Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İlk seferinde Kuşadası'na 4 bin turist getirdi
Dünyanın en yeni ve büyük kruvaziyer gemilerinden 'Carnival Vista', ilk kez geldiği Kuşadası'na büyük bölümü ABD'li 4 bin turist getirdi.

İtalya'nın Fincantieri Tersanesi'nde yapılarak geçen 1 Mayıs'ta denize indirilen 322 metre uzunluğa ve 48 metre yüksekliğindeki, 15 katlı yolcu gemisi bu sabah Kuşadası Limanı'na yanaştı. Carnival Vista'dan inen 4 bin yolcudan bir bölümü İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ni ziyarete giderken, bir kısmı da yağmura rağmen Kuşadası Çarşısı'nı gezip, alışveriş yaptı.



Kruvaziyer turizmin en önemli küresel markalarından Carnival Cruise Lines'a ait en büyük gemi olma özelliğine sahip 'Carnival Vista'nın Kuşadası'na ilk ziyareti sevindirdi. Programında İzmir Limanı olmasına karşın güvenlik nedeniyle rotasını Kuşadası'na çeviren dev gemi için, görünmez bir güvenlik çemberi oluşturuldu. Birçok kişi sahile koşarak gemiyle fotoğraf çektirdi. Bazıları gemiyi daha yakından görebilmek için tekne kiraladı. 678 iç, 1075 de dış kabin, 24 bar, 11 restoran, mini bowling, basketbol, golf, voleybol, futbol sahaları ve masa tenisi gibi çeşitli spor etkinliklerinin yapılacağı alanların bulunduğu, 1500 personelin görev yaptığı geminin sezon boyunca Kuşadası'na toplam 10 sefer yapacağı bildirildi. Bastketbol sahası büyüklüğündeki bir ekrana çok iyi kalitede ve netlikte görüntü imkanı sunan sinema sistemi IMAX'e de sahip olan Carnival Vista'nın yapacağı seferlerle Kuşadası'na 55 bin turist getirmesi bekleniyor. Gemiye hizmet veren Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, şöyle dedi:

"Turizmde zor bir sezon geçiriyoruz. Terör sorunu kruvaziyer turizminde büyük iptallere neden oldu. Normalde Carnaval Vista'nın programında İzmir Limanı vardı. Ancak, daha güevinli buldukları için seferlerini Kuşadası Limanı'na aldı. Türk turizmine ve Kuşadası'na hayırlı olsun."

Carnival Vista gemisinin, akşam saatlerinde Kuşadası'ndan ayrılacağı bildirildi.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 22.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NNC Shipping. co.
 MARİNTEK Danışman..
 SAFİR Gemi Tasima..
 KADIOĞLU Denizcil..
 MARİST Shipping
 ONUR Denizcilik v..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 İSKOLDEN A.Ş.
 GÜLNAK Denizcilik
 YEŞİL DALYAN Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim