Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin yeni gelir kaynağı: Kruvaziyer turizmi
Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra coğrafi konumu ve sektörde son yıllarda sağlanan gelişmeler, Türkiye'yi Avrupa kruvaziyer pazarının gözde ülkesi haline getirdi.

Güneşi, denizi, kumsalları ve tarihi eserleriyle gözde destinasyonlardan Türkiye, kruvaziyer turizmi açısından da tercih edilen ülkeler arasında yer alıyor.

Son 5 yılda Türkiye'ye 7 bin 593 gemiyle 10 milyon 207 bin 364 yolcu geldi. Bu yılın ilk 4 ayında Türkiye'yi ziyaret eden 85 gemi, 82 bin 114 yolcu getirdi.

Geçen yıl Türkiye'de 23 limandan kruvaziyer yolcu hareketi gerçekleşirken, Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya, bu gemilerin uğradığı gözde limanlar arasında yer aldı.

Kruvaziyer turizmi sadece yabancı değil, yerli turistlere alternatif ve farklı tatil deneyimi yaşama şansı sunuyor.

Türkiye'de kruvaziyer turizmin gelişmesi ve farkındalığının artırılması amacıyla küresel anlamda sektör paydaşlarını en üst düzeyde bir araya getirip, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde kruvaziyer turizminin geliştirilmesinin desteklenmesi ve denizlerin güvenli olduğu konusunda dünyaya mesaj verilmesi için eylül ayında katılımcı bakanlarla bir deklarasyon kaleme alınması planlanıyor.

Dünyada yılda 22 milyon turistin tercih ettiği kruvaziyer turlarına, Türkiye'nin de ilgisi hızla artıyor. Kruvaziyer turizmi son yıllarda Türkler tarafından da tercih edilen tatil şekli olarak sektördeki yerini almaya başladı. Bu kapsamda Kuşadası, İzmir ve İstanbul katılımlı gemi seyahatleri giderek yaygınlaşıyor. Geçen yıl kruvaziyer turizmini tercih eden yerli yolcu sayısı 50 bine kadar yükseldi. Türkler gemi seyahatinde en çok sıcak bölgeleri tercih ediyor.

BEŞ YILDIZLI YÜZEN OTEL

Kruvaziyer gemileri konfor ve sundukları seçenekler açısından 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Liman ziyaretleri, limana yakın yerlerde ziyaret ve alışverişler, sunulan turistik hizmetleri 5 yıldızlı otel konforunda almak yolcuların kruvaziyer gemilerine çeken etkenlerin başında yer alıyor.

Bunun yanı sıra bir tek odada konaklamaya devam ederken kısa zaman içerisinde çeşitli şehirler, ülkeler görebilme fırsatı, aileler de dahil olmak üzere birçok farklı yolcu tipine uyabilecek çeşitlilikte seyir seçenekleri, kruvaziyer seyahatin insanların gözünde oluşturduğu "şıklık" algısı, tek görevi yolcunun memnuniyetini sağlamak olan personel ve yöneticiler, özellikle kısa seyirlerde ekonomik ve kaliteli tatil imkanları da kruvaziyer gemilerine talebi artırıyor.

Destinasyon çeşitliliği anlamında kruvaziyer gemilerin hizmet alabileceği Alanya, Fethiye, Bozcaada, Amasra gibi iskele veya demir yeri statüsündeki transit uğrak limanlarının çoğalmasıyla gelen gemi ve yolcu sayıları artış gösterecek, kruvaziyer turizminden alınacak pay ve gelirlerde büyüme sağlanacak. Kruvaziyer yolcuları ve mürettebatının toplam harcamaları geçmiş yıllara göre düzenli artış gösterdi.

TÜRSAB verilerine göre, bir turist günde ortalama 50-55 dolar harcarken, Avrupa limanlarına uğrayan gemideki bir transit kruvaziyer yolcu, liman başına ortalama 200-250 dolar harcama yapıyor. Bu da ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor.

Akdeniz çanağında gemi firmalarının indi bindi operasyonu yapabileceği Barselona, Civitavecchia, Venedik ve Pire limanlarının da aralarında bulunduğu liman sayısı azken, bu limanlara alternatif olan Türkiye’deki limanlar coğrafi açıdan çok iyi konumda bulunuyor.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 20.06.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BODRUM Denizcilik
 ADECCO Hizmet ve ..
 DADAYLILAR Shippi..
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 URANUS Denizcilik
 METE KARDEŞLER De..
 DİZMAN Denizcilik
 BELUGA Yatcılık
 DOGANATA Denizcil..
 UZAKLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim