Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer gemileri Çeşme’nin yüzünü güldürecek
Kruvaziyer turizmi konusunda İzmir’de sıkıntı olduğuna dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme’ye yanaşan kruvaziyer gemileri terör etkisinin önüne geçti. Biz, 2016 yılı içinde 68 gemi ağırlayacağız. Bu, bölgemizin huzurlu olduğunu, gelen insanların da gerçekten rahat edeceğini göstermesi yönünden bizi sevindiriyor" dedi.

Bir bölge televizyonunda canlı yayına katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Kruvaziyer turizmi konusunda İzmir’in yaşadığı sıkıntı var ama biz, 2016 yılı içinde 68 gemi ağırlayacağız. Geçen pazartesi günü Seabourn Odysey Cruise gemisi limanımızı ziyaret ederek uzun süre kaldı. Şehir turları yaparak ekonomimize ciddi katkıda bulundu. Kruvaziyer gemisinin Çeşme limanına yanaşması ile ülkemizde yaşanan terör olaylarının etkisinin önüne geçtiğini söyleyebilirim. Üst sekmenden olan 450 kişilik bir gemiydi. 11 tur düzenlendi. Bu turların 7’si Selçuk ve Meryem Ana’ya gitti, diğer 4’ü ise kent içerisinde dolaştı. Bu geminin gelişinin bizi sevindirmesinin bir nedeni de bu bölgemizin rahat ve huzurlu olduğunu, gelen insanların da gerçekten rahat edeceğini göstermesidir" diye konuştu.

"BİN 650 ARAÇLIK OTOPARK YAPACAĞIZ"

Çeşme’nin otopark sorununa değinen Dalgıç, 40 bine yakın nüfusu olan Çeşme’nin yaz aylarında 750 bin nüfusa çıktığını belirterek şunları söyledi:
"Bu nüfusun otopark sorununu tam olarak çözmek mümkün değil. Çeşme’nin girişinde, bir yıldır üzerinde çalıştığımız, imar planlarının da bitti sayılabileceği otopark hazırlığımız var. Dava konusu olmuştu. Bitti. Planladığımız 1650 araçlık bir otopark var. 25 binlik ve 5 binlik planları bitti. Binlik ve uygulama planlarını hazırlıyoruz. Projesi hazır. Eğer planda bir sıkıntı yaşamazsak, Eylül ya da Ekim ayı gibi başlayıp, 2017 yaz sezonuna bitirmeyi planlıyoruz. Bittiği zaman, Çeşme’ye geldiğinizde, otobandan çıkıp otoparka gireceksiniz. Biz belediye olarak ’Shuttle’ (dolmuş) ile ücretsiz olarak merkeze taşıyacağız. Dediğim gibi, otopark sorununun tümünü çözmek mümkün değil. Yönlendirmeyle, iyileştirmelerle sorunu hafifletmek için uğraşıyoruz. Alaçatı, Ilıca ve Çeşme merkezinde bu çalışma devam ediyor."

"ÇEŞME’DE HER BÜTÇEYE GÖRE YER VAR"

Çeşme’nin çok pahalı olduğu görüşüne katılmadığını belirten Belediye Başkanı Dalgıç, "Fiyatları belirleme ayrı, denetleme ayrı bir şeydir. Serbest piyasa ekonomisi içerisinde belediyelerin fiyat belirleme yetkisi yok. Ama şunu söylüyorum, Çeşme’nin her köşesinde her bütçeye göre yer var. Sezon içerisinde, belli noktalarda, değişik hizmet veren işletmeler var. Onların fiyatları yüksek tabi. Ama çok uygun fiyata hizmet alabileceğiniz yerler de var" dedi.

"PLAJLARA TALİP OLDUK"

Plajların belediyeye tahsis edilmesi için iki yıldır uğraştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Belediye olarak hem kaliteli hem de ekonomik hizmet sunalım dedik. Bugüne kadar plajları almayı başaramadık. Bakanlık bazı plajlarda ihaleye çıktı. Bana göre, ihale korkunç rakamla sonuçlandı. 6 metre büfe, 84 metre gölgelik, açık artırmada 1’er milyona çıktı. Çok kolay kazanılacak bir para değil. Bir şezlonga 50 lira isterlerse vatandaş vermek zorunda kalacak. Bizim de buna müdahale etmemiz mümkün değil. Biz, belediye olarak yeni alan oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca belediye olarak Tekke Plajı ve Dalyan’daki plajları ücretsiz olarak halkımızın kullanımına sunuyoruz. Ilıca plajlarını tekrar istedik. Ilıca plajını da belediye olarak alabilirsek, en ekonomik hizmeti sunacağız. Plajda günde 3-4 saat geçiriyorsanız, oradan aldığınız yiyecek, içecek ya da gölgelik, şezlong hizmetlerinde, otomatikman fiyat azalmış olacak."




Kaynak: Egehaber
Eklenme tarihi: 11.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DUMAN Gemicilik v..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 HALİKARNAS Denizc..
 HDR Denizcilik
 MAKSİMUM Denizcil..
 MEGA-MAR Denizcil..
 CENGİZ Denizcilik
 SAAT VE SAAT
 EREĞLİ Denizcilik..
 TEAM SHIP Crew
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim