART

Bu yıl 576 gemiyle gelen toplam 486 bin turisti ağırlayan Kuşadası Limanı'nın Akdeniz'deki bir çok yolcu gemisinin programında yer alması ve kruvaziyer gemilerinin boylarının büyümesi ilçede üçüncü iskelenin yapılmasını gündeme getirdi. Limanı işleten firmanın bu konudaki arayışlarının sürdüğü belirtildi.

Kuşadası'na uğrayan gemilere tur acenteciliğini hizmeti veren firmalardan Sea Song'un müdürü Mert Kavafoğlu, bu yıl ilçedeki iskele sayısının yetersizliğine bir çok defa tanık olduklarını belirterek, ilave iskelenin yapılması gerektiğini söyledi. Kavafoğlu “2009 yılında ilçeye gelen gemi sayısının artacağı şimdiden belli oldu. Hem de gelecek gemilerin büyük bölümü dev kruvaziyerler. Gemi programlarında büyük ilgi gören Kuşadası'nın gerekli olanakları sunması gerekir. bu nedenle de üçüncü iskele şart. Mevcut iskelelerin de bir an önce büyütülmesi gerekiyor. Kuşadası bir liman kentiyse ve Kuşadası esnafı limana gelen yolcular sayesinde kazanıyorsa iskele sorununn bir an önce geliştirilmesi gerekir” dedi.

Eklenme tarihi: 21.10.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VEYSEL VARDAL Gem..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 NARAL Denizcilik
 CTM Denizcilik
 BİRLEŞİK Denizcil..
 DMY Denizcilik A...
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 ALMEYDA
 HANMAR Denizcilik
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim