Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmit körfezi'ni kirleten gemilere ceza yağdı
Körfezi kirlettikleri tespit edilen 423 deniz aracına 13 milyon lira cezası kesildi Uygulanan idari yaptırım ve para cezaları sayesinde körfezi kirleten gemi sayısında büyük düşüş yaşandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 2006 yılından bu yana yapılan denetimlerde, İzmit Körfezi'ni kirlettikleri tespit edilen 423 deniz aracına 13 milyon lira para cezası verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmit Körfezi'nin temizlenmesi, atıklardan arındırılması ve korunması için 7 gün 24 saat çalışıldığı belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının 2006 yılından bu yana İzmit Körfezi'nde kirliliğe neden olan deniz taşıtlarına para cezası kestiği ve 2007 yılından itibaren de deniz uçağıyla havadan kontrol çalışmalarının yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ekipler, deniz kirliliğine sebep oldukları gerekçesiyle 2006 yılından bu yana toplamda 423 deniz taşıtına yaklaşık 13 milyon lira tutarında para cezası kesti. Havadan ve denizden yapılan denetim ve uygulanan cezalar sayesinde denizi kirleten gemilerin sayısında önemli miktarda düşüş yaşandı. Yılda ortalama 10 bin geminin giriş yaptığı Körfez'de ilk başlarda yıllık 90'ın üzerinde gemiye ceza kesilirken, 2016 yılının ilk 5 ayında bu sayı 4'te kaldı.'

Özellikle yağışlar sonrası körfeze dışarıdan katı ve sıvı atık girişini önlemek için 2014'te Kumla ve Kiraz derelerinin denize dökülen kısımlarına sabit bariyerler yerleştirildiğine işaret edilerek, bu uygulama sayesinde 9 ton atığın denize ulaşmadan toplanması ve İZAYDAŞ tesislerinde bertaraf edilmesinin sağlandığı bildirildi.

Denizden 600 ton atık toplandı

İzmit Körfezi'nde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesi amacıyla 2007 yılından itibaren deniz süpürgesi hizmeti verildiği belirtilerek, deniz süpürgeleriyle bugüne kadar 600 ton atığın deniz yüzeyinden toplanarak İZAYDAŞ tesislerinde bertaraf edildiği bildirildi.

İl sınırları içerisinde bulunan deniz kıyıları, göl, gölet ve derelerin, bakım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirmek için çok işlevli, karada ve suda hareket kabiliyetine sahip amfibik sulak alan taşıtı ve yardımcı ekipmanlarının geçen yıl alınarak faaliyete sokulduğu aktarılarak, yüzergezer sulak alan taşıtıyla İzmit Körfezi'nin çeşitli alanlarında ve özellikle halk plajlarında etkin bir şekilde yosun toplama çalışmalarının yürütüldüğü ifade edildi.

'İzmit Körfezi eski güzelliğine kavuştu'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevreye gösterdikleri hassasiyet sayesinde artık İzmit Körfezi'nin yüzülebilir hale geldiğini vurgulayarak, 'Deniz uçağı ve deniz temizleme araçlarının yanı sıra körfeze akan atık suların yüzde 99'unu arıtmayı başardık. İzmit Körfezi, 35 yıl önceki temizliğine ve güzelliğine tekrar kavuştu.' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün kent genelinde hayata geçirdiği arıtma tesisleriyleTürkiye'de yeni bir rekora imza attığını belirten Karaosmanoğlu, 'Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla Kocaeli'yi Türkiye'nin en fazla atık su arıtma tesisi hayata geçiren kent haline getirmeyi başardık. Bu 16 tesisin 7'si ise ileri biyolojik arıtma özelliğini taşıyor.' ifadelerini kullandı.




Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 11.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOODHOPE Shipping
 MCE KARGO
 TEAM SHIP Crew
 IEC Denizcilik
 DERİN Dalgıçlık
 UZMAR Uzmanlar De..
 ORTAKS Shipping c..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 GÜLTER Denizcilik..
 TEMEL Kum Çakıl v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim